5 sätt att få självkontroll över synd

1
11184

Idag kommer vi att lära ut fem sätt att få självkontroll över synden. Förutom döden är synd det vanliga fiende till människan. Djävulen, efter att ha förstått Guds natur långt före människans existens, strävar efter att ta mannen från sin ursprungliga position och beröva honom från sitt arv genom synd. Ty Guds ansikte är för rättfärdigt för att se synden. När synden kommer in i människans liv, driver dess illavarslande aura Guds ande bort från en människa.

Jesaja 59: 1-2 Se, HERRENS hand är inte förkortad, den kan inte rädda, inte heller hans öra tungt, att den inte kan höra. Men dina missgärningar har separerat dig från din Gud, och dina synder har dolt hans ansikte för dig så att han inte hör. Synd skapar skillnader mellan människa och Gud. Efter att Gud skapade människan till sin avbild och likhet, skrev skriften att Gud kommer ner i kvällens svalka för att chatta med Adam. Gud värnar om människans sällskap, men när synden kom in, hämtades Guds närvaro från människan, och Adam kunde inte längre se Gud som han använde. Tills en människa kan övervinna synden kommer de att fortsätta att vara slavar för djävulen.

Att få kontroll över synden går utöver att be. Innan vi går in på hur du kan få kontroll över synd, låt oss belysa några av de negativa effekterna av synd i en mans liv.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

3 saker som händer när människan syndar

1. Guds närvaro går längre från människan


Det första som händer när en människa faller i synd är att Guds närvaro kommer att gå längre från människan. Människan kommer inte längre att känna Guds närvaro på grund av syndens natur i sitt liv. Och när detta händer blir djävulen människans närmaste allierade.

Människan är en andlig varelse. En ande måste styra honom. Antingen styrs han av Guds ande eller av den från djävulen. När Saul syndade mot Gud drogs Guds ande bort från honom och onda andar från fienden kom över honom.

2. Djävulen blir Herren

Ju mer en människa fortsätter att bölja sig i synd, desto mer blir djävulen herre över honom. Med tiden kommer han inte att känna Guds närvaro längre. Djävulen kommer att ta full besittning av sitt väsen.

Och du behöver inte få veta vad som kommer att hända när djävulen blir herre i människans liv. Konsekvenserna är ganska förödande.

3. Böner besvaras inte

Romarbrevet 6: 1 Vad ska vi då säga? Ska vi fortsätta i synd så att nåd kan överflödas?

En synd är ett delningsobjekt som skiljer oss från faderns kärlek. Skriften får oss att förstå att herrens ögon är för rättfärdiga för att se. Och i Jesaja 59: 1-2 Se, Herrens hand är inte förkortad, den kan inte rädda, inte heller hans öra tungt, att den inte kan höra. Men dina missgärningar har separerat dig från din Gud, och dina synder har dolt hans ansikte för dig så att han inte hör.

Synd kan ofta få en man att fortsätta be under en sluten himmel.

Efter att ha känt syndens skadliga effekter, skulle det inte vara trevligt för dig att veta hur du kan övervinna det? Jag vet att du har bett outtröttligt, men ändå kan du inte övervinna synden helt. Genom Guds nåd kommer vi att lyfta fram fem sätt att få kontroll över synden.

5 sätt att få kontroll över synd

1. Bekänn din synd

Ordspråksboken 28:13 Den som täcker sina synder kommer inte att lyckas, men den som bekänner och överger dem kommer att ha barmhärtighet.

Det första steget mot att få kontroll över synden är syndsbekännelsen. Det finns ingen sann ånger om inte synder har bekänts. Skriften säger att den som bekänner sin synd ska finna barmhärtighet. När du döljer din synd ger du fienden mer hävstång att rida dig.

Men syndsbekännelsen säger åt djävulen att du är ett steg mot omvändelse. Och Gud är barmhärtig nog att förlåta dina synder.

2. Underkasta dig Guds vilja

Lukas 22: 41-42 Och han drogs tillbaka från dem ungefär ett stenkast, och han knäböjde och bad och sade: ”Fader, om det är din vilja, ta ifrån mig denna bägare; icke desto mindre skall inte min vilja, utan din, ske. ”

Du måste lära dig att underkasta dig Guds vilja. När Kristus snart skulle tas, tänkte han på smärtan och smärtan han kommer att gå igenom. Han bad Gud att låta bägaren passera över honom.

Kristus var snabb nog att veta att hans kött ledde honom. Han övergav sig igen till faderns vilja. Faderns vilja måste göras, och du måste underkasta dig det testamentet.

3. Be om nåd

1 Samuelsboken 2: 9 Han kommer att vakta sina helgons fötter, men de ogudaktiga ska vara tysta i mörker. ”Ty med styrka ska ingen människa segra.

Du kan inte övervinna synden genom självgodhet. Skriften får oss att förstå att vår rättfärdighet är som en smutsig trasa inför Gud. Varför inte be om nåd istället för att förhärliga självgodhet? Guds nåd hjälper dig i ögonblick av stort behov.

När som helst frestelser uppstår, hjälper Guds nåd dig att övervinna dem.

4. Håll dig borta från saker som får dig att synda

Jakob 4: 7 Underkasta dig därför för Gud. Motstå djävulen så flyr han från dig.

Du måste först identifiera de saker som får dig att synda. Om din svaghet är skvaller, håll dig borta från den. Gå inte nära något som får dig att synda. Skriften säger att den som tror att han står uppmärksam om han inte faller.

Du får inte vara okunnig om fiendens anordningar för att få dig att falla i synd. Identifiera det och håll dig borta från det.

5. Be om Den Helige Andes kraft

Apostlagärningarna 1: 8 Men ni ska få kraft när den Helige Ande har kommit över er, och ni ska vara vittnen för mig i Jerusalem och i hela Judea och Samaria och till jordens ände. ”

Den heliga andens kraft kan inte betonas för mycket när det gäller att övervinna synden eller få kontroll över den. Anden är verkligen villig, men köttet är svagt. Men om kraften hos honom som uppväckte Kristus från de döda bor i dig, kommer det att påskynda din dödliga kropp. Du kommer att ha makten att övervinna synden när Herrens ande är över dig.

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBönen pekar på att övervinna djävulen
nästa artikel5 sätt att förbereda inför Jesu ankomst
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.