Förbundsböner om barmhärtighet

0
12170

Idag kommer vi att hantera det förbundsböner för nåd. Vad är barmhärtighet? Det är en förlåtelse eller medkänsla som ges till en gärningsmann. Barmhärtighet kan också öppna låsta dörrar, orsaka genombrott och hjälpa befrielser från mörkret. Boken om Klagomålen 3: 22-24 Herrens fasta kärlek upphör aldrig; hans barmhärtighet tar aldrig slut; De är nya varje morgon; Stor är din trofasthet! ”HERREN är min del”, säger min själ, ”därför hoppas jag på honom.”

Skriften får oss att förstå att Guds fasta kärlek aldrig tar slut. Från en generation till en annan håller Gud löftet om sin kärlek. Herrens barmhärtighet åtföljs också alltid av kärlek till Gud. Varhelst Guds kärlek går, är Guds barmhärtighet inte långt därifrån. Barmhärtighet är ett förbundslöfte om Gud till sitt folk. I boken om Romarna 9:15, jag kommer att förbarma mig över vem jag ska ha det på och medkänsla med vem jag ska ha det på. Det betyder att Guds barmhärtighet är ett förbundslöfte om Gud till hans folk.

Gud slöt ett förbund med Abraham. Guds förbund om Abrahams liv sträckte sig till Isak och Jakob, och hela Isreal blev delaktiga i förbundet. Det finns ett barmhärtighetsförbund som initieras av Jesu blod. För försoning av synd och barmhärtighet måste blod utgjutas. Inte undra på att Isreals barn skonades den natten då förstörelsens ängel besökte Egyptens land och förstörde egyptiernas första frukter.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Förbundsböner om barmhärtighet kommer att återaktivera Guds barmhärtighet över hans folks liv. Observera att Guds förbund är evigt, och det finns inget som kan förstöra det. Det finns dock saker som vi gör som kommer att göra förbundet vilande. Så många kristna har fördömts där de borde rättfärdigas bara för att Guds barmhärtighet var tyst över deras liv. Om Guds barmhärtighet inte hade talat om Ester, hade hon tvingats möta hela lagens omfattning efter att hon brutit uppförandekoden i kungens palats. Herrens barmhärtighet talade om Daniel, och skriften skrev att Daniel var hedrande mer än hans kamrater.


När herrens barmhärtighet aktiveras i våra liv, blir prövningar och vedermödor ett minne blott. Jag talar som ett orakel av Gud, varje område i ditt liv som behöver Guds nåd. Jag förordar barmhärtighet över dem idag i Jesu namn.

Bön poäng

 • Far, jag välsignar dig för ännu en vacker dag som denna. Jag tackar dig för nåd till med ännu en bönedag. Må ditt namn vara högt upphöjt i Jesu namn.
 • Fader, för det är skrivet, den som döljer sin synd kommer att gå under, men den som bekänner dem ska finna barmhärtighet. Jag bekänner mina synder inför dig, för att jag ensam har syndat och gjort stort ont i dina ögon. Jag ber om det i kraft av blodsutgjutelsen på Golgatas kors; du kommer att tvätta bort mina synder i Jesu namn.
 • Fader Herre, jag återaktiverar ditt barmhärtighetsförbund över mitt liv idag i Jesu namn. På alla områden i mitt liv som behöver barmhärtighet, låt det börja tala för mig i Jesu namn.
 • Jag talar om Guds nåd över mitt företag. Jag ber att Herrens barmhärtighet ska höja min verksamhet. Nåd som kommer att ge mitt företag en andlig acceleration för att bli bättre än alla mina konkurrenter, jag ber sådan nåd komma över mitt företag i Jesu namn.
 • Herre, jag förordar att varje väg som har spärrats mot mig. Varje dörr som har stängts mot må herrens barmhärtighet börja öppna dem idag i Jesu namn.
 • Herre, varje genombrott som har försenats av synden, genom förbundets barmhärtighet med den Högsta, börjar dessa genombrott manifestera sig i Jesu namn.
 • Herre, jag förordnar Guds förbunds nåd över mina barn. Skriften säger att barn är Guds arv. Det har också skrivits att mina barn och jag är för tecken och under. Jag bestämmer att ingen skada ska komma nära mina barn i Jesu namn.
 • Ty det är skrivet, men så säger HERREN: ”Även de mäktiges fångar ska tas bort, och de fruktansvärda byten ska befrias; Ty jag kommer att strida mot den som strider mot dig, och jag kommer att rädda dina barn. Herre, ditt ord har lovat att du kommer att strida mot dem som strider mot oss, och du kommer att rädda mina barn. Varje makt som vill skada mina barn faller ihjäl idag i Jesu namn.
 • Herre, jag talar förbundets barmhärtighet med mitt herre i mitt äktenskap. På alla sätt som fienden attackerar mitt äktenskap ber jag att Herrens nåd ska blockera det idag i Jesu namn.
 • Herre, jag avbryter varje demonisk attack av fienden över mitt liv idag. Jag upphäver alla deras planer över min familj i Jesu namn. Herre, på alla livsområden som fienden har rasat, ber jag att Herrens nåd ska aktivera Guds skydd över det liv jag och min familj i Jesu namn.
 • Fader, ditt ord säger att jag är världens ljus, en stad som ligger på kullarna som inte kan döljas. Herre, må din barmhärtighet ständigt tala för mig i Jesu namn.
 • Jag avbryter varje ond dom över mitt liv och min familj idag i Jesu namn.
 • Herre, jag ber om ditt förbunds barmhärtighet över mitt land. Ditt ord säger att vi är som en stad som ligger på kullarna som inte kan döljas. Herre, jag ber att den här nationens härlighet inte ska förvandlas till mörker.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelCovenant -böner för genombrott
nästa artikelFörbundsböner för välsignelse
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.