Fem sätt att be i andlig krigföring

0
15824

Idag kommer vi att lära ut de fem sätten att be på andlig krigføring. Livet är en krigszon. Vi är krigare. Vi får inte uppvisa slapphet. Skriften förmanar oss i boken om Efesierbrevet 6: 11-12-13 Ta på dig hela Guds rustning så att du kan stå emot djävulens villor eller så brottas vi inte mot kött och blod, utan mot furstendömen, mot makter, mot de härskare över mörker i denna tid, mot andliga värdar av ondska i de himmelska platserna. Ta därför upp hela Guds rustning, så att du kan stå emot på den onda dagen, och när du har gjort allt, att stå.

Denna del av skriften har förklarat vår typ av krigföring. Vår kamp är inte fysisk eftersom vi inte brottas mot kött och blod utan härskare, furstendömen och makter på höga platser. Av denna typ av kamp att döma får vi inte visa någon form av svaghet. Vi måste vara förberedda hela tiden. Bra att veta, Gud har lovat oss seger över varje makt och mörker genom kraften i Jesu namn. Det betyder dock inte att det inte finns någon kamp. Vi måste fortfarande delta i andlig krigföring.

Att veta hur man ber i andlig krigföring går långt för att se till att segern fastställs. Andekrig är inte som den vanliga bönen. Det här är böner för frihet, för dominans, för återställelse. De är inte den typ av bön som bad högtidligt. Eftersom dessa böner är viktiga, blir det ineffektivt att inte veta de bästa sätten att be dem. När du ber måste du göra det med förståelse med medvetande.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Fem sätt att be i andlig krigföring

1. Be i Anden

Att be i anden handlar inte bara om att tala i tungor under bönen. Även om talande i det heliga spöket är ett vanligt sätt att be i anden, finns det dock mer i det. Att be i anden kommer med att känna till och förstå ordet.


Kraftfulla bönböcker 
by Pastor Ikechukwu. 
Nu tillgänglig på amazon 


När du studerar ordet finns det en tolkning genom den heliga andens kraft. När tolkningen kommer tänds du i din ande att be genom att använda ordet. Guds ord är ett svärd. Hebreerbrevet 4:12 Ty Guds ord är levande och mäktigt och skarpare än något tveeggat svärd, och tränger igenom till delning av själ och ande, och leder och märg, och är en urskiljare av tankarna och avsikterna av hjärtat.

Att be i andlig krigföring är aldrig komplett utan att be i anden. Att be i anden är inte effektivt förrän ordet sänds ut. Medan du ber i anden är det också viktigt att be i det heliga spöket. Det här är okända tungor som är tydliga för Gud. När du talar i det heliga spöket blir du en territoriell befälhavare inom andens rike. Du uttalar dig med ord som ligger utanför människans förståelse.

2. Be utan att upphöra

Du bör inte bara börja när du har problem. Lär dig att be även om det verkar normalt. I problemens dagar får du inte tillräckligt med styrka för att slå tillbaka. Till exempel har du inte all styrka att be ivrigt när en fruktansvärd sjukdom drabbar dig. Så kommer du också att förlora alla styrkor att be när du är orolig. Din frälsande nåd under denna tid kommer att vara år av fruktbar bönstid som du har ansträngt dig.

Du måste veta att en fighter inte är en mästare i kraft av vad som hände i stridsringen. Han är en mästare genom timmarna av förberedelser. Han kommer bara in i ringen för att visa allt som har tränats. Så är också andlig krigföring. Du blir inte en segrare när problem kommer; du blir en segrare genom åren eller dagarna med förberedelser du har gjort. Det är det som kommer att hålla dig igång i stunder av problem.

3. Snabb och be

Mathew 17:21 Men den här typen går inte ut bara genom bön och fasta. ”

Ingenting rör sig av sig själv om det inte finns en yttre kraft. Du får inte förneka offerplatsen när du bekämpar andlig krigföring. Motståndaren vilar inte dag och natt; varför ska du dröja kvar som troende? Du bör intensifiera ditt böneliv med fasta.

Detta var Kristi svar när apostlarna frågade varför de inte kunde utföra vissa underverk som Jesus. Mirakel kommer inte att ske om det inte är fasta och bön. Till och med Kristus den högste var fastande i fyrtio dagar och nätter innan han påbörjade sitt arbete här på det. Du måste lära dig att fasta som kristen. Vissa segrar kommer inte om du inte har fastat.

Medan bön är en kraft som driver svar, är fastan energin som gör kraften övertygande.

4. Be med tro

Hebreerbrevet 11: 6 Men utan tro är det omöjligt att behaga honom, för den som kommer till Gud måste tro att han är och att han är en belöning för dem som flitigt söker honom.

Du ber till Gud, men du tror inte på honom. För att du ska få från Fadern måste du tro på hans krafts kraft. Du måste tro att det finns, och han är tillräckligt kraftfull för att vända den situationen.

Din tro måste vara stark; du måste ha en övertygelse i ditt hjärta om att Gud kan ge dig seger. Vi är män med otrolig syn. Vår syn är i vår tro att vår himmelske far är mäktig och att han har erövrat världen. Du måste först ange denna tro, och sedan kommer segern.

5. Be med Kristi blod

Uppenbarelseboken 12:11 Och de övervann honom med blodet från lammet och med sitt vittnesbörd, och de älskade inte sina liv till döds.

Kristi blod är en hävstång för oss troende. För att inlösen ska komma måste det förekomma blod. För seger över synden måste Kristus utgjuta sitt blod. På samma sätt, för andlig krigföring, är blodet fortfarande tillräckligt för att säkerställa seger.

Skriften säger, och de övervann honom med lammets blod. När du ber andlig krigföring, betona alltid blodet. Kristi blod har utgjutits, och det fortsätter att flöda på Golgata. Detta berättar att blodets styrka är evig.

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBönpoäng för daglig välsignelse
nästa artikelKraftfulla böner för god nattsömn
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.