5 själviska attityder Kristna måste sluta

0
6810

Idag kommer vi att lära ut de fem själviska attityder som kristna måste sluta med. Kristendomen vi firar idag myntades först i Antiokia när folket såg apostlarnas beteende. De kallade dem kristna för första gången eftersom de såg Kristus i sitt beteende.

De tidiga kristna visade upp några karaktärer och det var därför det inte var svårt för dem att kallas kristna. För protokollet betyder Christian Kristuslik. Det betyder människor vars liv skildrar Kristi lära. När Kristus kom till världen för frälsningsarbetet byggdes grundsatsen i hans verk på två principer, Kärlek och välgörenhet. Och efter att Kristus hade gått, upprätthöll de första kristna denna standard.

Tyvärr har de flesta kristna i denna ålder inte längre några av dessa egenskaper. Istället har vi utvecklat en del själviska attityder mot andra människor, särskilt de som inte är kristna. En sak vi glömmer så snart är att frälsningen inte är till för de frälsta, det är för dem som ännu inte är frälsta. Om hela världen blev frälst, behövde Kristus inte komma för att dö för människans synd. Han köpte oss med sitt dyrbara blod, vi blev återlösta genom hans dyrbara blod. Och vi måste också visa goda karaktärer mot andra människor även om de inte delar samma öde.

Intressant nog vet de flesta kristna inte ens att vissa av deras attityder inte är rätt. Med den här artikeln hoppas vi att du kommer att kunna identifiera dessa attityder och gottgöra som troende.

5 själviska attityder Kristna måste sluta

Att vara andras domare

Matteus 7:1-5 Döm inte, annars blir du också dömd. Ty på samma sätt som du dömer andra, kommer du att bli dömd, och med det mått du använder, ska det mätas för dig. Varför ser du på sågspånsprickan i din broders öga och bryr dig inte om plankan i ditt eget öga? Hur kan du säga till din bror: 'Låt mig ta fläcken ur ditt öga', när det hela tiden finns en planka i ditt eget öga? Du hycklare, ta först plankan ur ditt eget öga, och sedan ska du se klart för att ta bort fläcken från din broders öga.

Skriften sa det med eftertryck att vi inte får döma andra människor. Men det är sorgligt att se att många kristna idag har blivit moraliska och andliga domare över andra människor som inte är troende. Vi är alltid för snabba för att fördöma deras handlingar eftersom vi ser dem som syndare. Vi har glömt att förut räddade oss, vi var en gång som dem.

Istället för att döma borde vi predika kärlek. Istället för att fördöma andra kan vi visa välgörenhet. Det är vad Kristus vill av oss.

Att vara selektiv när det gäller att predika Guds ord

Matteus 19:28 Gå därför och gör alla folk till lärjungar, och döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn.

Matteus 19 vs 28 beordrade att vi skulle gå ut i världen och göra alla folk till lärjungar. Skriften sa inte till oss att välja några få nationer eller fokusera vår uppmärksamhet på ett fåtal utvalda. Tyvärr är det sorgligt idag att många kristna hellre föredrar att utforska Guds ord med sina medtroende än att ta det till de människor som inte delar deras öde.

Vi vill alltid att människorna runt omkring oss ska veta hur mycket skriftställe vi kan och hur mycket förståelse av skriftstället vi har förvärvat. Vad vi inte förstår är att de som behöver höra det ordet inte är de troende utan de som inte alls känner Kristus.

Många troende skulle vilja njuta av att se en icke-troende förgås bara de kan konstatera att de dog för att de inte var kristna. Det här ska inte vara så. Om det var så skulle Kristus inte ha behövt dö på det korset för att vi skulle bli frälsta.

Vi älskar bara våra kristna grannar

Markus 12:31 Och den andra, liknande den, är denna: 'Du skall älska din nästa som dig själv.' Det finns inget annat bud större än dessa.”

Det är lustigt att se att många kristna har missuppfattat den verkliga innebörden av Var inte ojämnt förbunden med otrogna. Ty vilken gemenskap har rättfärdighet med laglöshet? Och vilken gemenskap har ljus med mörker? De har tolkat detta som att skriften säger till oss att bara älska våra nästa som är kristna och undvika de som inte är det.

Ta till exempel, om Kristus bara kom till dem som trodde, vad blir ödet för dem som inte tror? Kristus gick in i Sackeus hus och åt middag med honom. Denna enda kärlekshandling förändrade Sackeus för gott. Men om vår kärlek och välgörenhet bara är gentemot de människor vi delar samma tro med, har kristendomens väsen besegrats.

Be för våra fienders död

Matt 5:43-45 Ni har hört att det blev sagt: 'Du ska älska din nästa och hata din fiende.' Men jag säger er: Älska era fiender och be för dem som förföljer er, så att ni kan vara söner till er Fader som är i himlen. Ty han låter sin sol gå upp över onda och goda och låter det regna över rättfärdiga och orättfärdiga.

Antalet kristna som går till kyrkan nuförtiden för att be för sina fienders död är överväldigande. Visserligen är de bästa bönepunkterna som vissa troende blir uppslukade av sådana som befaller deras fienders död. Jesus lärde oss inte att be eller söka våra fienders död.

Och det är lustigt fantastiskt idag att de flesta kristna ser de otrogna som sina fiender och de misstänker varje rörelse de gör. Känslan av osäkerhet blandat med hat mot människor som inte delar liknande tro leder till att många kristna idag ber för sina förmodade fienders död. Den mannen som du påstår är en fiende beror på att han inte har tagit emot ljuset från Kristi evangelium. Och du är skyldig den fienden en plikt att predika Kristi välviljabudskap för honom så att han kan sluta vara din fiende.

Tror att alla kommer att dra åt helvete utom kristna

Hesekiel 18:23 Har jag något behag att de onda skulle dö? ” säger Herren HERREN, ”och inte att han skulle vända sig från sina vägar och leva?

Detta är ett av de mest själviska och största misstag troende gör. Många av oss tror att vi är den enda kandidaten till himlen och varannan person går till helvetet. Vi glömmer att vi föddes till syndare, Kristus förlöste oss. Under tiden var det någon som predikade Kristi evangelium för oss innan vi blev kristna.

Vi behöver också predika evangeliet för andra människor. Men istället för att göra det sitter vi tillbaka och dömer dem till döden. Gud vill inte en syndares död utan omvändelse genom Kristus Jesus. Predika för dem istället för att döma dem till helvetet.

tidigare artikelBönen pekar mot döden i glödmånaden
nästa artikelBönspoäng för att återvinna förlorad ära
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.