Kristus säsongens glädje – 5 lektioner att lära sig denna jul

0
6505

Kristus är årstidens glädje. Den främsta anledningen till att vi fira jul är att Kristus dog för mänsklighetens synd, han gjorde sig själv till ett offer för vår skull. Medan vi väntar på denna fantastiska dag måste vi lära oss några viktiga lektioner om denna gynnsamma dag.

På grund av detta kommer vi att lyfta fram 5 lektioner att lära sig denna jul.

Kristus säsongens glädje – 5 lektioner att lära sig denna jul

Gud njuter inte av syndares död

Hesekiel 18:23 Har jag något nöje i de ogudaktigas död? säger den suveräne Herren. Snarare, är jag inte nöjd när de vänder sig från sina vägar och lever?

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

En av de saker vi måste lära oss av julfirandet är att Gud inte vill att en syndare ska dö. Han vill ha omvändelse istället. Han njuter inte av att en syndare dör i synd, istället är hans avsikt att de ska vända sig bort från sina onda vägar. Detta var en av anledningarna till att Kristus sändes till jorden. En man får aldrig sann förlåtelse före Kristus.


Kraftfulla bönböcker 
by Pastor Ikechukwu. 
Nu tillgänglig på amazon 


Innan Kristus föddes använde prästen lamm som ett offer för syndens försoning. Samtidigt är lammets blod inte tillräckligt för att helt tvätta bort en mans synd. Människan behöver mer autentiskt blod. När prästerna fortsätter att slakta lamm vid Herrens altare, fortsätter altaret att vara en plats för stank och smuts, tills Kristus kom.

Eftersom Gud vill ha ett mer autentiskt medel för omvändelse och en snabbare väg till människans frälsning, var det därför Kristus sändes till världen. Skriften i Johannes 3:16 Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. Allt som människan behöver för försoning med Gud är äkta omvändelse. När väl människan omvänder sig från sin synd, är Gud trogen att förlåta.

Gud kan göra allt

Lukas 1:35 Och ängeln svarade och sade till henne: "Den helige Ande skall komma över dig, och den Högstes kraft skall överskugga dig; därför kommer också den Helige som ska födas att kallas Guds Son.

Sättet som Kristus kom till jorden är mirakulöst. Hans ankomst trotsar alla naturliga teorier om människan eftersom Gud återigen bevisar att han är mäktig för att göra allt. Maria var en jungfru. Det betyder att hon inte har varit med någon man före befruktningen. Gud ville att världen skulle veta att han är mäktig. Den Helige Andes kraft kom mäktigt över Maria och hon blev gravid.

Gud är mäktig och han kan göra allt. När du firar denna jul, kom ihåg att Gud är mäktig och att det inte finns något han inte kan göra. Så även om du har fått en fruktansvärd rapport från läkaren att din sjukdom är obotlig, eller om du precis fått rapporten att du inte kan far eller mamma till ett barn. Låt inte det störa julfirandet. Denna säsong ska påminna oss om Guds Allsmäktiges kraft.

Det som tidigare verkade omöjligt är möjligt inför Gud. Låt detta vara din motivation att besegra rädslan som fienden har orkestrerat. Gud är mäktig och det finns inget han inte kan göra. Jeremia 32:27 "Se, jag är HERREN, allt kötts Gud. Är det något för svårt för mig?

Det finns inget omöjligt för Herren att göra. Om Maria kunde få ett barn utan att träffa en man, är din blotthet ett mindre problem inför Honom.

Det finns bestämmelse

(Luk 2:6-7) ”Så var det, medan de var där, var dagarna fullbordade för att hon skulle bli förlossad. Och hon födde sin förstfödde Son och svepte in honom i lindade kläder och lade honom i en krubba, eftersom det inte fanns plats för dem i gästgiveriet.”

Du kan inte bli strandsatt, aldrig. Skriften säger att Gud kommer att tillgodose alla mina behov enligt sin rikedom i härlighet genom Kristus Jesus. Vid den tidpunkt då Kristus skulle befrias, var hela staden så ockuperad på grund av folkräkningen. Det fanns inte ens lediga rum på hotellet där barnet kan läggas.

Gud gjorde försörjning för Maria och Josef i krubban. Han gjorde att djuren blev gästfria och storsint mot den nyfödde kungen. Det betyder att du som Guds barn inte kan bli strandsatt. Gud kommer alltid att göra en väg. Han har lovat att göra en väg i vildmarken och en flod i öknen. Du får inte bli strandsatt.

Kom ihåg denna jul att det kommer att finnas tillgång, det kommer att finnas proviant, du kan inte bli strandsatt. Det är dags för dig att sola dig i verkligheten av detta påstående.

Gud har planer för de fördömda

Johannes 1:46 Och Natanael sade till honom: Kan det komma något gott från Nasaret? Filip sade till honom: "Kom och se."

Kristus var en nasaré. Han kom från Nasarets stam. Kom ihåg skriftstället som säger att Gud använder världens dåraktiga saker för att förvirra de vise. Kristus kom vid en tidpunkt då staden Nasaret har fördömts. Bland de tolv stammarna i Isreal ansågs Nasaret vara den minsta eftersom det aldrig har funnits något gott som kommit därifrån.

Gud lät Kristus komma från Nasaret för att förkasta detta påstående att något gott kan komma från Nasaret. Nu är det påståendet föråldrat. När världen fördömer, gör inte Gud det. Han har planer för dig. Skriften säger att jag vet vilka planer jag har mot dig, de är det goda och inte det ondas plan för att ge dig ett förväntat slut.

Även om du har blivit utnämnd till ett misslyckande, kommer hans planer för ditt liv fortfarande att bestå.

Guds kärlek är oändlig

Johannes 3:16 Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.

Man skulle ha trott att det var över för människan efter nedfallet i Edens lustgård. Kärnan i att Gud skapar människan är för gemenskap, men hur kan detta hända när en människas själ har tagits av djävulen genom synd? På grund av Guds oändliga kärlek sände han Kristus ut för att dö för människans synd.

Uppenbarelseboken 5:5 Men en av de äldste sade till mig: "Gråt inte. Se, lejonet av Juda stam, Davids rot, har segrat för att öppna bokrullen och förlora dess sju sigill." Enligt Johannes syn grät han när det inte fanns någon som var värdig att öppna bokrullen och förlora dess sju sigill. Guds lamm var den enda värdiga. Det betyder att Kristi blod var allt som världen behövde för återlösning. Kristi blod är rättfärdigt ännu mer än Abels blod.

På grund av Guds kärlek till människan sände han Kristus för att dö för oss.

Avslutningsvis, när vi firar jul i olika delar av världen, låt oss komma ihåg dessa lektioner. Kristus är kärnan i vårt firande. Han är säsongens glädje. Under tiden, om du fortfarande saknar idéer för julfirandet, läs vår tidigare blogg för bra idéer.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikel5 jultraditioner varje kristen familj måste följa
nästa artikel5 presentidéer till din fru i jul
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.