Varför och hur du kan be för någon som skadar dig

2
12951

Idag kommer vi att lära ut varför och hur du kan be för någon som skadade dig. Detta ämne är ett av de mest diskuterade ämnena i Jesu befallning om att vi ska be för dem som skadar oss eller orsakar smärta. Ärligt talat är det inte lätt att förlåt människor som skadar dig, än mindre be för dem. Vårt vanliga bönemönster som troende är att be för våra fienders död. Detta förnekar dock det mandat Kristus gav oss.

Det är mycket lättare för oss att planera vår hämnd på dem som skadar oss än att be för dem. Att be för dem håller oss naturligt fast vid dem och ger dem mer kraft att skada oss mer. Så mycket som du skulle vilja hämnas på den personen som skadade dig illa, här är tre skäl till varför du borde be dem istället.

Varför ska jag be för någon som skadar mig?

Det finns tre grundläggande skäl till varför du bör be för dem som skadar dig. Först för att Jesus befallde det. För det andra, för att älska dem som skadar dig. För det tredje, eftersom det ger lugn i ditt sinne.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Jesus befallde det

Matteus 5:44 Men jag säger till er: älska era fiender, välsigna dem som förbannar er, gör gott mot dem som hatar er och be för dem som förbrytar er och förföljer er.


Kraftfulla bönböcker 
by Pastor Ikechukwu. 
Nu tillgänglig på amazon 


Som tidigare nämnts är det inte lätt att be för någon som har orsakat dig stor smärta. Men att göra det för att Kristus har befallt det borde ge dig den styrka du behöver. Våra liv som kristna är inte längre våra. Vi lever Kristus, vi andas Kristus. Allt om oss är Kristus. Detta är mer anledning till att vi alltid måste be för dem som skadar oss istället för att planera hämnd.

För Gud älskar dem som skadar dig

Hesekiel 33:11 Säg till dem: 'Så sant jag lever, säger Herren, HERREN,' jag har ingen glädje av de ogudades död, utan att de ogudaktiga vänder sig bort från hans väg och lever. Vänd dig, vänd dig från dina onda vägar! För varför skulle du dö, Israels hus? '

Dessa människor som du hävdar skadar kan ha gjort det av en anledning. För det första kan smärtan de orsakar dig utformas för att förbereda dig för att bli den som Gud vill att du ska bli. Det kan också bero på att Gud vill att de ska ångra sig, det är därför han har låtit dem skada dig så att du kan be för dem.

De skadar dig eftersom de inte har sett ordets ljus. Du är skyldig dem att predika ordet för dem så att de kan förändras. Gud älskar syndare och han älskar dig också.

Att be för dem som skadar dig ger fred i ditt sinne

Matteus 5: 8 Saliga är de rena i hjärtat, för de ska se Gud ”

Har du någonsin försökt att förlåta någon som gjort dig orätt? Förlåtelse lindrar smärtan i hjärtat. Om bara att förlåta dem kan ta bort smärtan av det de har gjort, föreställ dig nu att du ber för dem? Det ger lugn i hjärtat.

Du har denna oförklarliga sinnesro när du ber för dem som skadar dig. Att be för dem tar bort bördan och smärtan helt från ditt hjärta. Du söker inte längre hämnd utan fred.

Efter att ha vetat varför du ska be för dem som skadar dig måste du veta hur du ber för dem.

Hur kan jag be för någon som skadar mig?

Först måste du förstå att det inte är den personen som har gjort dig orätt. Ta det som om Gud vill att du ska lära dig och undervisa också den som har skadat dig. När du förstår detta är det lättare att förlåta dem för vad de gjorde.

När du har hittat en plats i ditt hjärta att förlåta dem kan du be följande böner för dem.

Bön poäng

  • Fader Herre, jag har kommit inför dig idag. Ditt ord sa älska dina fiender, välsigna dem som förbannar dig, gör gott mot dem som hatar dig och be för dem som förbrytar dig och förföljer dig. Jag vet att det är väldigt svårt att göra för jag är bara en man, men jag ber Herre, ge mig nåd att se bortom smärtan de har orsakat mig. Jag ber om nåd att söka fred istället för hämnd, ge mig denna nåd i Jesu namn.
  • Far, jag ber om en förändring i hjärtat för den här personen som har fortsatt att göra mig ont. Jag ber att du ska skapa ett nytt hjärta inom honom. Jag ber att du ska ta bort det onda i hans hjärta och du kommer att ge honom nåd att älska alla omkring honom. Ge honom styrkan att lyda ditt kärleksbud. Lär honom att älska människor och i allt han gör, låt honom se dig i Jesu namn.
  • Herre, jag har blivit sårad. Jag skulle inte tro att denna typ av smärta fanns om någon inte hade fått det att hända mig. Jag är trasig inifrån. Herre, jag ber att du ska hjälpa mig att läka i Jesu namn. Jag ber att du ska ta bort bitterheten i mitt hjärta och ge mig hjärtat att förlåta. Jag tror att detta inte hade hänt om du inte tillät det och jag ser på den ljusa sidan. Jag antar att fienden är den som använder den här personen för att skada mig. Jag ber för hans befrielse i djävulens händer, jag ber att du ska befria honom idag i Jesu namn.
  • Far, skriften sa att du inte glädjer dig åt syndarnas död utan omvändelse genom Kristus Jesus. Jag har i mitt hjärta lutat åt att predika Kristi kärlek för honom istället för att söka hämnd. Jag ber att du ska ge honom ett hjärta av ånger. Jag ber för en ångerfull och krossad hjärta, jag ber att du ger honom det i Jesu namn.
  • Herre, skriften sa att människans och kungarnas hjärta är i herrens händer och han styr dem som vattenflödet. Jag ber att du ska förändra denna mans hjärta. Jag ber att du ska ta bort det onda i hans hjärta och du ska ge honom ett kärlekshjärta i Jesu namn.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelFörbundsböner mot plagg av fel identitet
nästa artikel5 sätt att övervinna andlig lättja
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.