Hur man får tillgång till övernaturlig ledning av Gud

0
11056

Det är en ny vecka, och vi kommer att lära oss själva hur vi får tillgång till Guds övernaturliga ledning. Guds övernaturliga ledning är sådan att en människa utsätts för vägledning och rådgivning av den heliga anden. Det betyder att Gud kontrollerar hela en mans affär. Låt oss ta Kristus, till exempel. När Kristus kom till världen hade han praktiskt taget ingen egen vilja. Han fick honom att göra allt han gjorde, till och med till döds.

Kom ihåg när Kristus nästan blev frestad när han skulle tas, sade han under böner att om det kommer att glädja fadern att få denna kopp att passera över honom, sade han omedelbart igen att inte hans vilja skulle uppfyllas utan faderns. Detta ger oss en realistisk syn på någon vars liv övernaturligt leds av Gud. Romarboken 8:14 För så många som leds av Guds ande, dessa är Guds söner. Vi blir Guds söner när han leder oss.

Många kristna skulle inte ha blivit djävulens byte om de bara leds av Gud. Djävulen skulle inte ha avböjt många öden och ära om bara Gud hade kontroll över det livet. Kom ihåg att Gud inte är författare till förvirring och att han inte gör misstag. Det finns inget sätt att Gud kommer att leda en människa, och hans slut kommer inte att uppfyllas. Skriften säger i Jeremia 29:11 Ty jag vet vilka tankar jag tänker på dig, säger HERREN, tankar om fred och inte om ondska, för att ge dig en framtid och ett hopp.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Det sorgliga är att många människor letar efter ett sätt att återvända till Gud, ett sätt att överlämna sina liv till den helige Andes ledning, men de har svårt att göra det. För att komma åt Guds övernaturliga ledning måste en individ ta specifika proaktiva steg. Vissa uppoffringar måste göras av den som vill ledas av Guds ande. Om du vill veta hur du får tillgång till Guds övernaturliga ledning, läs den här bloggen till slutet.


Hur man får tillgång till Guds övernaturliga ledning

Du måste vara född på nytt

I skriften i Johannes 3: 5 svarade Jesus: ”Sannerligen, sannerligen säger jag er: Om en inte är född av vatten och Ande kan han inte gå in i Guds rike.

Gud känner inte igen en man som inte är född på nytt. Vi blir Guds söner genom att tro på honom genom Kristus Jesus. När vi gör detta kan Gud ta rollen som en pappa över oss.

Precis som en jordisk far inte kan fullgöra en fars skyldighet för ett barn som inte är hans, så kan Gud inte skaffa ett barn som inte tillhör honom. Att bli född på nytt innebär att vi ger Kristus Jesus vårt liv till Gud igen. Detta beror på att Guds ansikte är för rättfärdigt för att se synden.

Skriften säger i Psalm 51 att vår mamma tänkt oss i synd. Det betyder att vi redan innan vi föddes har en börda av synd på vår hals. Att bli född på nytt innebär att acceptera Kristus som vår Herre och frälsare och bli upptagen i Guds prästadöme.

När vi gör detta ger det oss tillgång till Guds ande.

Du måste ha den Helige Ande

Romarboken 8:14 För alla som leds av Guds Ande är dessa Guds söner.

För att en man ska ledas av Gud måste de ha Guds ande. Det första steget mot att ha Guds ande är att tro på Kristus Jesus och acceptera honom som din personliga Herre och frälsare.

Efter detta börjar du växa i Kristus. Det finns en tillväxtnivå vi uppnår i Kristus Jesus som ger oss tillgång till Guds ande. Kristi apostlar arbetade direkt med Jesus, men de uppnådde inte den andliga tillväxten. Det var därför de inte kunde läka sjuka, lugna stormen eller väcka döda.

När Kristus gick till himlen bad han apostlarna att stanna kvar i Jerusalem tills de fick den heliga anden. Ty det som är av köttet är kött och det som är av ande är ande. Samtidigt är Gud ande, och de som tillber honom måste göra det i sanning och ande.

Att ha den heliga anden ger oss en obehindrad kanal för kommunikation med Gud och vice versa. För att ledas av Gud måste Gud kunna kommunicera med dig, och hur han kan göra det är genom hans ande.

Du måste vara ödmjuk

Boken i Jakob 4: 6 ”Gud motsätter sig de stolta men visar de ödmjuka nåd.”

Gud krönar en ödmjuk man med nåd. Du måste vara ödmjuk nog att lyssna på Gud när han talar. Guds ande hatar stolthet. Gud är suverän; Han vill alltid vara ansvarig. Du måste alltid låta Guds ande ta över hela tiden.

Om du är stolt leder Gud dig inte. Gud föraktar de stolta men visar nåd åt de ödmjuka. Gud vill inte ha konkurrens; Han vill vara Gud på alla områden. Du måste låta honom styra över allt som rör dig.

Du måste ha tro

Hebreerbrevet 11: 6 Men utan tro är det omöjligt att behaga honom, för den som kommer till Gud måste tro att han är och att han är en belöning för dem som flitigt söker honom.

Du måste ha tro på Gud. När du tror på Gud hjälper det dig att lita på och lyda hans instruktioner även i en svår situation. Abraham hade tro på Gud; det var därför han kunde lita på och lyda Gud när han blev ombedd att lämna sin fars hus och gå bort från sin släkt till ett land som han kommer att visas.

Han hade tro på Gud; det var därför han gick med på att offra Isak, ett förbundsbarn som inte visste vad Gud skulle göra. Även när instruktionerna verkar dumma måste du lära dig att lita på och lyda Gud. Detta kommer dock inte att vara möjligt om du inte har stark tro på honom.

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.