Bönspoäng för att övervinna andlig lättja i glödmånaden

0
9360

Idag kommer vi att behandla bönepunkter till övervinna andlig lättja i glödmånad. När året går mot sitt slut kommer folk att vara upptagna med förberedelserna inför julen. Många troende kommer att lämna elden på sitt altare kall som ett resultat av festligheterna.

Vi vet alla hur det inte är så lätt för oss att fortsätta med vårt dagliga liv när vi kommer tillbaka från jobbet så trötta och trötta och fortfarande vill skapa tid för böner eller ett samtal med Gud. Vi fortsätter att skjuta upp och ibland går vi så långt som att säga att Gud kommer att förstå att jag är upptagen, roligt eller hur?. Idag ska vi ägna oss åt böner mot lättja och förhalande. Lathet är ett av de största hindren för framgång.

Denna bönartikel kommer att hjälpa oss att se vad det kostar oss att vara lata andligt;

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

För bibeln säger "vi brottas inte mot kött och blod, utan mot furstendömen och furstar som styr höga platser", vi behöver hålla vårt bränsle brinnande för att inte bli utslitet och också att be i förväg för att vi inte vet vad som kommer för oss eftersom till och med bibeln varnade oss för att "dagarna är onda, men vi förnyar varje dag med böner"


Kraftfulla bönböcker 
by Pastor Ikechukwu. 
Nu tillgänglig på amazon 


Att övervinna andlig lättja börjar med att först erkänna vad som händer. Genom att göra detta blir det lättare att göra följande. Här är vad du behöver göra när du blir andligt lat:

Hur man övervinner andlig lättja 

Vakna

Andlig lättja smyger sig vanligtvis i de ögonblick då vi väljer tröst framför disciplin. Till exempel fortsätter du snooza ditt alarm tills du knappt hinner klä på dig och gå till jobbet eller när du kommer på att du skjuter upp, gör dina sysslor, allt men faktiskt spenderar tid med Gud. Det viktigaste är att vakna, när du är vaken, även om det är 30 minuter ge det till Gud och se till att du går i förbön för din familj och älskade en gång, min kära innan du vet ordet av pratar du redan med Gud och du skulle inte ens veta att din tid är långt spenderade. När ditt larm piper,*”GET UP”*

VARA ALERT 

Det finns ingen bestämd tid för att be, Bibeln säger be utan att upphöra, när du badar be, i din buss som kör dig till din plats om du jobbar kan du ta dig tid att läsa en liten del av Bibeln, medan du äter dig kan be till.

GE INTE URSÄKTER

Vår Herre Jesus Kristus ber innan han ger sig i kast med något, säg inte att jag bad på morgonen, jag kommer att be senare på eftermiddagen "NEJ kära" säg inte det, andligt liv är inget undantag. Vill man ha det måste man jobba för det!

SÄTT I MER ANSATS

Om du vill ha intimitet med Gud, där du känner dig helt uppfylld och upphetsad att lära dig mer, måste du anstränga dig

Med de få punkterna ovan, som kan vara början på att du övervinner din andliga lättja, kanske du vill fråga hur vet jag att jag är lat andligt, läs nästa stycke;

Hur man vet att du är lat andligt

 •  Du börjar skjuta upp
 • Du har svårt att be och läsa din bibel som du brukade
 • Att delta i bibelstudier och gemenskapssammankomster blir ett problem
 • Du tenderar att inte ställa frågor om Gud eller vad hans ord säger
 • Du vet inte ens vad du ska bry dig om när du blir ombedd att göra det
 • Ditt sinne är huvudsakligen fokuserat på världsliga saker

VAD SIGER BIBELN OM ANDLIG LÄTTHET

Ordspråksboken 6:9–11 -

”Hur länge kommer du att ligga där, du trög? När kommer du upp ur din sömn? Lite sömn, lite sömn, lite handviktning för att vila, och fattigdom kommer över dig som en rövare och nöd som en beväpnad man."

1 Corinthians 15

"Därför, mina älskade bröder, var ståndaktiga, orubbliga, alltid överflödiga i Herrens verk, eftersom ni vet att ert arbete inte är förgäves i Herren."

Jag ber när du läser igenom den här artikeln att nåden och styrkan att vara aktiv i din bönsplats kommer att ges till dig.

Säg dessa böner med mig för att hjälpa dig att övervinna din andliga lättja, och glöm inte att vara avsiktlig med det.

Bön poäng

 • Herre Gud, jag välsignar ditt heliga namn för den nåd som du har gett mig. Jag tackar dig för välsignelserna och livets gåva som du har öppnat för mig, Herre, jag upphöjer ditt heliga namn. Fader Herre, jag kommer framför dig i dag för att söka din hjälp. Jag ser mig själv bli lat när jag vill prata med dig om saker som är väldigt viktiga för mitt liv och mitt öde. Prokrastinering har blivit ett stort hinder för min framgång och tillväxt i livet, jag ber att du ska hjälpa mig att erövra det i Jesu namn.
 • Fader Herre, jag behöver din nåd för att hjälpa mig att hålla fokus när jag gör saker. Herre, när jag lägger händerna på något, söker jag att nåden inte ska distraheras. Jesus hjälp mig att fokusera på att uppnå saker, och hjälp mig att förbli fokuserad tills jag har åstadkommit. Jag tillrättavisar varje agenda för fienden som har förvandlat mig till min egen fiende genom förhalning, jag förstör deras plan över mitt liv i Jesu namn.
 • Herre Jesus, jag behöver din grav för att fungera i ditt rike, hjälp mig att övervinna mina köttsliga begär, hjälp mig att anstränga mig mer i stället för böner, hjälp mig att alltid komma med ursäkter och ge mig visdom för jag vet inte vad jag ska be om, vägled mig Herre.
 • Fader Herre, låt din helige ande vägleda mig i saker jag ska säga när jag ber, väck mig herre, väck min andeman, ge mig nåden att be utan upphör, hjälp mig att förstå ditt ord när jag läser, låt den helige ande lära mig och leda mig genom ditt ord .Må jag inte läsa ditt ord som en sagobok Herre utan som en rikets general som kommer att äta, smälta och fortfarande kunna dela ditt ord med människor i mina miljöer,arbete plats.
 • Herre Jesus jag ber, återuppliva min ande man när jag är trött för att du sa i ditt ord, även i min nöd, du kommer att lyssna på mig och tända din eld i mig alltid.AMEN
 • Lovelies vi har kon till slutet av denna månad bön, och jag hoppas att du har dina vittnesbörd innan månaden tar slut. FRED.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBönspoäng för bra saker i glödmånaden
nästa artikel5 tecken på andlig attack
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.