Bönspoäng för de som sörjer

0
5966


Idag kommer vi att ta itu med bönepunkter för dem som sörja. Sörjande är en känsla eller uppvisning av djup sorg eller ånger över någon av deras död. När vi förlorar en älskad är det sorgligt och kan till och med göra vissa deprimerade. Många känslor går genom kroppen under sorgens dagar, en del känner ånger för den förlorade för vad de kunde ha gjort rätt för personen, en del misshandlade sig till och med för att de inte uppmärksammade sina nära och kära medan de fortfarande levde.

Du kanske också gillar att läsa: 20 tröstande verser att läsa när man sörjer

Att sörja för våra förlorade kan vara så svårt och kan till och med verka som om vi inte kan övervinna känslan som kan få en del att tänka på att begå självmord som de tror att om de begår självmord kommer det att återförena dem med deras döda nära och kära. Ingen ber någonsin för att få uppleva denna känsla, men vid ett tillfälle i vår livstid förlorar vi människor nära oss. Vissa kan vara naturliga dödsfall, andra kan vara sjukdomar, olyckor och så vidare. Vi ber att vi alla lever länge i Jesu namn.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Vi kanske känner människor omkring oss som sörjer och vi vill göra allt som står i vår makt för att muntra upp dem och trösta dem eller om vi är de som är i behov av tröstande ord för att hjälpa oss kan vi läsa några av följande bibel verser till dem för att ge dem tröst. Endast Jesus kan göra dem glada och hela deras sorgsna själ, läsa följande bibelverser för dem eller kan också läsas för att trösta dig själv;1. Jesaja 61 vs 3
Att utse dem som sörjer i Sion, att ge dem skönhet som aska, glädjens olja till sorg, lovsångens klädsel för den tunga ande; för att de skulle kallas rättfärdighetens träd, HERRENS plantering, för att han skulle förhärligas.

2. Johannes 14:16
Och jag vill be Fadern, och han skall ge er en annan Hjälpare, så att han kan förbli hos er för evigt.

Bönspoäng

 • Herre Jesus, vi välsignar dig för att du inte lämnade oss ensamma i denna svåra tid av våra liv, ära och tillbedjan tillhör dig. Herre Jesus, tack för att du inte lämnade oss alla själva, för det är av din nåd vi fortfarande lever och andas i landet av de levande

 • Tack Herre Jesus för de förlorade själarna för vi vet att de har blivit kallade till ära och du kommer att leda deras väg till dig och lysa ditt ljus över deras liv i Jesu namn.

 • Tack Herre Jesus för att du tog med dig våra nära och kära till oss som bidrog till vår tillväxt och resa med dig medan de var här på jorden vare upphöjd Herre Jesus.

 • Åh Herre Jesus, vi ber att lidanden inte kommer att uppstå igen i Jesu namn.

 • Herre Jesus, vi erkänner våra synder och de dödas synder, snälla Jesus i din oändliga nåd, ge alla av oss förlåtelse och välsigna våra själar i Jesu namn.

 • Herre trösta alla familjemedlemmar som fortfarande sörjer sina nära och kära i Jesu namn
  Ingen kropp omkring oss kommer att dö tidig död i Jesu dyrbara namn.

 • Vi kommer inte längre att uppleva förlust i Jesu namn.

 • Herre sa du i Matteus 5 vs 4
  Saliga är de som sörjer, ty de skola tröstas. Vi ber dig trösta oss i Jesu namn.

 • Herre, vi använder detta ögonblick för att tacka dig för att du har besegrat döden för vår räkning och vi ber att du ger de avlidna själarnas familjemedlemmar evigt liv med dig och befria vårt hjärta från alla missgärningar som kommer att hindra oss från att få tillgång till ditt rike.

 • I ditt ord sa du igen ”Jag ska också leda honom och återställa tröst åt honom och hans sörjande, Herre som du sa, vi ska påminna dig om ditt ord, människor gör enligt vad du har lovat så att vår sorgsna själ kan tröstas och hitta frid med dig så att vi kan fortsätta med våra dagliga aktiviteter utan att känna oss deprimerade och hopplösa.

 • Herre Jesus du är vår Fader som varken sover eller slumrar, vi har precis förlorat en älskad och vi vet inte hur vi kan fortsätta med våra liv, för frånvaron av vår förlorade har lämnat en stor inverkan i våra liv, snälla hjälp oss till fin styrka i dig och ditt ord, lämna oss inte ifred då vi inte vet hur vi ska gå vidare med våra liv, vi vill ha din ledning, din hjälp så att vi kan bli tröstade och glada igen.

 • Tröst oss, Herre och förbarma dig över oss, Herre enligt din kärleksfulla nåd, enligt din mångfald av din ömma nåd, dölj ditt ansikte från våra missgärningar och hjälp oss att finna tröst i ditt ord och sänd din heliga ande till oss för att hjälpa oss Gå igenom livets resa utan att fördöma vår tro och vandra i de ogudaktigas råd.

 • Herre Jesus, led inte familjemedlemmarna, vänner de förlorade själarna kvar till frestelser, ordna deras fotspår, öppna dörrar till möjligheter för dem, lämna dem inte ifred och hjälp dem att leva genom sina smärtor och se att du är med dem med varje steg de tar. Led dem inte vilse Herre Jesus.

 • Herre tack för besvarade böner, vi välsignar ditt namn för du är helig och för alltid är du Gud, vi erkänner dina sätt att ge frid och glädje till de olyckliga själarna, vi är så tacksamma att du gjorde ditt namn tillgängligt för oss alla att påkalla.

 • Tack Herre den Högste för allt du är för oss Du är den obestridliga Guden, vi kan inte ifrågasätta dina vägar Herre för så långt jorden är till himlen är hur kan inte förstå de planer och syften du har satt upp åt sidan för våra liv, därför hanterar vi alla våra livsaffärer för att du ska ta kontroll Herre Jesus. Välsignat vare ditt heliga namn.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBönspoäng för någon som förlorat sin mamma
nästa artikel20 poäng för andra halvåret
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.