Enkel sanning alla frånskilda kristna måste känna till

1
6390

Vissa smärtor försvinner aldrig och vissa ärr läker aldrig helt. Det är väldigt svårt att leva i en värld där man inte kan hitta en grupp att passa in i. Det är ännu sorgligare när man minns hur man brukade njuta av äktenskapets värme och lycka. Men nu kan du inte passa in i gruppen gifta, inte heller kan du stå i de ensamståendes råd. Varje form och profilering påminner dig om den uppenbara sanning du försöker glömma. Alla verkade intresserade av att veta din status och varje gång de ställer den här frågan till dig även i kyrkan, gör det dig skam.

Det är normalt att känna och aldrig glömma smärtan av skilsmässa. När allt kommer omkring var din ex-fru eller make en gång den viktigaste personen i ditt liv. Det fanns en tid när du inte kan vänta med att se deras ansikte igen. Tyvärr medförde äktenskapet negativa förändringar och reaktioner som gjorde det väldigt obehagligt för er två att leva som ett.

När du dejtar eller uppvaktar är det viktigt att studera din partner väl innan du bestämmer dig för att ge dig ut i ett livsförpliktelse med dem. Fast det är nästan omöjligt att veta allt om någon när man dejtar. Men att uppmärksamma vissa detaljer kan avslöja så mycket om din partner. Om du av misstag gör upp med fel partner råder det ingen tvekan om att du kommer att uppleva helvetet här på jorden.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Skilsmässa är det bästa sättet att ta sig ur ett giftigt förhållande levande. Anledningen till att många välmenande kristna rynkar pannan vid skilsmässa kan inte kopplas bort från vad skriften säger i boken om Matteus 19:6 Så är de inte längre två utan ett kött. Därför det som Gud har sammanfogat, låt inte människan skiljas åt.”


Kraftfulla bönböcker 
by Pastor Ikechukwu. 
Nu tillgänglig på amazon 


Förbindelsen som designats av Gud är ett åtagande tills döden skiljer oss åt. Skilsmässa är aldrig ett alternativ och bör inte övervägas. Men det finns tillfällen då den enda lösningen på problemet är skilsmässa. Det betyder att du har stoppat en förbundsresa. Du kommer att undra om Gud kommer att förlåta dig för att du stoppade ett förbund. Andra kristna kommer att låta dig veta hur du har svikit Gud. Samhället kommer också att tillskriva dig en ny status. Många kritiker kommer att mena att du för alltid kommer att vara en äktenskapsbrytare även efter att du gift dig om, eftersom du inte kan behålla ditt första äktenskap.

Under tiden kanske orsaken till skilsmässan inte kommer från dig. Vissa partners kan fatta ett beslut som kommer att sätta stopp för en förbundsresa. Men hur många kommer att tro på din sida av historien? hur många människor kommer att bry sig om att lyssna på orsaken till skilsmässan? Vilken anledning det än är, skulle det inte ändra din nya status, divorcee. Du kanske aldrig återhämtar dig helt från detta trauma. Men Gud är trofast. Innan du planerar att gifta dig med en annan partner måste du känna till dessa enkla sanningar.

Enkel sanning alla frånskilda kristna måste känna till

Gud gillar verkligen inte skilsmässa

Som du har fått höra av många kritiker, avskyr Gud skilsmässa. Vilken sak som än kommer att förändra Guds naturliga agenda anses vara ond och Gud avskyr dem. Skriften säger Därför vad Gud har sammanfogat, låt inte människan skiljas åt." När du bestämmer dig för att knyta an till din fru, förvandlar äktenskapet er båda automatiskt till en person i Guds ögon. Och Herrens välsignelse släpps över den föreningen.

Den välsignelsen är inte för en individ, den är för två personer som har blivit en. Och det kommer att fortsätta fungera så länge ni två förblir ett. När skilsmässa sätter in det bryter det förbundet med den välsignelsen. Och Gud avskyr det. Men innan du tror att du inte kan bli förlåten längre, måste du veta att Gud är barmhärtig. Hans nåd varar för evigt.

Och andra som kritiserar dina genuina avsikter, du måste veta att ingen är rättfärdig. Kristus dog för människans orättfärdighet. Och människor är för snabba att kasta ut andra och glömmer att det bara är nåd som har hindrat dem från att begå samma synd som de kastar ut andra för.

Låt dina avsikter vara sanna, sök förlåtelse och arbeta mot sann omvändelse.

Ditt beslut att gifta om sig är mellan dig och Gud

Du kanske har hört eller läst olika åsikter om att kristna gifter om sig. Många skolor tror att det är äktenskapsbrott för en kristen att gifta om sig om de inte är änkor eller änklingar. Generellt sett är varje tolkning som ges till att kristna gifta om sig efter skilsmässa helt enkelt en mänsklig tolkning. Ditt beslut att gifta om sig bör bara vara mellan dig och Gud.

Låt dig inte påverkas av andras åsikter. De kan säga till dig att gifta om dig snabbt förutsatt att det inte var ditt fel att skilsmässan inträffade och vissa kanske låter dig se de fruktansvärda misstagen du skulle göra om du bestämmer dig för att gifta om dig. Alla deras åsikter är sekundära och de bör inte påverka ditt beslut. Ditt beslut att gifta om sig bör baseras på samråd och direkta råd från Gud.

Bara Herrens råd bör vara det som avgör om du ska gifta om dig eller inte.

Gud kan återställa allt

Du kanske tror att din skilsmässa har orsakat ett stort bakslag i ditt liv, men se till att veta att Gud kan återställa de förlorade åren. Flera redogörelser i Bibeln antyder att Gud är återlösaren och att han är en återställare. Oavsett hur många år du har förlorat till din skilsmässa, är Gud kapabel att återställa allt och göra det helt nytt igen.

Den smärtan, förtvivlan och isoleringen som du känner kommer att tas om hand. Det ärret kommer att läka helt och dess smärta försvinner. Detta är vad Gud kan göra. Allt du behöver göra är att lita på honom och försöka igen när han säger att du borde. Var inte för snabb och försök att inte tvinga saker. Tro på Gud och lita på processen. Allt blir bra till slut.

Avslutande tankar

Skilsmässa är dåligt. Det borde vara det sista som varje gift kristen bör tänka på som en lösning på sin knipa. Guds plan för ditt äktenskap är tills döden skiljer oss åt. Även om utmaningar kommer, men lita på Gud. Men när skilsmässa är det enda sättet att rädda situationen, var inte deprimerad.

Lyft upp dig själv högt upp och låt inte folks kritik få dig att gå upp. Sök Guds ansikte, sök förlåtelse och sök Herrens råd.

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelDagliga böner för att övervinna rädsla och ångest
nästa artikel5 Årets slutbön för varje familj
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

1 KOMMENTAR

  1. si nous disons que le divorce est le seul et dernier recours, n'est ce pas limiter Dieu? Ce que nous pensons que Dieu n'a pas pu faire, qui pourra le faire? je pense que le premier recours c'est Dieu et le dernier recours c'est Dieu. que Dieu vous bénisse.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.