Bön poäng för mod när du är rädd

1
11512

Idag kommer vi att hantera bönpunkter för mod när vi är rädda. Rädsla är utan tvekan en av människans vanliga fiender. Det är en känsla som börjar från hjärtat och påverkar alla delar av kroppen samtidigt. När rädsla uppstår tappar du varje styrka eller mod som finns kvar i dig. Rädsla är en sak i sinnet. Öra, syn och känsla styr sinnet. Därför kan synen på något ibland skapa rädsla. Du kan vara rädd för de saker du hör eller känner.

När rädslan kryper in, förblindar det synen på en man. Du tappar medvetandet om att det finns Gud som har lovat att vara med dig i varje situation. Skriften säger i boken om Jesaja 41:10 Var inte rädd för jag är med dig; var inte förskräckt; ty jag är din Gud. Jag stärker dig; ja, jag ska hjälpa dig; ja, jag kommer att stödja dig med min rättfärdiga högra hand. Var inte rädd, för jag är med dig, var inte rädd för att jag är din Gud. Ett av sätten att rädsla kan utrotas i en persons sinne är genom att känna Gud.

Har du studerat attityden hos små barn när de vet att deras föräldrar är i närheten? Nivån av mod och oräddhet de visar är oöverträffad. Men när de vet att det finns föräldrar inte är nära tenderar de att uppvisa rädsla. Så är vårt liv. När vi känner att Gud är närmare är vi modiga, men när vi tappar Gud ur sikte kommer fienden att dra nytta av detta och skapa fruktansvärd rädsla i våra hjärtan.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

När han talar om modiga människor är Joshua en av dem. Han var modig till ett fel att inte ens herrens ängel skrämmer honom. Josua 5: 13-14 Och det hände sig att när Josua var vid Jeriko, lyfte han upp ögonen och såg, och se, en man stod mitt emot honom med sitt svärd i handen. Och Josua gick till honom och sade till honom: "Är du för våra motståndare eller för oss?" Så sade han: ”Nej, men som befälhavare för HERRENS armé har jag nu kommit.” Och Josua föll på ansiktet mot jorden och tillbad och sade till honom: "Vad säger min Herre till sin tjänare?" Bibeln säger att de som känner sin Gud ska vara starka, och de kommer att utnyttja.


Kraftfulla bönböcker 
by Pastor Ikechukwu. 
Nu tillgänglig på amazonOm en man ska uppfylla sitt syfte i livet måste andan av rädsla besegras. Det hindrar en man från att leva ett målmedvetet liv. I själva verket kan den ta en man från Guds närvaro. När ett problem händer, av rädsla, börjar en man springa från pelare till stolpe på jakt efter en lösning. Rädslan måste besegras.

Bön poäng:

 • Herre, Bibeln sa att Gud inte har gett oss anda av rädsla men adoption för att gråta Ahba far. Jag förordnar genom himmelens auktoritet att varje anda av rädsla i mig förstörs i Jesu namn.
 • Rädsla är inte från Herren, och Bibeln har fått mig att förstå att alla träd som inte planteras av fadern kommer att rivas upp med rötter. Jag förordnar med makten i Jesu namn, varje fruktansvärda träd i livet rivs upp idag.
 • Jag ber om mod från kärleken. Du sa att du inte har gett oss andan av rädsla. Jag ber av den Högstes nåd, modets ande ersätter rädslan i mitt hjärta i Jesu namn.
 • Herre, varje syn som gör dig rädd, jag övervinner dig idag i Jesu namn. Varje nattens skräck som orsakar mitt hjärta rädsla, förordnar jag att du förstörs idag i Jesu namn.
 • Det har skrivits, var inte rädd för att jag är din Gud, var inte rädd för att jag är med dig. Jag vägrar att vara rädd längre. Varje rädsla som har skjutits in i mitt liv fattar eld idag i Jesu namn.
 • Jag tar kontroll över min miljö i Jesu namn. Varje makt, varje furstendöme som går omkring i mörkret för att föra skräck för att skapa rädsla, dör idag i Jesu namn.
 • Herre, jag tar tillbaka min miljö från varje demonisk makt, varje makt som plågar Guds folk med rädsla, du kommer inte att ha någon makt över mitt territorium idag i Jesu namn.
 • Jag förordnar genom att himmelens myndighet, herrens ängel ska ta hand om miljön. Jag ber att änglarna av de maktfulla och kraftfulla kommer att ta över även när jag sover i natt. Varje element av rädsla som fienden har lagt dolt i min miljö röjs upp med rötterna i dag i Jesu namn.
 • Herre, varje demon som orsakar mitt liv med rädsla för att ta bort den frid som du har gett mig, ditt slut har kommit idag i Jesu namn. Jag förordar ditt slut idag i Jesu mäktiga namn.
 • Herre Jesus, varje rädsla för osäkerhet, varje rädsla för misslyckande förstörs i Jesu namn. Jag känner en man som håller i morgon, vars händer mästar varje människas öde, han heter Jesus Kristus. Mitt öde ligger i hans händer, så jag är inte rädd för imorgon.
 • Varje demonisk allians som har ingåtts angående mig bryter jag deras överenskommelse idag i Jesu namn. Jag ber att Guds händer ska gå in i deras mitt och skapa förvirring idag i Jesu namn.
 • Herre Jesus, jag har drabbats av fruktansvärda drömmar, jag ber att du genom din barmhärtighet kommer att förstöra varje demon som har fortsatt att förorsaka min sömn med onda drömmar i Jesu namn.
 • Skriften säger För Gud har inte gett oss en anda av rädsla, utan av kraft och kärlek och ett sundt sinne. Jag är inte rädd i Jesu namn. Varje atom av rädsla, varje demon av rädsla i mig är dämpad av kraften i det heliga spöket.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBön poäng för styrka när det misslyckas
nästa artikelFem skäl till att du måste uppfostra gudfruktiga barn
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.