Varför säger vi Amen i slutet av en bön

0
10024

Idag kommer vi att förklara varför vi säger amen i slutet av en bön. Amen används vanligtvis i slutet av en bön, trosbekännelse eller begäran. Det sägs som en bekräftelse av sanning eller överenskommelse. Det betyder också att det är så, det är så, så ska det vara. Det används av kristna i slutet av bönen för att betyda att deras begäran har beviljats. Vi såg att amen sades många gånger i bibeln både i gamla och nya testamentet. Amen nämndes först i bibeln i 5 Mosebok 22vs XNUMX när Gud talade med Mose om de straff som väntar otrogna hustrur och det avslutades med Amen som betyder att så ska det vara.

Du kanske också gillar att läsa: 20 bibelverser om vikten av böner

Amen är ett hebreiskt ord som när det translittererades och översattes till ett annat språk dess betydelse fortfarande inte förändrades. Till exempel ändras ett ord när det översätts till ett annat språk till att betyda något annat. Amen är ett hebreiskt ord som fortfarande har kvar sin betydelse även på andra språk.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Kraften att säga amen i slutet av bönen

Amen till kristna betyder att deras böner har besvarats och att de inte behöver oroa sig. Många av oss vet att Amen används som en avslutande bön. Men har vi någonsin tänkt på vad det betyder i slutet av en bön? Har vi någonsin tänkt på varför det sägs i slutet av en bön eller vad det betyder?


Amen är ett hebreiskt ord som även när det översattes till andra språk betyder samma sak, det vill säga att det fortfarande har samma betydelse. Det betyder bekräftelsen av sanningen eller en överenskommelse mellan oss och vår Skapare som vi ber till. Det betyder att du säger så ska det vara, det är avgjort, det är bekräftat, det är sant och så vidare. Det är som ett bekräftelseord. När vi avslutar vår bön med Amen betyder det att vi har erkänt att Gud har besvarat våra böner och lyssnat till vårt rop.

När vi säger amen i slutet av en bön är det vårt sätt att säga att vi vet att Gud har hört våra böner och kommer säkert att svara oss i sin egen tid och ge oss våra vittnesbörd. Amen är ett uttryck för att alla de saker vi bad om när vi bad, alla de saker vi prisade Gud för, alla våra smärtor vi ropade till Gud att höra, ut hemliga böner som vi vill att bara Gud ska höra och besvara. glädjeämnen, känslor finns i Guds sanning och bara Han kan svara oss och ge oss våra mirakel. Guds ord är i hans sanning.

Hur kan amen användas? 

Amen kan användas i olika situationer precis som när Gud sände ut sitt ord till israeliterna i 27 Moseboken 14 från vs 19-XNUMX. Vi ser där att Guds instruktioner gick ut till leviterna och de svarade med Amen och betecknade att så ska det vara, så må det innebära att de inte kommer att gå emot Guds ord och kommer att göra enligt vad Gud har bett dem att göra. Amen är mycket viktigt för oss kristna, eftersom det kom att ses över senare, de började Jesus själv sitt ord med Amen och han kallades också för Amen i bibeln. Så att säga Amen i slutet av varje bön är som att kalla in Jesus i våra liv och direkt berätta för honom vårt rop.

Jesus kallade sig själv som Amen. Vi ser att Jesus är ordet som senare blev kött. Jesus är sanningen, vägen och livet, ingen går till Fadern utom Jesus som bibeln har hänvisat till många gånger som vår förespråkare som vädjar på våra vägnar att vi inte skulle förgöras på grund av våra synder. Jesus talar alltid sanning. Hans ord betyder att han har auktoritet över sanningen och allt som kommer ut ur hans mun är sanningen och är liv för den som hör och lyssnar på den.

Vi har lärt oss från våra tidigare stycken att Amen är en bekräftelse av sanningen och det sägs att Herren Jesus Kristus är sanningen, det är därför inte förvånande att Amen är en perfekt bekräftelse på allt som är sant och allt som är perfekt och rätt, ses i personen Jesus Kristus själv. Varje gång vi säger Amen efter att ha hört en sanning från Bibeln, borde detta i bakhuvudet betyda: "Ja! Jag tror att detta är sant på grund av Jesus." Varje löfte om välsignelse, frid, försörjning, tröst, förlåtelse, liv och helighet uppfylls på grund av Kristi verk och person. Han är den stora Amen.

5 Vikten av att säga amen efter bön

Några av vikten av att säga Amen i slutet av våra böner:

  • Amen är ett sätt för oss alla att delta i att be och predika 
  • Det är en bekräftelse på att vår bön har besvarats  
  • Amen är det mest använda ordet i bibeln och till och med Jesus använde ordet många gånger också vilket betyder sanningsinnebörd när vi säger Amen vi kallar Jesus att underteckna och försegla våra böner eftersom vi vet att han inte kommer att ljuga för oss som han kallas. vägen, sanningen och livet.
  • Ordet Amen är så kraftfullt och det har två delar. Den första delen är att vi är överens med det som just har proklamerats och vi håller med om det som har sagts. Den andra delen är att den förklarar varför vi ber till vår himmelske Fader. Det betyder att vi absolut erkänner Guds auktoritet, visdom och makt över alla händelser i våra liv. Det var därför i slutet av Psalm 106:48 när folket sa "Amen", erkände de också Guds auktoritet, visdom och makt.
  • Amen är det sista ordet som sades i bibeln. (Upp 22vs21) som talar om Jesu andra ankomst och visar att allt som har skrivits däri är ingenting annat än sanningen.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBönpunkter för att bryta sjukdomens ok
nästa artikelBön pekar på att bryta oket av slaveri och träldom
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.