10 bibelverser som säger oss att Gud har ansvaret

0
8008

Som troende är det meningen att vi ska lita på Gud i alla situationer. Men vissa situationer kommer att få det att verka som om Gud har åkt på semester. Föreställ dig en pappa som förlorar alla sina barn på en dag. Föreställ dig att en entreprenör förlorar ett kontrakt som nästan var en färdig affär. Föreställ dig att behöva hantera smärtan av att vara en föräldralös. Alla dessa är situationer som kan motivera en man att ställa frågor inom sig själv.

När vi är i livets svårigheter ber vi hårt. Men det verkar som om vi ber under en stängd himmel. Ibland känner vi att Gud har övergivit oss eller att han inte sitter på tronen för att sköta våra böner. Frustration kan till och med få en kristen att tvivla på Guds existens. Intressant nog har Gud gett oss några motiv som vi behöver för att hålla oss flytande även i våra problem. När livets storm kommer och rasar mot oss behöver vi ibland bara vara lugna och veta att Gud fortfarande har ledningen.

Kom ihåg när apostlarna var med Kristus Jesus i båten. Kristus sov djupt och helt plötsligt kom det en stor storm. Apostlarna kastades i stor panik och oro. De gjorde allt de kunde för att rädda situationen men alla deras ansträngningar visade sig misslyckas. Deras nuvarande situation gjorde det svårt för dem att inse att frälsaren är någonstans i båten och sover. De såg döden och den drev deras fokus bort från Kristus. När Kristus kallades med stor fruktan, stillade han stormen. Detta visar att även i vilken situation som helst, oavsett hur tjockt molnet är, är Gud alltid ansvarig.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Detta är lättare sagt än att omsättas i praktiken. Det är därför vi alltid behöver motivation. Vi har sammanställt en lista med 10 bibelverser som säger att Gud har ansvaret.


10 bibelverser som säger oss att Gud har ansvaret

Psalm 23: 4 Även om jag går genom den mörkaste dalen, kommer jag inte att frukta något ont, ty du är med mig; din stav och din stav, de tröstar mig.

Gud är med oss ​​även i den fruktansvärda situationen. Psalmisten insåg detta och hans tro fylldes på. För Gud är med oss, så vi kommer inte att vara rädda. Detta är en försäkran om att Gud aldrig lämnar oss.

Psaltaren 27:1 Herren är mitt ljus och min frälsning, vem skulle jag frukta? HERREN är mitt livs fäste — för vem skulle jag frukta?

Herren är vårt ljus och vår frälsning, vem ska vi frukta? Om Herren är för oss, vem kan vara emot oss? Gud är den Allsmäktige. Han är kraftfull nog att rädda sitt folk. Vi behöver bara lita på honom och saker kommer att falla på plats för oss.

Jesaja 35:4 säger till dem med fruktansvärda hjärtan: ”Var starka, frukta inte; din Gud kommer, han kommer med hämnd; med gudomlig vedergällning kommer han att rädda dig.”

Gud är aldrig sen. Han kommer i sin kraft och styrka och han kommer att rädda oss. Den situationen är inte för stor för Gud att hantera. Det problemet är inte större än den Gud vi tjänar. Han kommer att rädda oss från all ond pest. Och han kommer att hämnas på dem som utsätter oss för smärta och sorg.

Jesaja 43:1 Men nu, så säger Herren: han som skapade dig, Jakob, han som bildade dig, Israel: Frukta inte, ty jag har löst dig; Jag har kallat dig vid namn; du är min.

Vi är Guds folk. Vi är kallade vid hans namn, han har förlöst oss. Även om det problemet kan få det att se ut som om Gud har övergivit oss. Men skriften har förmanat oss att inte vara rädda eftersom vi är Guds folk. Och Herren överge aldrig sitt folk.

Josua 1:9 Har jag inte befallt dig? Var stark och modig. Var inte rädd; var inte modfälld, för HERREN, din Gud, kommer att vara med dig vart du än går."

Kom ihåg när apostlarna kämpade med stormen Kristus var där med dem. Det betyder att Gud aldrig lämnar oss i någon situation. Han är alltid med oss ​​vart vi än går. Även detta nuvarande problem som får oss att tvivla på att Gud är för oss kommer att lösas när tiden är mogen. Gud är alltid ansvarig.

Jesaja 55:8-9 "Ty mina tankar är inte dina tankar, och dina vägar är inte mina vägar", säger Herren. "Som himlen är högre än jorden, så är mina vägar högre än dina vägar och mina tankar än dina tankar"

Som ni kanske minns, när apostlarna ropade och skrek på toppen av sina röster för att de fruktade att deras död skulle komma, låg Kristus i båten och sov. Hans sätt och tankar är annorlunda än mäns.

Femte Moseboken 31:8 "Det är Herren som går före dig. Han kommer att vara med dig; han kommer inte att lämna dig eller överge dig. Var inte rädd eller förskräckt."

Detta är en försäkran om att vi inte är ensamma. Herren har gått före oss. Han är närvarande hos oss och han kommer inte att överge oss i våra problem. Gud tittar fortfarande på och han är fortfarande ansvarig för den situationen. Oavsett hur stor den är, så är det Gud som bestämmer.

Psaltaren 73:26 Mitt kött och mitt hjärta må svikta, men Gud är mitt hjärtas styrka och min del för evigt."

Gud är vår styrka och hjälp. Vår hjälp i en tid av stor nöd. Han är gästen som aldrig lämnar oss. Han var där för våra fäder, Han finns där för oss och har lovat att finnas där för våra barn. Gud är vår styrka.

2 Krönikeboken 2:17 "Om mitt folk som kallas efter mitt namn ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, då ska jag höra från himlen och förlåta deras synd och bota deras land."

Gud är alltid ansvarig. Men ibland kan vår synd vara ett hinder. Om vi ​​kan bekänna vår synd, ödmjuka oss och vända oss bort från ondska, är Gud trogen att höra oss och rädda oss.

Psaltaren 125:2 "Som bergen omger Jerusalem, så omger Herren sitt folk både nu och för alltid."

Du kanske vet, men Guds skydd är alltid över dig. Skriften säger att Herrens ögon alltid är på de rättfärdiga. Oavsett var du är så sitter Gud på tronen och tittar på dig. Och han har omringat dig med en eldpelare.

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikel5 sätt att hitta godhet i varje situation
nästa artikel5 typer av män som varje kristen singel kvinna måste undvika
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.