Böner för föräldrar och barn

0
17115

Idag kommer vi att behandla böner för föräldrar och barn. Varje barns resa in i denna värld börjar med föräldern. Det börjar med att en man och en kvinna går ihop som man och hustru. Skriften får oss att förstå att när Gud skapade människan sa han till dem att de skulle vara fruktbara och föröka jorden. Förbindelsen är ett steg mot att uppfylla detta multiplikationsmandat. Samtidigt går varje förälders plikt utöver att producera avkommor. De är skyldiga sina barn en omsorgsplikt både fysiskt och andligt.

Skriften i boken av Psalm 127: 4 säger Som pilar i en krigares hand, så är ungdomens barn. Föräldrarna måste ta hand om barnen. Träna ditt barn i vägen att gå så att när det växer, kommer det inte att avvika från det. Detta var Guds instruktion för varje förälder. Föräldrar har ingen ursäkt för slapphet när det gäller att uppfostra sina barn. Låt oss ta hänsyn till Eli prästens liv.

Eli var perfekt som präst, men han var så perfekt som förälder. Han var upptagen med saker av herren som han glömde att föra sina barn på rätt sätt. Konsekvensen var, hur förödande som helst, att Eli förlorade sitt liv. Medan föräldrarna är skyldiga sina barn en omsorgsplikt, är barnen också skyldiga sina föräldrar en omsorgsplikt. Barn måste sträva efter att lyda sin far och mamma så att deras dagar kan tillhöra. Det går också utöver att lyda sina föräldrar. De måste försöka ta hand om sina gamla föräldrar när de inte längre kan klara sig själva.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

I denna bönartikel kommer vi att be flera böner som varje förälder och barn måste be till Gud. Vi har bara kommit till den här världen en gång. Vi måste leva rätt och uppfylla våra syften.


Bönpoäng för föräldrar

 • Fader Herre, jag tackar dig för barnens gåva som du har välsignat mig med. Må ditt namn vara högt upphöjt i Jesu namn. 
 • Herre Jesus, jag ber att du ska ge mig visdom och förståelse för att uppfostra mina barn på rätt sätt. Jag vägrar att misslyckas med mina barn. Jag ber att du ska utrusta mig med förståelse för att ta upp dem på rätt sätt som de borde vara i Jesu namn. 
 • Herre, jag ber att du kommer att ge allt som behövs för att uppfostra mina barn i Jesu namn. Skriften säger att Gud kommer att tillgodose alla mina behov enligt sin rikedom i härlighet genom Kristus Jesus. Jag ber dig att ge dem alla i Jesu namn. 
 • Herre, skriften säger, Här är jag och de barn som HERREN har gett mig! Vi är för tecken och under i Israel från HERREN Sebaot, som bor på Sions berg. Jag ber att mina barn ska teckna och undra för gott i Jesu namn. 
 • Herre, jag ber om skydd över mina barn. Ty det är skrivet, Herrens ögon är alltid på de rättfärdiga, och hans öron är alltid uppmärksamma på deras böner. Fader Herre, jag ber att ditt skydd alltid kommer att ligga på mina barn, överallt där de går på denna planets yta kommer dina ögon alltid att vara på dem i Jesu namn. 
 • Herre, jag ber att döden inte ska ha makt över mina barn i Jesu namn. Döden som tar unga människor när de befinner sig i storhetskorridoren, jag kommer emot det över mina barns liv i Jesu namn. 
 • Jag ber att Herrens ängel ska utrusta mina barn med rätt kraft att övervinna djävulen i Jesu namn. De får inte svängas bort från herren i Jesu namn. Jag ber om nåd för dem att stå med dig till slutet; herre släpp den över dem i Jesu namn. 
 • Herre, jag känner dåligt sällskap korrumperat sunt sinne, jag ber om gudomlig separation mellan mina barn och varje ond vän som fienden har programmerat för dem i Jesu namn. Precis som du orsakar en separation mellan Abraham och Lot, ber jag att du ska skilja mina barn från alla onda vänner i Jesu namn. 
 • Herre, jag kommer mot varje ödejägare över mina barn. Jag förbannar dem till döds i Jesu namn. Varje pil som ödejägaren har planerat att skjuta in i mina barns liv för att döda deras öde, jag ber att en sådan pil inte ska träffa dem i Jesu namn. 

Bönpoäng för barn

 • Fader Herre, jag tackar dig för livets gåva, jag tackar dig särskilt för familjen du fick mig att komma igenom, jag tackar dig för min mamma och pappa, jag tackar dig för hur långt du har hjälpt dem, må ditt namn vara högt upphöjd i Jesu namn. 
 • Fader Herre, jag ber att du ska hjälpa mig att förbli ett utmärkt barn för min förälder och mitt samhälle i Jesu namn. Jag vägrar att bli ett verktyg i fiendens händer för att försämra bilden av mina föräldrar i Jesu namn. Jag ska inte bli föremål för hån mot Gud och mina föräldrar i Jesu namn. 
 • Herre, jag ber att du kommer att fortsätta att välsigna mina föräldrar utan mått. Jag ber att alla deras hjärtliga önskningar ska uppfyllas i Jesu namn. Skriften säger att de rättfärdigas förväntningar inte kommer att fångas upp, och jag ber att deras hjärta begär och allt gott de förväntar sig av Herren ska uppfyllas i Jesu namn. 
 • Herre, jag ber att du ska välsigna mina föräldrar med god hälsa och du kommer att bevara deras liv för att bevittna mina goda gärningar i de levandes land. Jag ber att de inte ska bli bristfälliga när det är dags för dem att skörda frukterna av deras arbete. Detta ber jag i Jesu namn.  

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikel5 bönpoäng för en otrogen man
nästa artikelBönen pekar på att övervinna djävulen
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.