Hur man ber psaltaren 23 för riktning

0
11217

Idag kommer vi att ta itu med hur man ber Ps 23 för riktning.

Herren är min herde; Jag ska inte vilja. Han låter mig ligga i gröna betesmarker, han leder mig till stilla vatten. Han återupprättar min själ, han leder mig på rättfärdighetens stigar för sitt namns skull. Ja, fastän jag vandrar genom dödsskuggans dal, fruktar jag inget ont, ty du är med mig; din stav och din stav de tröstar mig. Du dukar ett bord inför mig inför mina fiender; du smörjer mitt huvud med olja; min bägare rinner över. Visserligen skall godhet och barmhärtighet följa mig alla mitt livs dagar, och jag skall bo i HERRENS hus för evigt. Psalm 23 KJV

Vikten av "Herren är min herde"

En herde är en som vakar över fåren, han tar hand om dem, vägleder dem, matar dem och hjälper dem att växa också. Precis som vår Herre Jesus omtalas som vår herde eftersom han tar hand om oss och aldrig kommer att tillåta oss att lida. Det är därför som just den här versen säger att Gud är vår herde, det vill säga att han kommer att vaka över oss och nästa vers säger att vi inte kommer att sakna.

Hur kan du sakna när du har en far som äger världen. Det är bara för dig att tro på honom och vänta på hans löften för dig.

Vikten av att ha en herde

  • Han tar hand om dina behov
  • Han försörjer dig
  • Han är alltid redo att lyssna på dig
  • Han vägleder din väg och låter dig inte gå vilse. I liknelsen om det förlorade fåret säger Jesus: Vilken man av er som har hundra får, om han har förlorat ett av dem, lämnar inte de nittionio på det öppna landet och går efter den som går förlorad, förrän hittar han det? – Lukas 15:4 (ESV).
  • En herde bryr sig djupt inte bara om alla sina får som helhet utan också om vartenda ett.

Om nu Herren är vår Herde, så gör det oss till fåren. Benägen att vandra. Helt och alltid beroende av vår Herde, vare sig vi inser det eller inte.

Men här är vad vi behöver förstå: vi kan inte se Gud som herde om vi inte ser oss själva som får. När vi öppnar våra ögon för hur mycket vi verkligen behöver och litar på Gud för allt, desto mer inser vi hans försörjning i våra liv. Men om vi lever i lögnen att vi kan göra detta på egen hand, vandrar vi och driver bort från vår sanna källa och letar efter tillfredsställelse på konstgjorda platser.

Du måste lägga bort din stolthet över andra för att ha Gud vid din sida som din herde. Du kan inte fortsätta gå emot Hans vilja och förvänta dig att Han ska vara din Herde, även om Han alltid är redo att lyssna på Hans får så länge du fortsätter att kalla Honom.

Han återupprättar min själ, han leder mig på rättfärdighetens stigar för sitt namns skull; det här är ett bra sätt att säga att han är redo att vägleda våra vägar, Gud har gett oss skrifterna för att vägleda oss och leda oss igenom. Det är därför Bibeln säger att skriften har getts till oss för anvisningar och korrigeringar. Så när du behöver be om överensstämmelse med Gud kan du använda den här versen för att samtala med Gud för att leda dig igenom och det är ett sätt att säga led mig in i frestelse, vägled mig och hjälp mig att följa dina rättfärdiga fotspår. Gud har gett oss evigt liv, Han har räddat våra själar från helvetets gropen, Bibeln säger att han kom för att ta över makten synden har över hans barn. Vår själ har blivit frälst redan nu är det överlåtet åt oss att följa de riktlinjer som Gud har gett oss.

Ja, fastän jag vandrar genom dödsskuggans dal, fruktar jag inget ont, ty du är med mig; din stav och din stav de tröstar mig. Du dukar ett bord inför mig inför mina fiender; du smörjer mitt huvud med olja; min bägare rinner över.

Guds skydd över oss bör aldrig tvivlas på av oss. Hans ord säger att även om vi går genom dödens dal, även om vi var förgiftade, även om vi trampar på skorpioner och något som kommer att skada oss, kommer det inte att skada oss. Vi har försäkrats om att vår säkerhet är garanterad. Oavsett vad som kommer i vår väg bör vi inte tappa tron ​​eller bli lätt rädda eftersom vi alltid borde veta att om Gud är för oss, vem kan vara emot oss.

Bibeln försäkrade oss också om att "inga vapen som bildas mot oss kommer att lyckas", denna vers är som att ge oss en försäkran om att vår säkerhet är garanterad i Gud. När vi känner att vi är ensamma i den här världen, finns det en Guds stav som Han har sträckt ut för oss för att trösta oss och vägleda oss. När vi går i vårt dagliga liv när rädsla försöker smyga sig i våra dagliga tankar bör vi veta att vi har blivit lovade tröst och frid av Gud. Låt oss också komma ihåg att han inte är en man som han skulle ljuga eller en människoson som han skulle omvända sig. Vi bör lära oss att lita på Gud oavsett vad som kommer i vår väg.

Du bereder ett bord inför mina fienders åsyn; du smörjer mitt huvud med olja; min bägare rinner över. Jesajas bok säger att Gud har smort mig med glädjens olja för att trösta dem som sörjer, för att bringa frid åt de oroliga, för att predika glädje för dem som sörjer, vi har blivit smorda för gott för att förmedla goda nyheter till människor omkring oss och även till oss själva. Gud beredde ett bord åt David även före hans fiender, all fiendernas konspiration mot David är vi alla ute efter att skämmas. Jag ber att de ondas konspiration på ditt liv ska förstöras i Jesu namn. Amen

Visst, godhet och barmhärtighet kommer att följa mig hela mitt liv: jag kommer att bo i HERRENS hus för evigt.

Detta är löftet som Gud har för oss som sina barn att vi har rätt till många himmelska gåvor, precis som Jesus sa i min fars hus att det finns många herrgårdar och att han är villig att hysa var och en av oss.

Fördelar med att läsa psalm 23

  • För att försäkra oss om att vi alltid är skyddade
  • Hans barmhärtighet och godhet kommer att förbli hos oss för evigt och alltid
  • Han kommer att skydda oss från skada
  • Vi kan be med Psalm 23 när vi är osäker
  • Hans godhet och barmhärtighet kommer aldrig att försvinna från våra liv.

tidigare artikel5 sätt att veta när något kommer från Gud
nästa artikel10 bibelverser att be och profetera över dina barn
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.