5 bibliska principer som kommer att förändra ditt liv

1
9418

När vi förbereder oss för att gå in i det nya året måste vi investera i att veta saker som skulle förbättra våra liv. Vi kommer att lyfta fram 5 Bibliska principer som kommer att förändra ditt liv. Se till att du studerar dessa principer och följer dem strängt, ditt liv kommer att förändras.

5 bibliska principer som kommer att förändra ditt liv

Du kommer att skörda det du sår

Ta det eller lev det Gud har ett sätt att kontrollera våra överdrifter. De saker vi gör i livet spelar roll eftersom de antingen kan göra oss eller göra oss fria. Det är därför du måste göra mot andra vad du vill att folk ska göra för dig. Om du vill ha kärlek, ge kärlek till människor. Visa omsorg och uppmärksamhet till andra och du skulle inte kämpa för att få kärlek.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Det finns en andlig selektiv attraktion. Det är mest sannolikt att du lockar den typ av person eller sak du är. 2 Samuelsboken 12:10 Så nu skall svärdet aldrig vika ur ditt hus, eftersom du har föraktat mig och tagit hetiten Urias hustru till din hustru.


Detta är Gud som tar hämnd för Uria. David hade med våld tagit Urias hustru och planerat hur Uria skulle dödas i stridsfronten. Eftersom Uria dog i Davids händer, lovade Herren att svärdet inte skulle vika från hans hus. Om du vill ha välsignelse, börja välsigna andra människor. Om du vill ha förlåtelse, förlåt dem som har gjort intrång mot dig.

När Kristus lärde oss att be. Han sa förlåt oss våra överträdelser som vi förlåter dem som överträder oss. Det betyder att vi får vad vi sår. Det onda ska inte vika från en mans hus som gör ont mot andra människor. Varje frukt vi sår kommer att redovisas och vi kommer att skörda dem i sinom tid.

Livet handlar om att ge och ta

Det finns så många delar av Bibeln som gör anspråk på detta faktum. Livet handlar om att ge och ta. För att Gud skulle återställa människors förlorade själar, var han tvungen att offra sin enfödde son Jesus. På samma sätt, när vi vill ha något, sår vi ett frö. Skriften i Ordspråksboken 11:24 Det finns en som skingrar, men som ökar mer; Och det finns en som undanhåller mer än vad som är rätt, men det leder till fattigdom.

Låt oss överväga jordbrukslagen. Innan en bonde kan skörda en gröda måste han ha spridit en del på marken. Spridning ger ökning. När vi håller våra händer för att ge, får vi inget nytt. Vi håller bara fast vid de vi har tidigare.

Det finns något du har i överflöd som någon annan saknar. Den centrala idén är att ge till människor, särskilt behövande. När vi ger till behövande, en gemenskap av människor som inte på något sätt kan återgälda oss, återgäldar Herren oss. Denna återbetalning kan komma i vilken form som helst. Det kan vara bra hälsa, vår ekonomi kan uppleva en drastisk förbättring.

Visdom är nyckeln

Ordspråksboken 4:7 Visdom är det viktigaste; Skaffa dig därför visdom. Och i allt du får, få förståelse.

Hur tänker du resa i livet utan visdom? Hur tänker du relatera och förstå människor när du saknar förståelse? I livet är visdom det viktigaste. Rätt visdom kommer att förvandla ditt liv snabbt. En anledning till att många inte växt under de senaste 365 dagarna är att de saknar visdom.

Och Bibeln säger att om någon saknar visdom, låt honom be från Gud som ger frikostigt utan lyte. Det beror på att även Gud förstår essensen av visdom. Kung Salomo hade framgång inte för att han var den mest hårt arbetande eller flitige kungen utan för att han var den klokaste.

Även för att tjäna pengar behövs visdom. När du har rätt visdom svarar pengar på dig. Så under de kommande åren, se till att du investerar mer i visdom. Be flitigt om vishetens ande så kommer ditt liv att förvandlas.

Ödmjuk dig

Lukas 14:11 Ty alla som upphöjer sig själva kommer att bli ödmjukade, och de som ödmjukar sig själva kommer att bli upphöjda.”

Om du vill gå långt i livet, lär dig att vara ödmjuk. Detta är inte ett motiverande citat, det är en biblisk princip som fungerar som magi. Gud avskyr stolthet. När du är stolt verkar det för Gud som om du vill vara Gud och Gud avskyr konkurrens. Det är därför Gud fäller de stolta. Berättelsen om Goliat är ett perfekt exempel. Han var så stolt över sig själv på grund av sin längd och styrka. Men Gud förde ner honom med hjälp av lille David. Även berättelsen om kung Nebukadnessar. Han förvandlades till ett odjur i sju år.

Gud hatar de stolta. Men han upphöjer dem som är ödmjuka. Detta för att visa för varje människa att bara Gud kan upphöja. När du reser på det nya året, försök så mycket du kan att vara ödmjuk. Var inte berusad av din position eller rikedom att du ser ner på människor. Även med din rikedom och position förbli ödmjuk och Gud kommer att fortsätta att upphöja dig.

Lydnad är bättre än uppoffring

1 Samuelsboken 15:22-23 "Har HERREN lika stor behag i brännoffer och slaktoffer, som i att lyda HERRENS röst? Se, att lyda är bättre än offer, och att lyssna än fettet av baggar. Ty uppror är som spådomens synd, och förmäten är som orättfärdighet och avgudadyrkan. Eftersom du har förkastat Herrens ord, har han också förkastat dig från att vara kung."

Handlingen att lyda enkla instruktioner skulle ta en man längre i livet. Gud njuter inte av brännoffret, att lyssna är bättre än fettet av baggar. När du går in i det nya året, försök att alltid lyda Guds instruktioner. När du lär dig att lyda enkla instruktioner kommer Gud att finna dig värdig att arbeta i en större kapacitet.

Gör ett löfte idag att göra alla hans bud. Investera din tid och dina ansträngningar för att behaga Gud bättre under det kommande året och ditt liv kommer att uppleva stor förändring.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBönspoäng för att övervinna panikattack
nästa artikel5 bibliska verser för att öka din kärlek till andra
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.