5 skäl varje kristna måste evangelisera

0
807

Idag kommer vi att hantera fem anledningar till att alla kristna måste evangelisera. Evangelisering är inte som det brukade vara i det gamla. Många kyrkor har utnyttjat budskapet om välstånd att platsen för vårt primära uppdrag som troende lämnas ogjort. Vi måste återvända till vårt primära uppdrag som kyrka och som tro. Kristi budskap måste spridas till den djupaste och yttersta delen av världen.

Boken om Matteus 28: 19-20 Gå därför och gör alla folk till lärjungar, döpa dem i Faderns och Sonens och den Helige Andes namn och lär dem att hålla allt som jag har befallt er; och se, jag är alltid med dig, ända till tidens slut. ”  Detta var det stora uppdraget som Jesus gav när han skulle stiga upp till himlen. Han sade att vi skulle gå in i världen och göra alla folk till lärjungaskap, de skulle döpa sig i faderns, sonens och den heliga andens namn. Detta var det stora uppdraget som Kristus Jesus gav.

Men många troende och kyrkor har avvikit från detta uppdrag. Välfärdspredikan har åsidosatt evangelisation. Evangelisering bör prioriteras i våra kyrkor. Varje kyrka och individ måste predika de goda nyheterna och nå ut till människor. Frälsningen är inte avsedd att hamstra, den ska fördelas över. Kristus kom inte för människor som har blivit frälsta, hans uppdrag var för de ofrälsta.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Vilka är anledningarna till att evangelisation bör prioriteras i våra kyrkor och av alla kristna? Låt oss snabbt lyfta fram fem anledningar till att alla kristna måste evangelisera.

Det är ett bud från Kristus Jesus

Matteus 28: 19-20 Gå därför och gör alla folk till lärjungar, döpa dem i Faderns och Sonens och den Helige Andes namn och lär dem att hålla allt som jag har befallt er; och se, jag är alltid med dig, ända till tidens slut. ”

Detta var den stora kommission som befalldes av Kristus Jesus. Han berättade för apostlarna och alla som bevittnade hans uppstigning till himlen att all kraft i himlen och på jorden har getts honom, därför bör vi gå in i alla nationer och göra lärjungaskap, vi ska döpa dem i faderns, sonens och den heliga andens namn . Och vi borde lära dem att iaktta allt han har befallt oss att göra.

Kristi uppdrag kunde inte ha genomförts under hans två år i tjänsten, det var därför Kristus instruerade dem som har fått frälsningen att åka utomlands och sprida de goda nyheterna till andra människor. En viktig anledning till att vi måste evangelisera är att det var ett bud som Kristus Jesus gav oss. När det gäller evangelisering har vi inget val, det är obligatoriskt, det är obligatoriskt för varje troende.

På grund av Kristi död

Skriften i Johannesevangeliet 3:16 Ty Gud älskar världen så mycket att han gav sin enfödde son för att den som tror på honom inte ska förgås utan ha evigt liv. Kristi Jesu uppdrag är inte bara för en minoritet eller en viss uppsättning människor. Det är ett universellt uppdrag. Han dog för varje människa och hans död öppnade ett nytt förbund för mänskligheten.

I grund och botten bör dessa goda nyheter spridas utomlands. Varje man och kvinna måste veta och höra om det. Varje by, varje by måste komma till förståelsen av vem Kristus är och de måste kunna släppa in förbundet om evigt liv genom Jesus. Gud vill inte ha en syndares död utan omvändelse genom Kristus Jesus. Men hur ska människor lära känna detta när de inte ens känner Jesus. Detta förklarar varför evangelisation är mycket viktigt för oss som troende.

Eftersom Jesus är vägen, sanningen och ljuset

Johannes 14: 6 Jesus sade till honom: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom Mig.

Oavsett hur många år vi tillbringar på jorden, är livet längre än längre. Detta förklarar varför en man måste göra allt som krävs för att säkra en plats i paradiset. Samtidigt kan ingen av våra goda gärningar ge oss en plats i faderns rike. Skriften sade att Jesus är den enda vägen till fadern, ingen människa går till fadern utom genom Kristus.

Den som måste ha sitt namn skrivet i livets bok måste acceptera att Kristus är herre och frälsare. Först då kan någon människa se Gud. Det är oss som är skyldiga att se till att andra människor känner till denna sanning så att de också kan bli frälsta.

Vi växer bättre i Kristus när vi evangeliserar

När vi evangeliserar som troende växer vi mer i Kristus. Ju mer vi anstränger oss för att visa andra människor vem Kristus är, desto bättre förståelse och uppenbarelse får vi om Kristus. Vår tillväxt som kristna beror på hur mycket själar vi konverterar till det himmelska. Vi får en djupare förståelse och insikt från Gud när vi går ut för att evangelisera för andra människor. Och eftersom vi gör Guds affärer, kommer pappan inte att lämna vårt företag ogjort.

För vi älskar andra precis som Kristus befallde

Matteus 22:36 Lärare, vilket är det stora budet i lagen? ” Jesus sade till honom: ”Du ska älska HERREN din Gud av hela ditt hjärta, av hela din själ och av hela ditt sinne. Detta är det första och stora budet.

Eftersom Kristus befallde oss att älska våra grannar som oss själva. Vi måste sträva efter att predika de goda nyheterna om Kristus för dem eftersom vi vill att de ska bli frälsta. Som vi har fått frälsans fria gåva, så bör vi också ge den till andra fritt. När vi är frälsta ser det så många själar som ser upp till oss för att bli frälsta, vi har inte råd att svika dem. Vi måste evangelisera, vi måste sprida evangeliet.

 

 


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.