12 bönpoäng för frihet

2
13815

 

Idag har vi letts av Guds ande att hantera bön för frihet. Det är därför vi erbjuder 12 bönpunkter för frihet. Gud vill befria sitt folk från mörkrets kraft som plågar deras liv. Som troende kan vikten av frihet inte understrykas. Om du måste utföra dina skyldigheter effektivt som troende måste du befrias från vissa saker.

En troende kan inte tjäna Gud bättre när de är i slaveri. I åratal kunde Guds barn inte tjäna Jehova. Inte för att de väljer att inte göra det, utan för att de hölls i fångenskap. Deras bortförare tjänar inte Jehova, så de tvingades sluta uppmana Jehova. Gud förstår att en man behöver en viss frihet för att tjäna bra. Det var därför Gud sa till Moses att han skulle åka till Egypten och säga till farao att låta mitt folk gå för att de skulle kunna tjäna honom bättre.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

På samma sätt är många troende fortfarande i Egypten idag. De är inte lediga ännu. Några så många troende är syndens slavar. Vissa troende kan klara sig utan att begå äktenskapsbrott, ljuga, otuka och alla slags onda saker. De har blivit gjort till syndens fångar. Vissa troende är slavar mot sjukdom. De har försökt allt möjligt, men den sjukdomen försvinner inte. Detta har gjort dem oförmögna att effektivt utföra sina uppgifter som kristna.


Oavsett vad som håller dig nere idag är de goda nyheterna att Gud vill ge människor frihet. Gud vill befria sitt folk så att de kan tjäna honom väl. Jag meddelar dig idag att din frihetsdag är här. Även om dina besvär och slaveri kan pågå en natt på morgonen, kommer din frihet att lysa som morgonstjärnorna. Jag förklarar med himmelens auktoritet att varje makt som håller som slavar bör sådana krafter förlora sina krafter idag i Jesu namn.

Ty det är skrivet att han som sonen har frigjort är verkligen fri. Jag talar din frihet till en verklighet i Jesu namn. Från och med idag kommer ingen makt att kunna hålla dig nere. Du har stärkts för att gå från styrka till styrka i Jesu namn.

Bön poäng:

 1. Fader Herre, jag tackar dig för din son Jesu Kristi nåd. Jag tackar dig för kärleken som har kallat oss ur mörkret till Guds underbara ljus. Jag tackar dig för vårt livs förlossning från dödens grop och vår själs frälsning. Må ditt namn vara högt upphöjt i Jesu namn.
 2. Fader Herre, jag ber att du ska hjälpa mig att etablera min frihet i Jesu namn. Varje mörkerkraft som hotar min frihet faller ihjäl idag i Jesu namn.
 3. Jag avbryter varje maktbundenhet över mitt liv, tar eld i Jesu namn. Jag befriar mig från alla bojor av slaveri. Varje ring och kedja av bondage som har använts för att hålla mig nere bryts i Jesu namn.
 4. Elden går sönder, Herre, varje sjukdom i mitt liv i Jesu namn. Jag befriar mig från alla sjukdomar i Jesu namn. Skriften säger med sin rand; vi är helade. Jag talar mina helande till verkligheten idag i Jesu namn.
 5. Herre, jag får frihet mot syndens kraft. För det är skrivet För en som har dött har befriats från synden. Jag dör med Kristus i Jesu namn, och jag förnyas i Jesu namn.
 6. Fader Herre, jag kommer emot varje skak av synd och missgärning. Skriften säger att det är för frihet som Kristus har satt är att hälsa. Låt oss därför stå fast i kallelsen att vi inte längre ska vara slavar mot synden. Herre, jag vägrar att vara en slav av synd i Jesu namn. Jag talar min frihet till verkligheten med kraften i Jesu namn.
 7. Fader Herre, jag ber att din ande ska överskugga mitt liv i Jesu namn. Skriften säger att om hans ande som uppväckte Kristus från döden bor i dig, kommer det att påskynda din dödliga kropp. Herre, jag ber att din ande kommer kraftigt i Jesu namn.
 8. Herre Jesus, för det har skrivits: Nu är Herren Anden, och där Herrens Ande är, finns frihet. Från och med nu börjar jag gå i skuggan av anden i Jesu namn. Bibeln säger var Guds ande är; det finns frihet. Jag börjar vandra i den heliga spöken i Jesu namn.
 9. Herre Jesus, jag får kraften att känna sanningen. Skriften säger att jag ska känna sanningen, och sanningen ska göra mig fri. Fader Herre, jag vägrar arbeta i lögner eller okunskap om vem Kristus är. Från och med idag ber jag om insikt och uppenbarelse av Gud i Jesu namn.
 10. Herre, skriften säger Av min nöd ropade jag på Herren; Herren svarade mig och befriade mig. ” Herre, svara mig idag i Jesu namn. Jag ber att du ska frigöra mig med dina mäktiga händer i Jesu namn.
 11. Herren, Guds Herre, är över mig eftersom Herren har smort mig för att ge goda nyheter till de drabbade; Han har skickat mig för att binda upp de krossade, förkunna frihet för fångar och frihet för fångar. ” Från och med idag utropar jag frihet i Jesu namn.
 12. Ty det är skrivet, förordna en sak, och den skall fastställas. Herre, jag talar min frihet till verkligheten i Jesu namn. Jag vägrar att fortsätta tjata i giftigt slaveri i Jesu namn. Bibeln säger att om sonen befriade dig är du verkligen fri. Jag förseglar min frihet med Kristi blod i Jesu namn.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBön pekar mot tvivlande sinne
nästa artikel5 bönpoäng för en otrogen man
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.