4 skäl till varför sex är mer andligt

0
8988

Idag kommer vi att lära ut 4 skäl till varför sex är mer andligt. En av de saker som vi bör hålla helig är sexuellt umgänge. Men det är sorgligt idag att se att folk inte ens tar hänsyn till det längre. Detta är vanligast bland unga kristna. Dejting har blivit den rätta vägen för de flesta kristna som bryr sig och systrar att ha gratis sex utan samvete. Under tiden sägs skriften med eftertryck i boken om Hebreerbrevet 13:4 Äktenskapet är hedersamt bland alla, och sängen orenad; men otuktiga och äktenskapsbrytare skall Gud döma.

Sängen orenad här betyder sexuell renhet. Detta betyder att Gud endast förordnar sex som en aktivitet som bör göras inom äktenskapets ramar. Men idag ser vi sex vart vi än går. Sociala medier har inte ens hjälpt på sistone eftersom massor av sexuellt explicit innehåll hittar sin väg till internet dagligen. Gud vill ha en nation av helighet, Han vill ha en legion av människor som är fria från alla former av sexuell synd och orenheter. Det är därför han har lagt i våra hjärtan för att varna människor för sexuella orenheter genom att lära ut fyra anledningar till varför sex är mer andligt.

Vi tror att den här bloggen kommer att befria dig från varje form av sexuell orenhet som du ägnar dig åt. Skriften säger att mitt folk går under för att de saknar kunskap. Idag kommer du att veta varför du bara bör ha sex inom ramen för äktenskapet.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

4 skäl till varför sex är mer andligt

Sex före äktenskapet är otukt

1 Korinthierbrevet 6:9–10 Låt er inte vilseledas: varken otuktiga eller avgudadyrkare, inte äktenskapsbrytare, eller äktenskapsbrytare, inte heller förövare av sig själva, inte heller tjuvar eller giriga eller drinkare eller smädare eller utpressare skall ärva Gud."


Sex mellan två ogifta människor är otukt och Gud avskyr det. Detta är vanligast bland män och kvinnor som bara dejtar. Nu, eftersom de har uttryckt sin kärlek och tillgivenhet mot varandra, tycker de att det är rätt att ha sex. Medan skriften säger i Hebreerbrevet 13:4 Äktenskapet är hedervärt bland alla, och sängen orenad; men otuktiga och äktenskapsbrytare skall Gud döma. Utukt är en stor synd inför Gud.

Sex är ett förbund mellan två personer. Det finns en överenskommelse som man ingår när sex händer. Det är därför Gud befallde att det bara skulle göras inom ramen för äktenskapet. 1 Korintierbrevet 6:18–19 -

"Flytta från sexuell synd! Ingen annan synd påverkar kroppen så tydligt som denna gör. För sexuell omoral är en synd mot din egen kropp. Inser du inte att din kropp är den Helige Andes tempel, som bor i dig och gavs till dig av Gud? Du tillhör inte dig själv.” Vår kropp är Herrens tempel, otukt förstör detta tempel, fly från det idag.

Sex efter äktenskapet är äktenskapsbrott

1 Korinthierbrevet 6:9–10 Låt er inte vilseledas: varken otuktiga eller avgudadyrkare, inte äktenskapsbrytare, eller äktenskapsbrytare, inte heller förövare av sig själva, inte heller tjuvar eller giriga eller drinkare eller smädare eller utpressare skall ärva Gud."

När en gift man har sex med en annan kvinna förutom sin fru, har han begått äktenskapsbrott. Gud avskyr äktenskapsbrott. Det finns så många öden som har förstörts på äktenskapsbrottsaltare. På samma sätt som du utsätts för sexuellt överförbara sjukdomar när du har sex utan skydd, är det på samma sätt som du är sårbar för attacker när du ägnar dig åt äktenskapsbrott.

Under mina år i tjänsten har jag rådgivet så många par. Jag har sett par vars barnlöshet orsakades av ett äktenskapsbrott som förevigats av mannen. De flesta attacker från fienden är meningslösa tills det finns ett blodsförbund mellan en man och en kvinna. Idag i världen finns det gott om kvinnor vars verkliga hem är från den marina världen. Djävulen har skickat ut dem för att förstöra troendes liv genom äktenskapsbrott och det bästa sättet de kan uppnå det är genom sex.

Sex är inte så fysiskt som du tror det är, det är mer andligt än du tror.

Det är en symbol för ett kött

1 Korinthierbrevet 6:16 Vet ni inte att den som förenar sig med en prostituerad är ett med henne till sin kropp? För det sägs: "De två ska bli ett kött."

Det är aposteln Paulus som talar här. Den som förenar sig (har sex) med en prostituerad har blivit en kropp med henne. Saken är den att sex är äktenskapets sista ritual. Det är den sista traditionen som Gud använder för att förvandla en man och kvinna till ett kött. Samtidigt menar en prostituerad i detta sammanhang inte bara sexhandlare som gör det enbart för att tjäna pengar.

Den prostituerade kan vara vilken dam som helst. Det kan vara en syster i din kyrka. I samma ögonblick som du har sex med en kvinna som du inte är lagligt gift med, har du förstört förbundet som är gömt i äktenskapet. Sex ska bara ske mellan två personer som är gifta med varandra. Att ha sex med en annan kvinna eller man som du inte är gift med bryter mot den standard som Gud har satt åt sidan. Och det finns alltid ett straff för att bryta mot Guds standard.

Det är det mäktigaste förbundet

Det enda förbundet som ersätter sexförbundet är Kristi död och uppståndelse som åstadkom vår frälsning och återlösning. Förutom det är sex det största och mäktigaste förbundet. Det finns inget förbund utan blod. I samma ögonblick som blodet spills finns ett förbund.

När en man har sex med en kvinna har han ingått ett avtal med en sådan kvinna. Vilken förbannelse som än går i släktet till någon av dem kommer att börja påverka de två på grund av blodförbindelsen. Varje andlig kraft som jagar en person kommer att börja jaga den andra personen på grund av alliansen mellan dem.

Slutsats

Sex är inte en rekreationsaktivitet, det är inte fysisk aktivitet heller. Det symboliserar enhet. Det finns inget förbund som är starkare än det som involverar blod. Sex ger trovärdighet åt den andliga innebörden av äktenskapet som är ett kött. Ett gift par blir ett kött efter sin första natt som ett par.

Så det är viktigt att se till att sängen är oren. Under tiden, om du okunnigt har ingått en onda förbundet Gud är barmhärtig nog att förstöra sådana onda förbund med vilken man eller kvinna som helst genom ett oheligt sex.

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikel5 sätt kristna makar kan visa uppskattning för varandra
nästa artikel5 saker du kan göra när du upptäcker att din make är beroende av porr
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.