5 viktiga saker att be för 2022

1
17423

Let's använder mediet för att välkomna er alla våra uppskattade läsare till det nya året 2022. Den Gud som har bevarat våra liv för att bevittna början av detta år kommer att fortsätta att bevara oss till slutet av året. Det nya har precis börjat ordentligt när människor runt om i världen återupptar arbetet efter veckor av festligheter.

Även om det här året fortfarande är ett nytt, är det ingen dålig idé att börja göra rörelser som kommer att föda både fysisk och andlig tillväxt för våra liv i år. I år är en ny tabell för oss att rätta till fel från föregående år och för oss att göra saker rätt. Eftersom verksamheten öppnar igen och arbetet börjar som vanligt efter festligheterna kommer vi att lyfta fram 5 viktiga saker att be om under 2022. Låt inte detta år fånga dig omedveten. Ju mer vi ber desto snabbare kommer vi till välsignelse.

5 viktiga saker att be om 2022

Be om förlåtelse

Jesaja 59:1 Se, Herrens hand är inte förkortad, så att den inte kan frälsa, och hans öra är inte tung, så att den inte kan höra.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Detta är den viktigaste bönen att be när du går in i det nya året. Det finns så många människor vars välsignelser skulle försenas och hindras till följd av synd i deras liv.


Kraftfulla bönböcker 
by Pastor Ikechukwu. 
Nu tillgänglig på amazon 


Det finns några synder i våra liv som kan hindra våra böner även under det nya året. Det är därför vi måste be om syndens förlåtelse. Faktum är att syndernas förlåtelse borde vara den första bönen vi ber på det nya året. All synd som kan tjäna som ett hinder för manifestationen av Guds välsignelse över våra liv, bör Gud förlåta oss.

Skriften säger att även om våra synder är röda som scharlakansröd, så ska de göras vitare än snö. Om våra synder är röda som röda, ska de göras vitare än ull. Gud är barmhärtig nog att förlåta oss våra synder.

Be om skydd

2 Thessalonikerbrevet 3:3 Men Herren är trofast, och han ska stärka dig och skydda dig från den onde.

En av de viktigaste sakerna att be för i år är skydd av Gud. Det borde faktiskt vara vår första bönpunkt för det nya året. Innan du börjar ställa krav inför det nya året, be Gud om skydd. I år ska vi gå ut i jakten på ett bättre liv, det är viktigt att vi ber Gud om skydd.

Det har varit så många profetior om det nya året. Men när Guds skydd är säkert över oss, kommer vi att bli befriade från allt ont som kan komma i år. Herren har lovat att forma en eldpelare runt sitt folk. Han har lovat att vara vår Goshens beskyddare. Och om Herren har lovat att göra något, kommer han säkert att göra det oavsett. Icke desto mindre måste vi sträva efter att söka Guds skydd i år.

Be om riktning

Psaltaren 32:8 Jag skall undervisa dig och lära dig den väg du bör gå; Jag ska ge dig råd med mitt öga på dig.

Ett av misstagen vi gjorde förra året var att vi trodde att hastighet är bättre än riktning. Många människor sprang i andras lopp. De glömmer att deras väg är annorlunda. De fortsatte att springa för att andra gör något bra och de bedömde sina liv med andras prestationer. Det var därför de inte kunde åstadkomma mycket trots att de arbetade outtröttligt.

Får jag säga det uppenbara faktumet att hårt arbete inte leder till framgång, och snabbhet gör inte framgången snabb. Riktning är vad vi behöver. Gud är upphovsmannen till våra liv. Han är Alfa och Omega, den som känner början från slutet och slutet från början.

När Herren ger oss råd på vägen att gå, blir det naturligtvis lätt för oss. Vi uppnår saker vi aldrig trodde var möjliga. Vi skulle inte springa outtröttligt efter saker som vi inte skulle få. Och slutligen, vi kommer aldrig att bli trötta eller trötta eftersom vår själ kommer att finna vila i Herrens råd. Be i allt om vägledning i år.

Be om ett mer solidt förhållande till Gud

1 Korinthierna 10:12 Låt därför den som tror att han står se till att han inte faller.

En annan sak vi måste be om är en mer solid relation med Fadern. Visst, i år kommer det att finnas välsignelse, upplyftning och framgång. Men om man inte är försiktig kan dessa saker leda oss bort från Faderns närvaro.

Det kommer också att bli vedermödor. Detta kan få oss att falla från faderns närvaro. Men när vi har en mer solid relation med Gud, kommer ingenting att vara viktigare än Gud. Vår relation med Gud kommer att vara sådan att om vi går under så går vi under men vi kommer inte att vända tillbaka från detta sätt.

Den allmänna kärnan i vår existens är att ha, upprätthålla och utveckla vår relation med Gud. Detta år får inte vara ett undantag. Be om en konsekvent relation med Gud.

Be om nåd

Titus 3:7 På grund av sin nåd gjorde han oss rätta i sina ögon och gav oss förtroende för att vi ska ärva evigt liv.

Skriften sa på grund av sin nåd att han gjorde oss rätt i hans ögon. Det är vad nåd gör med en man. När vi är rätt i Guds ögon kommer saker att hända naturligt och utan ansträngning. De saker vi jagade under förra året och inte kunde få kommer att komma utan ansträngning.

Guds nåd lindrar stress i en mans liv. Det betyder att vi kommer att få oförtjänta välsignelser, framgång, gunst och prestationer. Skriften säger att det inte är av honom som vill eller springer utan av Gud som visar barmhärtighet. Guds nåd är sådan att den kommer att utrota varje form av stress, smärta och vånda från våra liv.

När Guds nåd görs framstående i våra liv, kommer vi att förstå passagen i skriften som säger att ingen människa skall segra med styrka. Grace kommer att öppna varje stängd dörr i våra liv i år.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikel5 bibliska verser för att öka din kärlek till andra
nästa artikelBöner för första kvartalet 2022
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.