5 sätt att hitta godhet i varje situation

0
7896

Idag kommer vi att ta itu med 5 sätt att hitta godhet i varje situation. Skriften säger i boken om Romarbrevet 8:28 Och vi vet att allt samverkar till det bästa för dem som älskar Gud, för dem som är kallade enligt hans avsikt. Ibland kommer livet att kasta oss ett tungt stöt som skulle få oss att tappa fötterna. När detta händer kan det få oss att känna att inget bra händer i våra liv. Det kan få oss att känna att vårt liv är fyllt av ondska och inget gott kan komma ur det.

Det finns situationer som vi kommer att befinna oss i och den enda tanken som kommer att dyka upp är hur mycket Gud har övergivit oss. Låt oss ta hänsyn till Jesu liv. När han gjorde sig själv till ett levande offer för världens återställande och balans, kom det till att han frågade Gud varför han har blivit övergiven. Smärta och vedermödor kan få oss att ifrågasätta Guds kärlek över våra liv, misslyckande och fattigdom kan få oss att ifrågasätta om hans löften fortfarande är intakta eller om han har gått tillbaka på sina ord.

Vi behöver se bortom vår nuvarande situation och tacka Gud för den härlighet som ännu inte har utvecklats. När livet kastar ett hårt slag mot oss, bör vi inte låta det förstöra vår ande. Även om detta är en mycket tuff handling att följa, är det inte omöjligt. Job stötte på så många problem i livet. Han bevittnade sina barns död på en dag och alla hans egendom förstördes en annan dag. Men Job stod fortfarande fast och övergav inte Gud. Skriften säger att allt fungerar för Gud för dem som tror. Även i den där svåra livssituationen du går igenom finns det något gott som Herren vill ta ut ur det.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

I den här bloggen kommer vi att lära dig de fem sätten du kan se godhet i varje situation. Även när livet blir hemskt med dig, kommer ditt svar på det att avgöra om din ande kommer att brytas eller inte. Lär dig hur du ser godhet i alla situationer och Gud kommer att vända din berättelse.


5 sätt att hitta bra i varje situation

Bli en Do or Die-troende

Daniel 3:18 Men om inte, låt det bli känt för dig, o kung, att vi inte tjänar dina gudar, och att vi inte heller kommer att tillbe den guldbild som du har satt upp.”

Du kanske tycker att det är roligt att säga göra eller dö angelägenhet troende, ja det är sant. De tre hebréerna i Daniels bok är ett perfekt exempel. De litar på Gud till ett fel. De tror att Gud skulle rädda dem och även om han inte gör det kommer de inte att böja sig för den gyllene bilden.

Vi måste också nå denna nivå av tro. Det kommer att hjälpa oss att övervinna rädslan för vår knipa. När vi fruktar vår situation kan den förstöra vår tro. Men när vi tror att den Gud vi tjänar är kapabel att rädda oss, ger det oss styrka att stå fast. Och även om Gud inte skulle rädda oss, kommer denna situation inte att bryta vår ande.

Förstå att hans plan är perfekt

Jeremia 29:11 Ty jag vet vilka tankar jag tänker på dig, säger HERREN, tankar om fred och inte om ont, för att ge dig en framtid och ett hopp.

Guds plan för ditt liv är god och perfekt. Förstå detta, och du behöver inte oroa dig i någon situation. Förmågan att veta att hans planer för vårt liv är av goda och inte onda för att ge oss en eld och hopp kommer att hjälpa oss att bekämpa alla hemska känslor som bygger upp i våra hjärtan. Han har lovat oss genom sina ord att även om himmel och jord kan passera, kommer hans löften och förbund inte att förbli ouppfyllda.

Att veta detta hjälper dig att se bortom den nuvarande situationen. Job måste ha vetat att Gud alltid har bättre planer oavsett den nuvarande situationen en man kan stå inför. Och att hans planer alltid kommer att visa sig vid rätt tidpunkt.

Vet att allt fungerar för gott

Romarbrevet 8:28 Och vi vet att allt samverkar till det bästa för dem som älskar Gud, för dem som är kallade enligt hans avsikt.

Skriften har sagt att allt samverkar för gott. Skriften sa inte något, eller några få saker, den sa allt. Markera ordet allt. Det nuvarande problemet som ger dig huvudvärk är en del av allt som skriften talade om. Och skriften fick oss också att förstå i Romarbrevet 8:18 Ty jag anser att den nuvarande tidens lidanden inte är värda att jämföras med den härlighet som skall uppenbaras i oss.

Din nuvarande situation är ingenting jämfört med den glädje och härlighet som är på väg att utvecklas. Håll dig lugn och lita på Gud.

Vet att det är din tid att bli frestad

Johannes 16:33 Detta har jag talat till er för att ni ska få fred i Mig. I världen kommer du ha vedermödor, men var vid gott mot, jag har övervunnit världen. ”

Vad mer behöver vi veta? Skriften har redan sagt att vi i livet kommer att möta vedermödor, men vi borde ha ett gott öde eftersom Kristus har erövrat världen. Jesus mötte vedermödorHan led av smärta och frestelser men till slut övervann han. Vi förväntas också uppleva smärta och lidande vid ett tillfälle i vårt liv, men skriften har förmanat att vi bör vara vid gott mod eftersom Christa har övervunnit världen.

Din nuvarande situation har övervunnits av Kristus Jesus. Lev bara och njut av segern som har gjorts redo i Kristus Jesus.

Gud kommer att göra allt vackert i sin tid

Jesaja 60:22 En liten skall bli till tusen, och en liten till ett starkt folk. Jag, HERREN, skall skynda på det i sin tid."

Att veta att din nuvarande situation bara kommer att vara ett tag kommer att ge dig styrkan att le även i trubbel. Guds tid är annorlunda än människornas tid. Gud sa att han kommer att få ett slut på allt när tiden är inne.

Vet att när tiden är inne kommer dina besvär att tas bort och glädjen kommer att flöda över.

Avslutningsvis, oavsett besväret du går igenom just nu, var vid gott mod, Gud kommer att befria dig när tiden är mogen. Håll ut ett tag så kommer du att le igen.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikel5 Årets slutbön för varje familj
nästa artikel10 bibelverser som säger oss att Gud har ansvaret
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.