Vad säger Bibeln om förbön

0
4059

Idag kommer vi att ta itu med Vad säger bibeln om förbön

Vad betyder förbön?

Enligt Mariam Webster ordbok förbön eller förbön betyder handlingen att gå i förbön, bön, framställning eller vädjan till förmån för en annan person.

Som kristna går vi i förbön för de otrognas vägnar så att Gud kan vinna deras hjärtan, vi ber för våra vänner, grannar, gemenskap, kyrkor, familjer för att nämna några. När Paulus och Silas fängslades såg vi att kyrkans ingripande i böner för de två bröderna nådde Guds öron och de blev befriade. Det finns många exempel i bibeln där vi läser att de stora profeterna gick i förbön om de människor som Gud har lagt under dem.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Du kanske också gillar att läsa: 20 bibelverser om förbön


Kraftfulla bönböcker 
by Pastor Ikechukwu. 
Nu tillgänglig på amazon 


I 1 Mosebok kapitel 1 från vs 20 till 14, läser vi där att isrealiterna blev upproriska mot Gud och att de gick emot Guds vilja, Gud var så arg på dem att om inte profeten Mose gick i förbön för dem skulle de ha omkom. Vi såg att i 20 Mosebok 1:2 "Och Herren sade: Jag har förlåtit enligt ditt ord", räddade Gud isrealiterna från att gå under på grund av Moses ingripande. Att gå i förbön för andras räkning har många stora fördelar. Till och med Jesus kallas vår förespråkare när han talar till Gud å våra vägnar så att våra synder kan förlåtas och vi kan bli välsignade av Gud. 1 Joh 8:34 Mina barn, detta skriver jag till er, så att ni inte syndar. Och om någon syndar, så har vi en förespråkare hos Fadern, Jesus Kristus, den rättfärdige." I Romarbrevet XNUMX:XNUMX "Vem är han som dömer? Det är Kristus som dog, ja snarare, som har uppstått, som till och med är på Guds högra sida, som också går i förbön för oss.” (KJV).

Det är också viktigt att notera att vår Herre Jesus Kristus sände den helige anden till oss för att gå i förbön för våra vägnar. Den helige Ande ger oss anvisningar och hjälper oss att känna till Guds plan för oss, det är därför vi läser i Romarbrevet 8:26 ”På samma sätt hjälper Anden våra svagheter: ty vi vet inte vad vi bör be om som vi borde, utan Anden själv går i förbön för oss med stönningar som inte kan uttalas.” (KJV).

Att gå i förbön för människor runt omkring oss är en av de bästa sakerna vi kan göra som kristna, det visar att vår religion är "kärlek" och att vi faktiskt utövar det vi predikar. Vi behöver den helige andens vägledning som vi nämnde tidigare, den helige anden kan lägga det i vårt hjärta att vi ska be för någon i gemenskapen, vår bön kan rädda en själ och komma ihåg att det finns glädje i himlen när vi rädda en själ från att gå under. Det finns många fördelar med att gå i förbön för andra som kristna.

Fördelarna med förbön

  • Att gå i förbön å andras vägnar kan åstadkomma en positiv förvandling i en förebedjares liv. I Job 42:10 såg vi att efter att Job hade gått i förbön för sina vänner, trots att de hånade honom, gjorde Gud positiva förändringar i hans liv och Gud befriade honom från hans fångenskap.
  • "Och HERREN vände Jobs fångenskap, när han bad för sina vänner, gav HERREN Job dubbelt så mycket som han hade tidigare." Vi bör också notera att Job bad för sina vänner medan han fortfarande var i nöd och under intensiv attack från fienden. Detta säger oss att Gud vill att vi fortfarande ska gå i förbön för människor runt omkring oss oavsett vilken situation vi kan ställas inför. Även om vi inte har det bra med dem, bör vi ändå gå i förbön för dem eftersom Jesus gör samma sak för oss, sina barn, även med hur vi syndar och går emot hans ord. Gud kommer att belöna vårt kärleksarbete.
  • En av fördelarna med förbön är att vi kan be för icketroende att bli troende och när detta mål är uppnått gör vi Gud glad och han belönar oss mycket. När vi ber för syndare att de ska bli frälsta, uppfyller vi evangeliet som säger i Matteus 28:19-20 ”Gå därför ut och lär alla folk, och döp dem i Faderns och Sonens namn, och av den Helige Anden: Lär dem att hålla allt vad jag har befallt er, och se, jag är med er alltid intill världens ände”.
  • När du går i förbön för någon kommer det att vara som om just den personen är den som ber till Gud. Kom ihåg när Moses gick i förbön för isrealiternas räkning. Gud hörde honom och berättade för honom hur han kan gå till väga för israeliternas frihet
  • När vi går i förbön för någon kommer Gud att vidta åtgärder, rädda personens liv, Guds vilja kommer att ske i både förebedjaren och den person som har blivit bett om liv.
  • Det finns en belöning från Gud för förebedjare. Som kristna är råden i dagens ämne att vi bör se till att vi går i förbön för människor, genom att göra detta gör vi också Guds vilja och vi bör lita på att Gud svarar på våra böner och ger oss våra belöningar. Genom att gå i förbön utvecklas Guds rike och många människor räddas från djävulen och helvetet.

Egenskaper hos en förebedjare

  • En förebedjare måste vara troende.
  • Precis som aposteln Paulus måste en förebedjare vara modig, bedjande, troende.
  • Självuppoffring är en av de viktigaste egenskaperna hos en förebedjare
  • En förebedjare måste äga den helige andens frukter och gåvor för att göra kommunikationen med Gud lätt.

Att gå i förbön för andra är en god egenskap hos en god kristen eftersom det visar att du inte är självcentrerad och även vill att andra människor runt omkring dig ska njuta av Guds kärlek och nåd. Bön är viktigt i allt vi gör. Bön är kännetecknet för en sann troende. I Efesierbrevet 5:16

"Förlösa tiden, eftersom dagarna är onda" vi ska förlösa dagarna och tiden med böner, bön är nyckeln precis som Jesus Kristus sa till oss själv. Låt oss försöka gå i förbön för någon idag. Vi ber den helige anden vägleda och vägleda oss vad vi ska säga och vad vi ska be om. Amen

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikel20 poäng för andra halvåret
nästa artikelVad säger Bibeln om fasta och bön
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.