5 skäl till att troende lever i rädsla

0
218

Idag kommer vi att lära ut de fem anledningarna till att troende lever i rädsla. Som kristen förväntas det att du är modig. Skriften säger i Daniel 11:32 De som gör onda mot förbundet kommer att fördärva med smicker, men de människor som känner sin Gud ska vara starka och utföra stora bedrifter. Bibeln säger att de som känner sin Gud ska vara starka, och de kommer att göra stor nytta.

Dessutom uttryckte Bibeln att vi har köpts med ett pris. Kristi dyrbara blod har gjort oss till Guds söner och döttrar. Det betyder att vi inte behöver leva våra liv i rädsla för vad fienden kan göra mot oss. Det är för att det liv vi lever inte längre är vårt utan av Gud. Skriften säger också För vi har inte fått anda av rädsla men av sonskap att gråta Abba Far. Vi är frälsningens söner. Vår Fader är den mäktiga i striden. Den Gud som har världens högsta makt är vår far. Därför ska vi leva som prinsar och prinsessor.

Men många troende lever fortfarande sina liv i rädsla. De lever i skräck för vad djävulen kan göra mot dem. När vi accepterar Kristus som vår personliga Herre och frälsare släpps styrka och mod till oss. Vi får styrka och kraft att göra stora saker. Och vi börjar visa upp andens frukter. Bra att veta, rädsla är inte en av andens frukter. Om rädsla inte är en egenskap hos Gud, varför lever vissa troende fortfarande i rädsla? Vi syftar till att förklara varför i den här bloggen. Vi hoppas innerligt att när du har läst den här bloggen kommer du att veta varför du fortfarande lever i rädsla. Detta hjälper dig att ta bort rädslan från ditt hjärta helt och hållet.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Fem anledningar till att du kan fortsätta leva i rädsla

Brist på tro

Hebreerbrevet 11: 1 Nu är tron ​​försäkran om det man hoppas på, övertygelsen om det man inte ser.

Du kanske är kristen, och din tro är inte tillräckligt stark. Det är därför du fortsätter att tvivla på Guds kraft, särskilt i din tid av problem. Att ha tro på Gud går utöver att tro att han kan få saker. Fortfarande att tro att Gud är kraftfull för att lösa en komplex situation när det inte känns eller ser ut som att det är mycket.

När din tro är liten eller inte tillräckligt bra kommer din rädsla att öka. Om Gud har lovat att göra något, kommer han att göra det. Men du måste fortfarande utöva din tro på vissa områden. Djävulen kommer att använda din brist på tro för att plåga dig med skräck. Men när din tro på Gud är tillräckligt stark, fruktar du inte vad fienden skulle göra. David är ett perfekt exempel. Davids tro på Gud gav honom förtroendet att Goliath kommer att besegras mot alla odds som pekar på Goliaths obestridliga seger.

David blev inte skrämd av Goliaths syn och styrka. Han litade starkt på Gud för att besegra Goliat. Att veta Gud är inte tillräckligt. Tro på Gud är mycket för varje troende att övervinna rädslan.

Att inte känna Gud nog

Daniel 11:32 De som gör onda mot förbundet skall han fördärva med smicker; men de människor som känner sin Gud ska vara starka och utföra stora bedrifter.

En man skulle inte tro på den Gud som han inte känner. Abraham kände Gud och det förstärkte hans tro på Gud. Job kände till Gud som också ökade hans tillit och tro på Gud. Även när fienden plågade honom hårt, vägrade Job att förneka Gud eftersom han var säker på att Gud var tillräckligt stark för att läka honom från sin nuvarande situation.

Att inte lita på Gud nog för att lösa ditt problem

Psaltaren 46:10 Var tyst och vet att jag är Gud, jag kommer att bli upphöjd bland hedningarna.

Vi försöker ofta fixa så många saker själva att vi glömmer en man som heter Gud. Det finns problem som vår jordiska styrka och kunskap inte kan lösa. Det behöver bara lita på Gud för att fixa dem. Men när vi inte litar tillräckligt på Gud är vi tvungna att bli rädda för att våra problem ska bli för mycket.

När Kristus var i båten med sina lärjungar föll han i en djup sömn, och det blåste hårt. Apostlarna försökte så mycket de kunde själva rädda situationen. De gjorde allt de kunde, men ingen av deras ansträngningar eller idé var tillräckligt produktiv för att hindra båten från att kantra tills de ropade till Kristus, som låg djupt i sömn för att hjälpa dem.

På samma sätt i våra liv är vissa utmaningar inte våra att möta. Vissa problem är inte våra att erövra. När vi litar tillräckligt på Gud lämnar vi allt åt honom. Vi överlämnar vårt livs skepp till hans kapten. Tills dess får vi fred.

Be inte Gud om hjälp

3 Moseboken 8: 9 - XNUMX Så har jag kommit ner för att befria dem ur egyptiernas hand och för att föra dem upp från det landet till ett gott och stort land, till ett land som flyter med mjölk och honung, till platsen för kanaanéerna och hetiterna och amoriterna och perizziterna och hiviterna och jebusiterna. Se nu, Israels barns rop har kommit till mig, och jag har också sett det förtryck som egyptierna förtrycker dem med.

I många år gick Isreals barn vilse i ett främmande land. Egyptierna gjorde dem till slavar. Fram till den dagen som de ropade till Gud om hjälp. När du söker Guds hjälp är det första som händer att din rädsla tas bort för att du känner dig rädd och säker.

Gud skickade en befriare för att rädda Isreals barn från fångenskap. När vi ropar till Gud om hjälp blir vi befriade och vår rädsla tas bort. Skriften säger för vi har inte fått andan av rädsla utan Sonship att gråta Abba Fader.

När du inte har den Helige Ande

Romarbrevet 8:11 Men om hans ande som uppväckt Jesus från de döda bor i dig, så kommer han som har uppväckt Kristus från de döda också liv till dina dödliga kroppar genom sin Ande som bor i dig.

Rädsla är en demon som plågar en person som inte har Guds ande. Under många år som apostlarna arbetade med Jesus var de saknade den Helige Anden. Och skriften säger att du ska få kraft när det heliga spöket har kommit över dig.

Aposteln Peter drunknade nästan efter att han blev rädd när han gick på vattnet efter Kristus kallade honom. Det var samma apostel Petrus som förnekade Jesus tre gånger för att han var rädd för vad som skulle hända med honom om människor skulle veta att han var med Jesus. Men när Guds ande kom gjorde aposteln Petrus underbara saker. Han stod framför tusentals och predikade evangeliet. Han läkte de sjuka vid den vackra porten.

Bröder, kraften i den heliga anden kan inte överbetonas. Du behöver det, jag behöver det, vi behöver det alla. Vi kan inte få nog av det eftersom det är oändligt.

 


tidigare artikelBön pekar mot anda av avledning
nästa artikelKraftfulla böner pekar mot onda arv
Jag heter Pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse under de sista dagarna. Jag tror att Gud har gett varje troende med en underlig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och gå i herravälde genom böner och ordet. För mer information eller rådgivning kan du kontakta mig på chinedumadmob@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 -timmars bönegrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.