Vad säger Bibeln om fasta och bön

0
3572

Idag kommer vi att ta itu med vad Bibeln säger om fasta och bön.

Fasta är att avstå från alla typer av drycker och mat eller saker du är beroende av när du behöver fokusera helt på Gud för att be honom om något eller för att be om något mycket viktigt.

Du kanske också gillar att läsa: 20 bibelverser om fasta och bön

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

När du fastar är det som att säga till Gud att du tvättade din själ ren från alla orenheter och flitigt söker Guds ansikte.


Bön är huvudnyckeln som Jesus sa i en av sina predikningar. Jesus själv började allt han gjorde medan han var på jorden med bön och avslutade allt med bön också. Efter att ha överlåtit sig till sin Fader i himlen dog han.

När du ber till Gud är det som en högtidlig begäran till Gud om hjälp eller ibland ett uttryck för tack riktat till Gud. Fasta och bön går hand i hand. Som kristna ber vi till Gud för så många saker, när vi har problem, ber vi och fastar för att be Gud om hjälp, när vi är sjuka, när vi är nere, när vi är oroliga, när vi behöver sluta fred med vår skapare eller be om något importerande vi behöver Gud ska göra för oss.

I "Daniel 9:3 Och jag riktade mitt ansikte till Herren Gud, för att söka genom bön och åkallan, med fasta och säck och aska:", ser vi att Daniel ödmjukt bad Gud om hjälp genom att söka hans ansikte, han gav själv helt till Gud genom att fasta och sörja. Bibeln säger att de som sörjer är välsignade för de ska bli tröstade. Det finns många bibelverser som stödjer fasta och bön och som också visar fördelarna med fasta.

Några fördelar med fasta och bön nämns nedan

1. Markus 8:3

Och om jag sänder bort dem fastande till deras egna hus, så kommer de att tröttna på vägen, ty dykare av dem kom från fjärran.

Den här bibelversen visar att när du fastar och ber till Gud helhjärtat, kommer Gud inte att få dig att gå tillbaka tomhänt eller få dig att fasta och bönen går till spillo, han kommer definitivt att ge dig många välsignelser. Här, efter att folket hade fastat och bett med Jesus var de hungriga och Jesus sa att han måste leta efter något för dem att äta för att bryta fastan så att de inte svimmar vilket betyder att Jesus har sina barns intresse i hjärtat , när du fastar rör du vid Guds hjärta och finner nåd hos honom. Många områden som du har bett Gud om välsignelser från kommer aldrig att gå obemärkt förbi av Gud.

2. Apostlagärningarna 10: 30-31 

”Och Kornelius sade: För fyra dagar sedan fastade jag till denna stund; och vid nionde timmen bad jag i mitt hus, och se, en man stod framför mig i ljusa kläder,

Och han sade: "Kornelius, din bön är hörd, och dina allmosor tas i åminnelse inför Guds ögon." Vi ser bevisen här på att Cornelius bad till Gud och fastade också och han fick tecknen på att hans böner har blivit hörda och Gud. Detta för att visa oss vikten av fasta och bön också. Om du har bett Gud om något så länge, har du försökt att fråga helhjärtat och ägna din dag, ögonblick och tid åt Gud och se hur han kommer att svara dig bara om han har visat sig för Cornelius och gett honom svar på hans böner.

3. Aposteln Paulus sa i 1 Kor 7:5

”Bedra inte varandra, om det inte sker med samtycke för en tid, så att ni kan ge er själva åt fasta och bön; och kom samman igen, så att Satan inte frestar dig för din inkontinens." , vi ser att det visar dig att bön och fasta är ett svärd som troende använder för att kämpa mot djävulens lister och vinna. När du ber och fastar mycket mirakler händer, och precis som vi läser i versen att när vi ger oss åt bön och fasta, kommer djävulen inte att ha någon makt över oss och inte heller kommer han att kunna kontrollera oss eftersom vi har Gud vid våra sidor som kommer att vara där för att bekämpa våra strider och vinna för oss för att göra oss till erövrare och segrare.

Skäl till varför fasta och bön är viktigt

  • För att få svar på våra böner
  • Vi ber och fastar också för att få styrka från Gud att bekämpa djävulen och alla onda pilar som kan kastas mot oss av de onda. Precis som vi såg i Efesierbrevet 6:12 "Ty vi kämpar inte mot kött och blod, utan mot furstar, mot makter, mot härskare i denna världens mörker, mot andlig ondska på höga platser", behöver vi Jesu kraft. att kämpa och övervinna. Också genom den helige andens hjälp kan vi övervinna.
  • När vi ber och fastebojor bryts, är fångarna fria, de som sörjer börjar le och bli tröstade, till exempel ser vi att när Paulus och Silas satt i fängelse fastade de och bad och de blev befriade och släppta.

I en av Jesus predikade om fasta och bön sa han i Matteus 6:16

”Dessutom när ni fastar, var inte, som hycklarna, av ett sorgset utseende, ty de vanställer sina ansikten, så att de kan synas för människor att fasta. Sannerligen säger jag er: De har sin belöning."

Vi ser att här har bibeln redan berättat hur vi ska gå tillväga för att fasta och bön. När vi fastar ska det vara mellan oss och Gud och Bibeln säger att Gud som hör i det fördolda kommer att belöna dig mycket offentligt och världen kommer att glädja sig med dig och allt det du har ropat till Gud och bett Gud om kommer säkert att besvaras eftersom vår Gud sa och jag citerar "om mina barn ödmjukar sig för att be mig om vad de vill ska jag göra det för dem". Eftersom kristna fasta och ber är en viktig aspekt av vår kristna tillväxt, är det också en del av vår kristna resa eftersom det tar oss till olika nivåer av tillväxt, vilket ger insikt, förståelse och visdom som kommer att förbättra vår tillväxt som kristna.

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelVad säger Bibeln om förbön
nästa artikelVad är andlig krigföringsbön?
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.