7 viktiga skäl till varför vi behöver be

0
80

Idag kommer vi att ta itu med 7 viktiga skäl till varför vi behöver be.

Bön är viktigt. Det är nyckeln till en smidig och enkel resa för en kristen med Kristus. Ett liv utan bön är så utan syre. Jesus tog steget och avslutade med bön. Varje liten sak som Jesus gjorde började och slutade med bön. Bön har räddat många liv så långt vi kan minnas. Det nämndes i det gamla testamentet att när människor ville prata med Gud går de igenom profeterna, vilket betyder att endast de få utvalda prästerna och profeterna hade en direkt koppling till att tala med Gud för folkets räkning. Endast profeten hade då tillträde att gå in i det allra heligaste som sagt i Hebreerbrevet 9:3,5-7. Och efter den andra förhänget, tabernaklet som kallas det allra heligaste; Och över den skuggade härlighetens keruber nådastolen; som vi nu inte kan tala särskilt om. När nu dessa ting var förordnade, gick prästerna alltid in i det första tabernaklet och utförde Guds tjänst. Men in i den andra gick översteprästen ensam en gång om året, inte utan blod, vilket han offrade för sig själv och för folkets villfarelser.

Du kanske vill läsa: 20 bibelverser om helig Ande

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Den senare delen av vers 7 förklarade att profeten var tvungen att offra sig själv för folkets villfarelser, men i det nya testamentet kom Jesus och återupprättade lagen Hebreerbrevet 10:19, eftersom han därför, bröder, hade frimodighet att gå in i det heligaste genom Jesu blod har vi nu fri tillgång till Gud. Jesus sändes till världen för att rädda många både de troende och de icke troende, efter hans död sades det att slöjan i templet slets i två delar vilket betyder att restriktioner människor hade har förstörts av Jesu blod och hans uppståndelse. Skälen ovan visar att Hid vill att hans barn ska prata med honom och kommunicera med honom hela tiden. När vi ber är det inte bara när vi behöver något från Gud, utan vi bör också be för att referera till Gud och tacka honom för hans andetag som fortfarande gör oss levande och en lycklig själ.


Kraftfulla bönböcker 
by Pastor Ikechukwu. 
Nu tillgänglig på amazon 


Bön är en högtidlig begäran om hjälp eller ett tack till Gud. Bön är den lugna stund en kristen har för att meditera med sin skapare. Att ha en lugn stund med Gud som kristen är viktigt för din kristna resa eftersom det hjälper dig att höra vad Gud har att säga om ditt liv.

Viktiga skäl till varför vi måste be;

Bön välkomna den helige andens närvaro i ditt och ditt hushålls liv; Efter att Jesus gick, lovade han att stanna och förbli hos oss som den helige ande som kommer att ge oss tröst och frid, och som också kommer att lära oss allt. Men för att välkomna den helige anden i vårt liv måste vi be. I Apostlagärningarnas bok Apostlagärningarna 2:1-4 Och när pingstdagen var helt kommen, var de alla i enighet på ett ställe. Och plötsligt kom ett ljud från himlen som av en ilande stark vind, och det fyllde hela huset där de satt. Och det visade sig för dem kluvna tungor som av eld, och det satte sig på var och en av dem. Och de var alla fyllda med heliga Anden,och började tala i andra tungomål, allteftersom Anden gav dem att uttala. Detta kunde hända eftersom lärjungarna bad och väntade på Jesu instruktioner till dem. Detta är vad som händer när vi har en lugn stund med Gud, han besöker oss och ger oss ett möte med honom som vi hjälper oss på vår kristna resa.

Bön för dig närmare Gud och gör Guds vilja till din vilja; Gud sa till Jeremia att han kände honom innan han föddes och att Gud har ett syfte med honom att ge honom ett förväntat slut. När vi vandrar med Gud är vi säker på att få ett lyckligt slut. Vår vilja kommer att vara i linje med Guds vilja eftersom vi hör direkt från Gud. Syftet med bönen är att lyssna till Gud angående ditt liv och hur Gud planerar att hjälpa dig att uppnå dina mål medan du fortfarande är på jorden.

Bön hjälper oss att övervinna frestelser; När vi ber har vi andlig styrka från Gud för att undvika och övervinna djävulen. Att be ger andlig hjälp från ovan som gör vårt bräckliga sinne livligt och hjälper oss att vinna över vårt köttsliga kött. Bibeln säger att att vara köttsligt sinnad är döden, men bön stärker andligt vårt svaga sinne och dödar köttet för oss som hjälper oss att ha styrkan att övervinna frestelser och vinna över synden. Bibeln säger i Matteus 26:41

[41]Vaka och be, så att ni inte kommer i frestelse: Anden är visserligen villig, men köttet är svagt. Vi behöver be för att kunna övervinna frestelser.

Bön hjälper dig att hitta vägar i livet;

Jesaja 45:2 Jag skall gå före dig och göra de krokiga platserna raka; jag skall krossa kopparportar och skära sönder järnstänger; Guds planer för oss är värda att vänta på, Gud är där för att leda oss och hjälp oss att hitta vår väg, kom ihåg att Jesus är vägen, sanningen och livet, ingen tjänar Honom och går fortfarande vilse. När vi ber till Gud ger han oss anvisningar och vägledning.

Bön ger tecken och under; många mirakel händer när vi ber. Kommer vi ihåg historien om Paulus och Silas i bibeln, de hölls fångna i fängelset, men kyrkan bad för dem och de (Paul och Silas) bad också till Gud, och deras mirakel kom. De släpptes och blev Victorious. Ett annat exempel i bibeln där bön orsakade mirakel var när de hebreiska bröderna (Shedrak, Meshak och Abednego) kastades i eldgropen, det rörde inte ens dem eller skadade dem, istället sades det att de såg ett utseende som såg ut som Guds Sons mitt ibland dem. När vi ber att mirakel sker, bryts bojor, bojor, och förstörs. Bön ger tecken och under och gör djävulen maktlös över våra liv.

Bön hjälper oss att se Guds vilja för våra liv; Det ger oss en känsla av vägledning från Gud och genom detta kan vi följa den rätta vägen och inte följa de ogudaktigas råd.

Bön hjälper oss att förlösa dagen;

Efesierbrevet 5: 16

Förlösa tiden, eftersom dagarna är onda. När vi ber går Guds närvaro med oss ​​och hjälper oss att omintetgöra all ondska som är på dagen.

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBön poäng mot misslyckande och besvikelse
nästa artikelVikten av att be med vatten och fyrtio bönepunkter som kan bes med vatten
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.