10 bönpoäng mot oroligheter i äktenskapet

0
11089

Idag kommer vi att hantera bönpunkter mot äktenskapsroer. 2 Mosebok 24:XNUMX: ”Därför ska en man lämna sin far och sin mor och hålla fast vid sin hustru, så ska de bli ett kött.” Forever är för lång tid att spendera i en giftigt förhållande med fel person. Ingenting dödar en man eller kvinna snabbare än att ha ett giftigt äktenskap. Det kan förstöra de båda parternas lovande visioner. Guds ursprungliga plan är att man och kvinna ska leva lyckligt efter äktenskapet. Det var därför Gud gav principen om äktenskap.

När det råder oroligheter i ett äktenskap motverkar det den ursprungliga planen för äktenskapet som fastställts av Gud. Äktenskap är för gemenskap, koinonia med varandra; det är av kärlek och överenskommelse. Men när fienden hittar in i äktenskapet kan han skapa fiendskap mellan mannen och kvinnan, så att de är lyckliga denna minut och nästa minut biter de varandra i tungan.

En av anledningarna till att fienden ofta attackerar äktenskap är att han vill förstöra enheten mellan de två inblandade personerna. Skriften säger i Predikaren 4:12: ”Även om en kan vara övermäktig kan två försvara sig. När det finns enighet mellan man och hustru när de ber, lyssnar himlen. När de talar sker det på grund av kärleken och enheten mellan dem. Men när fienden kommer in förstör han den enhet och kärlek som finns mellan de två.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Följaktligen, när fienden lyckas förstöra kärlek och enhet, kommer de två personer som deltar i äktenskapet att börja leva sina liv som katt och råtta. Just nu är äktenskapet på väg att förstöras. Denna artikel kommer att fokusera på fred. Gud bor inte på en plats där det inte finns någon fred. Om Gud ska bo på ett ställe får freden i en sådan miljö inte hotas. Detta påstående betonar att när det råder oroligheter i äktenskapet, kommer Guds ande längre bort från det hemmet. Och du vet vad som händer när gud inte är i närheten av oss? fienden slår till vid givna chanser.


Hur man undviker oroligheter i äktenskapet

Gifta dig med en gudaktig partner

2 Korinthierna 6:14 Var inte ojämnt ok tillsammans med icke -troende. För vilken gemenskap har rättfärdighet och laglöshet? Och vilken gemenskap har ljus med mörker?

Det första steget du måste ta för att undvika oro i äktenskapet är att göra upp med en gudomlig partner. Se till att personen du nöjer dig med känner Gud och inte bara känner honom utan fruktar honom. Skriften säger att rädslan för Herren är början på visdom.

Att nöja sig med en gudomlig partner kan inte betonas för mycket. Det sparar dig massor av stress. En gudomlig partner identifierar Guds röst och tecken, och de är inte okunniga om djävulens anordningar. De lyder och älskar Gud till slutet, och detta hjälper mycket i äktenskap.

Lär dig att älska och förlåta

Matteus 22: 36-40 Lärare, vilket är det stora budet i lagen? ” Jesus sade till honom: ”Du ska älska HERREN din Gud av hela ditt hjärta, av hela din själ och av hela ditt sinne.” Detta är det första och stora budet. Och det andra är som det: 'Du ska älska din nästa som dig själv.'

Av det största budet sade Jesus att kärleken är den största. Kristus förstår att när det finns kärlek finns det enhet. Där det finns enighet kommer fienden inte att kunna ha en plats där. Undvik oro i äktenskapet, lär dig att älska och förlåta din partner helhjärtat.

När de gör dig fel, låt dem veta, straffa dem med kärlek och förlåt dem.

Be Gud om hjälp

Johannes 14: 13-14 Vad ni än ber om i mitt namn, detta kommer jag att göra, för att Fadern ska bli förhärligad i Sonen. Om du frågar mig något i mitt namn, gör jag det.

När du känner att det inte går bra med din fackförening, var inte tyst om det. Be Gud om hjälp. Skriften säger, vad du än ber om i mitt namn, jag kommer att göra för att Fadern ska bli förhärligad i Sonen.

Be om hjälp, bjud in Guds närvaro i äktenskapet. Be Gud ta bort bitterheten i hjärtat av dig och din partner. Gud är trogen att hjälpa dig.

Bön poäng:

  • Fader Herre, jag tackar dig för din nåd över detta hem, över detta äktenskap. Jag tackar dig för att du inte har låtit fienden förstöra detta äktenskap; må ditt namn vara högt upphöjt i Jesu namn. 
  • Herre, jag ber om din eviga fred att komma och regera i detta äktenskap. Varje form av våld, varje form av bitterhet tas bort i Jesu namn. 
  • Herre Jesus, jag ber att du lär oss att älska oss själva precis som du älskade kyrkan. Jag ber att du kommer att vägleda våra hjärtan med dina ords ljus i Jesu namn. 
  • Fader Herre, jag ber att din makt ska återställa enheten i vår mitt. Jag ber att din barmhärtighet återställer den trasiga kärleken i detta äktenskap i Jesu namn. 
  • Herre, vi ber som en familj. Vi förordnar att din makt kommer att skicka djävulen ur denna förening i Jesu namn. 
  • Herre Jesus, varhelst djävulen lurar runt i detta äktenskap för att förstöra det, ber jag att den heliga spökens eld ska jaga ut den i Jesu namn. 
  • Herre Jesus, varje oönskad besökare i detta äktenskap, varje främling i denna fackförening som orsakar förödelse, jag ber att den heliga andens eld kommer att bränna dem till aska i Jesu namn. 
  • Herre Jesus, skriften fred och var stilla. Jag talar Guds allsmäktiga frid till denna förening i Jesu namn. Varje form av rastlöshet eller spänning orsakad av fienden tas bort i Jesu namn. 
  • Herre, jag ber att du ska lära oss hur vi kan stoppa fredens fiende från att ha en plats i vårt äktenskap. Jag låser dörren till detta äktenskap mot fredens fiende i Jesu namn. 
  • Herre, jag ber att din kraft kommer att läka varje trasigt hjärta. Varje hjärta som skadas läker i Jesu namn. Jag ber att du ska ge oss styrkan att fortsätta, ge oss andan att urskilja fiendens upptåg i Jesu namn. 

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBön poäng för att få hem förlorade barn
nästa artikel10 bönpoäng mot oroligheter i näringslivet
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.