10 bibliska principer som varje kristen företagare måste följa

0
219

Idag kommer vi att hantera 10 bibliska principer som varje kristen företagare måste följa. I världen idag är ekonomens mästare främst affärsmän och kvinnor. Det är ganska svårt att se en löntagare bli en av de rikaste personerna någonstans. Affärerna har alltid varit i ordning att tjäna pengar och hålla sig relevanta i varje ekonomi. Men lika bra som att starta ett företag är att känna till de grundläggande principerna för företagens överlevnad en viktig aspekt varje företagare måste förstå. En av de faktorer som har lett till affärsmisslyckande för de flesta entreprenörer är bristen på affärsprinciper

Även om det finns otaliga böcker och seminarier som du kan gå på som affärsman, finns det dock ingen princip som är lika effektiv som den i skriften, särskilt för troende. Det kommer att förvåna dig att veta att många framgångsrika affärsmän och kvinnor inte är kristna. Du kommer att undra varför det är så. Du kan kolla på google för att se listan över världsväxlare. Under tiden kommer du att bli mer än förvånad över att veta att de flesta av dessa framgångsrika affärspersoner, trots att de inte är troende, omedvetet följer de bibliska principerna som kräver tillväxt för varje företag.

Problemet de flesta troende har är att vi missbrukar nåd så mycket. Det faktum att Guds nåd är tillräckligt riklig som inte har upphävt den enkla naturlagen. Till exempel vill Gud inte att syndarens död på grund av detta Kristus kom till världen och dog för oss alla. Men det tar inte bort det straff som syndare är skyldiga till. Det enda är att vi har blivit frälsta av nåd. På samma sätt finns det i näringslivet principer som Gud har anpassat för att vi ska ha framgång i våra verksamheter. Problemet är att de flesta troende inte följer det strikt.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Om du är troende och företagare får du inte göra som andra. Du måste vara medveten om ditt beslut att följa dessa principer för ditt företag. Kom alltid ihåg att du först är kristen innan du blir företagare. Vi har sammanställt en lista med bibliska principer för att hjälpa dig att växa ditt företag.

Skriv ner din plan

Habakkuk 2: 2-3 Då svarade HERREN mig och sade: ”Skriv synen och gör den tydlig på tavlor, så att han kan springa som läser den. Ty visionen är ännu för en bestämd tid; Men i slutet kommer det att tala, och det kommer inte att ljuga. Även om det dröjer, vänta på det; Eftersom det säkert kommer kommer det inte att dröja.

Oavsett verksamhet du gör måste du ha en strukturerad plan för det. Skriften säger att skriva synen och göra det tydligt på surfplattor att han får köra vem som läser den. Varje företag har sina korta och långsiktiga mål. Dessa mål skrivs alltid som i affärsplanen.

Affärsplanen hjälper företaget att definiera sitt arbetssätt. Det är grunden som verksamheten bygger på. Så, som en troende som är i ett eller annat företag, måste du ha en strukturerad plan för verksamheten.

Behandla dina kunder och arbetare rätt

Så vad du än önskar att andra skulle göra mot dig, gör också mot dem, för detta är lagen och profeterna. ” (Matteus 7:12)

Det är värt att veta att varje grundläggande mänsklig princip har sin rot från skriften. Behandla människor som du vill bli behandlad, och det är här de flesta företagare saknar det.

Du är chef för verksamheten gör dig inte till en gud över dina underordnade. Du måste lära dig att behandla alla med respekt, och det måste börja med de människor som arbetar med dig - framgången för ditt företag beror på dina arbetares lycka. Uppskatta dina arbetare. Det motiverar dem att arbeta som om de äger företaget.

Behandla dem med respekt, och du kommer aldrig att förlora din respekt i processen.

Använd din tid klokt

Efesierbrevet 5:15 Utnyttja tiden bäst, eftersom dagarna är onda. ” 

Som företagare måste du lägga mer tid på att utforma strategier för ditt företag. Du borde lägga mer tid på ditt företag. I näringslivet är konkurrensen oundviklig. Du får tävla med andra företag och märken. Mer av din tid bör läggas på hur du kan förbättra ditt företag.

Verksamheten ska vara i dina tankar hela tiden, och allt du alltid bör arbeta mot är hur du kan bli bättre än dina konkurrenter.

Var flitig i ditt arbete

Ordspråksboken 22:29 Ser du en man som utmärker sig i sitt arbete? Han kommer att stå inför kungar; Han kommer inte att stå inför okända män.

Detta är en av de viktigaste principerna för att lyckas i alla företag. Du måste vara flitig i ditt arbete. Även om hårt arbete inte automatiskt leder till framgång, har Gud dock ett sätt att belöna människor. Skriften säger att en man som är flitig i sina verk kommer att stå inför kungar och inte bara män.

Du kommer att bli förvånad över att veta hur flitiga många framgångsrika företagare är trots att de inte är troende. Denna princip ges regler som fungerar oavsett vem som använder dem. Ändå har vi som är troende en extra fördel. När du är flitig i ditt arbete kommer Herren att välsigna dina händer och göra dig framgångsrik.

Betala din tionde

Malaki 3:10:11 Ta med alla tionden in i förrådshuset, så att det kan finnas mat i mitt hus, och pröva mig nu i detta, säger HERREN Sebaot: "Om jag inte öppnar för dig himmelens fönster och häll ut en sådan välsignelse för dig att det inte kommer att finnas tillräckligt med utrymme för att ta emot den. Och jag kommer att tillrättavisa ätaren för din skull, så att han inte förstör frukten av din mark, inte heller kommer vinrankan att bära frukt för dig på fältet, säger HERREN Sebaot;

Att betala tionde är en förbundsprincip som fungerar som magi. När du betalar en tionde av inkomsten gör du på ditt företag. Det väcker Guds uppmärksamhet på den verksamheten. Minns skriften säger, prova mig nu i detta och se om jag inte kommer att öppna himmelens fönster och hälla ut för dig en sådan välsignelse att det inte kommer att finnas utrymme att lagra dem.

Gud avslöjade vidare att han skulle tillrättavisa ätaren för din skull så att han inte kommer att förstöra frukten av ditt företag. Allt detta kommer att hända när du betalar din tionde. Det finns bara några få platser i Skriften där Herren kräver att vi testar honom. Denna del av skriften om att betala tionde är en av få platser i Bibeln. Varför inte testa Herren idag.

 


tidigare artikelKraftfulla böner pekar mot onda arv
nästa artikelKraftfulla böner pekar mot onda konsekvenser
Jag heter Pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse under de sista dagarna. Jag tror att Gud har gett varje troende med en underlig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och gå i herravälde genom böner och ordet. För mer information eller rådgivning kan du kontakta mig på chinedumadmob@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 -timmars bönegrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.