5 sätt att övervinna andlig lättja

0
11565

Idag kommer vi att lära ut 5 sätt att övervinna andlig lättja som troende. Det ger fienden en stor glädje att se oss vältra oss i giftig andlig lättja som troende. Han förstår att vi i detta skede av våra liv är sårbara för hans attacker. Skriften förmanade oss i boken om Matteus 26:41 Vaka och be, så att ni inte kommer i frestelse. Anden är verkligen villig, men köttet är svagt.” Sannerligen, anden är villig men köttet är svagt. Det finns så många saker som anden är villig att göra men köttet är alldeles för svagt för att utföra dem.

När vi pratar om andlig lättja handlar det inte om att sova hela dagen utan att göra något påtagligt. Andlig lättja är en syndig handling, förhalning, oro och ångest, oförmåga att studera och be och många andra. Prokrastinering är en stor sjukdom. Du fortsätter att skjuta upp tiden för bön bara för att köttet inte är redo att ägna sig åt böneaktivitet ännu. Du är för svag för att kämpa och övervinna synden.

Ångest, oro och rädsla är också stora tecken på andlig lättja. Gud har instruerat att vi inte ska oroa oss för ingenting, men i allt genom böner, åkallanden och tacksägelse ska vår begäran göras känd för Gud. Men när du lider av andlig lättja kommer du att finna det mycket svårt att övervinna rädsla, oro och ångest.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Visserligen har många troende kämpat för att övervinna andlig lättja. Det krävs mer än förmågan att be innerligt för att övervinna denna ande. Ibland vill vi be, ivern att be är stark men vi vet inte vad vi ska be. Idag kommer vi att dela med oss ​​av tips om hur man kan övervinna andlig lättja. När du följer dessa tips kommer du att kunna övervinna lättja helt.


5 tips för att övervinna andlig lättja

Väx i Ordet

1 Pet 2:2, som nyfödda spädbarn, begär ordets rena mjölk, så att ni kan växa genom den, om ni verkligen har smakat att Herren är nådig.

Guds ord är vårt medel till befrielse från andlig lättja. Skriften har i överflöd den andliga handboken för våra liv och hur vi bör leva som troende. Kom ihåg att skriften säger oss att även om vi är från världen är vi inte av världen. Vi är Guds folk, vårt liv är helt annorlunda än andras.

När en man är nyomvänd, börjar han växa i det som hör Gud till. En av de saker han måste förbättra är hans kunskap om ordet. Att växa i kunskapen om ordet betyder att vi gör allt som ordet befaller. Guds ord lär oss att försvara oss från andlig lättja. Guds ord är den dagliga manualen i våra liv som lär oss vad vi ska göra och när vi ska göra dem.

Sök mer invasion av den Helige Ande

Romarbrevet 8:11 Men om hans ande som uppväckt Jesus från de döda bor i dig, så kommer han som har uppväckt Kristus från de döda också liv till dina dödliga kroppar genom sin Ande som bor i dig.

Det finns så många gudomliga aktiviteter du vill göra men köttet är för svagt för att göra dem. Ta till exempel synd. Ofta än inte, när vi är på väg att ägna oss åt en syndig aktivitet, säger Guds ande oss att inte göra dem. Men köttet är för starkt för att lyda. När Anden Gud kommer över oss, kommer den att göra vår dödliga kropp livlig.

När den dödliga kroppen får liv, samlar den kraft för att övervinna synden.

Den fruktade Guden

Ordspråksboken 9:10 "Herrens fruktan är vishetens början, och kunskapen om den Helige är förstånd.

För att övervinna andlig lättja behöver du fruktan för Herren. Och fruktan för Herren är början till visdom. Josef kunde övervinna frestelsen av sexuell synd med sin herres hustru eftersom han fruktade Herren. Han sa, hur ska jag göra denna stora ondska mot min chef och synda mot Gud?

Fruktan för Herren kommer att hjälpa oss att göra allt som Herren har befallt. Fruktan för Herren kommer att böja vårt hjärta till rättfärdighet, det kommer att motivera vår ande att vara mer försvarsfull genom böner och studium av ordet. När vi har fruktan för Gud kommer vår ande människa att stärkas att göra allt som hör till rättfärdighet.

Se andliga aktiviteter som om du arbetar för Gud

Kolosserbrevet 3:23:24 Och vad ni än gör, gör det av hjärtat, som för Herren och inte för människor, eftersom ni vet att ni kommer att få arvet som lön av Herren. ty du tjänar Herren Kristus.

Ett annat sätt att övervinna andlig lättja är genom att ta andliga aktiviteter som att du arbetar för Gud. Detta kanske inte är alltför effektivt om du inte har fruktan för Gud. Eftersom det är utmärkande för att arbeta i en företagsorganisation att du alltid vill fullgöra din plikt effektivt, är det också samma sak med att arbeta för Gud.

Ta andliga ting som om du arbetar för Gud och förväntar dig en belöning från honom. När du gör detta ökar det din takt att göra saker. Andliga saker kommer inte längre att se ut som en tung uppgift eller omöjlig sak att göra, efter att ha vetat att du arbetar för en belöning.

Be Gud om hjälp

Galaterbrevet 5:22-23 Men Andens frukt är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, mildhet, självbehärskning. Mot sådana finns ingen lag.

Skriften säger att genom styrka ingen människa skall segra. När du har kämpat för att övervinna andlig lättja men du bara kan komma över det, finns det ingen bättre tid att be Gud om hjälp. Hjälpens kraft finns tillgänglig för att hjälpa oss. I Galaterbrevet stod det att andens frukt inkluderar frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, självbehärskning och andra.

Be Gud hjälpa dig. När andens frukt börjar manifesteras i dig, kommer det att ge dig självkontroll mot synd. Du kommer att få frid mot rädsla, oro och ångest. Du kommer att vara trofast mot lättja att be och studera.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.