Hur man ber Psalm 91 för att skydda din familj

1
13731

Idag kommer vi att ta itu med hur man ber Psalm 91 för skydd av din familj. Psalm 91 är mycket viktig för de kristna eftersom den huvudsakligen kallas en Skyddspsalm. När vi går ut ser vi oss själva läsa just den här versen i Bibeln en del av oss går till och med så långt som att recitera utantill, vi är så vana vid att läsa den att vi vet allt i kapitlet ord för ord.

Vi kommer att prata om betydelsen av psalm 91 i vårt dagliga liv och för våra familjer.

Betydelsen av Psalm 91

Vi kommer att märka att den ger oss frid och självförtroende efter att ha läst den, speciellt när vi är tveksamma och i ett förvirrat tillstånd.


Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Finns nu på amazon

När vi har problem ger det oss en känsla av trygghet att Gud är med oss, minns vi att även när djävulen skulle fresta Jesus nämnde han psalmen 91 som ska berätta att även djävulen förstår skriften, det är väl roligt?

Det lugnar vårt sinne när vi behöver skydd, om djävulen förstår skriften hur mycket mer "vi" Guds barn, det är därför Bibeln säger när vår Herre Jesu Kristi namn nämns, djävulen skall böja sig och varje knä måste bekänna att Jesus Kristus är Herren
Låt oss nu gå in på hur man ber med Psalm 91

En skyddspsalm 

Den som bor i den Högstes hemlighet skall förbli i den Allsmäktiges skugga. Jag vill säga om Herren: Han är min tillflykt och min fästning: min Gud; på honom kommer jag att lita på. Visserligen skall han rädda dig från fågelfäktarens snara och från den bullrande pesten. Han skall övertäcka dig med sina fjädrar, och under hans vingar skall du förtrösta; hans sanning är din sköld och din spänne. Du skall inte vara rädd för nattens fasa; inte heller för pilen som flyger om dagen; Inte heller för pest som vandrar i mörker; inte heller för den förstörelse som försvinner vid middagstid. Tusen skola falla vid din sida och tio tusen vid din högra sida; men det skall inte komma dig nära. Endast med dina ögon skall du se och se de ogudaktigas lön. Ty du har gjort Herren, som är min tillflykt, den Högste, till din boning; Inget ont skall drabba dig, och ingen plåga skall komma nära din boning. Ty han skall ge sina änglar befallning över dig, att bevara dig på alla dina vägar. De skola bära dig i sina händer, så att du inte stöter din fot mot en sten. Du skall trampa på lejonet och huggormen; det unga lejonet och draken skall du trampa under fötterna. Eftersom han har älskat mig, därför vill jag rädda honom; jag vill höja honom, eftersom han har känt mitt namn. Han skall åkalla mig, och jag skall svara honom. Jag skall vara med honom i nöd; Jag ska rädda honom och ära honom. Med långt liv skall jag mätta honom och visa honom min frälsning.

Orden bo, vila, tillflykt och fästning är ord som betyder att vi ska förbli i Herren. Det försäkrar oss att vi har ett hus byggt på en fast klippa där regn och solsken kommer, det kommer inte att skakas, och vi har fått myndigheten att förbli, att stanna i Herrens boning, är inte så bra ?.

Ordet förbli betyder att förbli, att inte avvika, att fortsätta, att bo, att uthärda och att vara närvarande. När vi vilar, vistas och tar vår tillflykt i Guds fästning och skydd, är vi skyddade från fiendens snaror. Hur kan någon falla i "fågelfågelfågelfågelns snara" om de vilar säkert i Herrens boning? Bibeln säger "Herrens namn är ett starkt torn, de rättfärdiga springer dit och är i säkerhet. Ordspråksboken 18:10"

Herren sa att han kommer att befria oss från djävulens snara och fäste, det är oavsett vad vi står inför, det är inte så svårt för Gud att befria oss. Sannerligen har Gud inte lovat oss att vi inte kommer att bli sjuka eller kämpa för att vi lever i en fallen värld redan så medan vi väntar på vår Herre Jesu Kristi ankomst där vi kommer att vara helt fria från alla problem i denna värld, låt oss ha tålamod och bo i Herrens boning.

Han lovade att täcka oss med sina fjädrar och gå så långt som att lova att han inte kommer att tillåta oss att slå benen mot en sten, när vi är i tvivel kan vi använda denna vers för att be eftersom Herrens löften aldrig misslyckas. Bibeln säger att Gud inte är en man som han skulle ljuga eller en människoson att han skulle omvända sig. Så låt oss alltid lita på processen. Bibeln säger att i allt detta är vi mer än erövrare genom Kristus som älskar oss. Han började älska oss redan innan vi visste att han existerade, hans kärlek till oss har alltid varit oändlig, och den misslyckas aldrig. Kom ihåg hur hårt Saul försökte skada David, Gud ger honom fortfarande kraften att övervinna David, allt Saul planerade för David avbröts av Gud. Det finns många andra sådana exempel i bibeln för att, minns vi historien om Josef, Daniel, Job, etc allt Gud vill är att du ska lita på honom och lyda honom och följa hans order.

Den senare delen av psalm 91 sade något ;9 Därför att du har gjort Herren, som är min tillflykt, den Högste, till din boning;
Klausulen här är att göra Herren till din tillflykt, var inte olydig mot Gud. Om han säger gå det är då du ska gå, föreställ dig för du vet att Guds skydd är över dig och du börjar missköta dig och gå utanför Guds plan för dig. Du måste vara försiktig. Kom till exempel ihåg Daniel i bibeln att han skyddades av Gud eftersom han kastades i lejonets håla mot sin vilja, kolla detta scenario, en pastor ville påstå att han verkligen var kallad av Gud till sina kyrkomedlemmar, han sa åt sina medlemmar att låsa honom uppe i ett lejonhåla, gissa vad som hände, han blev uppäten till sista benet av lejonen. Han gick ut ur Guds vilja. Han var olydig mot Gud. Han stannade inte i Guds boning, han lämnade fästningen som Gud gav honom. Låt oss inte efterlikna den här pastorn.

Slutligen säger den här versen att när kommer att åkalla Gud kommer han att höra våra böner och till och med gav löften att även när vi trampar på farliga saker kommer de inte att skada oss precis som lejonets inte kunde skada Daniel. Guds skydd är lätt tillgängligt för oss så låt oss ha denna vers i åtanke och vara säker på att allt är bra med oss ​​som Guds barn

Bön poäng

  • Herre Jesus tack för att du lovade mig så många saker i psalm 91. Tack Herre Jesus på grund av att du är oändlig barmhärtighet och godhet mot mig, jag prisar ditt namn vare du upphöjd i Jesu namn. Välsignat vare ditt Herrens namn
    Herre, jag ber att du skyddar mig från djävulens snaror, från djävulens fällor.
  • Herre, jag ber att du vägleder mig att gå och komma in i Jesu namn
    Tack Jesus för besvarade böner.
  • Herre, jag ber att ingen skada ska drabba mig eller komma nära min boning i Jesu Kristi namn.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikel10 hämndböner mot fiendens attacker
nästa artikelBönspoäng för frihet mot demoniska kidnappare
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

1 KOMMENTAR

  1. Snälla skicka några böner till mig att be under 3 till 4 på morgonen? Böner om genombrott, för ekonomi, för gudomligt helande inom alla områden i mitt liv... En kraftfull bön för att stoppa fiendens planer, fällor och planer.
    Snälla hjälp mig att nå himlen med kraftfulla böner? Tack!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.