10 bibelverser du måste veta när du ber om barmhärtighet

0
12666

Idag kommer vi att behandla 10 bibelverser du måste veta när du ber om barmhärtighet. Barmhärtighet i dess naturliga form är en kombination av oförtjänt gunst, nåden och välsignelse. Herrens nåd kan göra vad som helst och lösa alla svåra situationer. Kristus rördes med medlidande och han botade sjuka och väckte döda. Guds nåd mot Isreals barn gjorde dem till Guds folk, trots deras upproriska handling mot Gud var Guds barmhärtighet fortfarande tillräcklig för dem.

Guds barmhärtighet är vad vi behöver. När Gud visar oss nåd, vi är automatiskt gynnade, välsignelse kommer att hitta oss utan stress, när vi ringer ett tusen kommer till oss. Boken om Romarbrevet 9:15 Ty han säger till Mose: "Jag kommer att förbarma mig över den jag vill ha barmhärtighet, och jag kommer att ha medlidande med den som jag ska ha medlidande med." Detta betyder att inte alla skulle njuta av Guds barmhärtighet.

Jag förordnar som ett orakel av Gud, bland de människor som kommer att vara värda att njuta av Guds ofördelade barmhärtighet, ber jag att du ska räknas värdig i Jesu namn. När du ber om barmhärtighet, använd följande bibelverser:

Psalm 25: 6-7

Kom ihåg, Herre, din ömma barmhärtighet och din kärleksfulla omtanke, ty de är från förr. Kom inte ihåg mina ungdoms synder eller mina överträdelser; Enligt din barmhärtighet kom ihåg mig, för din godhet, Herre.

När du vill ha förlåtelse och barmhärtighet för en fruktansvärd synd som du har begått, här är en bibelvers att be till Gud. Herrens barmhärtighet är från det gamla och Gud kommer genom barmhärtighet att glömma en mans synd och välsigna honom eller henne. Be till Gud om nåd med denna bibelvers.

 

Psalm 145: 8-9

Herren är nådig och full av medkänsla, långsam till ilska och stor i barmhärtighet. Herren är god mot alla, och hans ömma barmhärtighet är över alla hans gärningar. ”

Gud är nådig, full av medkänsla och långsam mot ilska. Detta visades uppenbarligen i historien om isrealiterna. Trots hur mycket Gud har gjort för dem när de var i Egypten, i vildmarken och framför havet, förnekade de fortfarande Gud, välj en avbildad bild för sig själva. Men herren är nådig och sen till ilska, han ledde dem fortfarande in i löfteslandet.

Detta bekräftar det faktum att det inte finns någon som kan vinna Guds nåd.

John 3: 16

Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde son, för att den som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. ”

Vem sa att du inte är med i Guds plan. Du var en av anledningarna till att Kristus kom till jorden för att dö för människors synder. Skriften säger för Gud så älskade världen. Gud älskar dig och det är därför han skickade sin son för att dö på korset så att du kan bli räddad. Det var genom Guds barmhärtighet som Kristus kom till världen.

Nu kan du gråta om barmhärtighet med Jesu namn.

Ef 2: 4-5

Men Gud, som är rik på barmhärtighet, på grund av sin stora kärlek som han älskade oss med, även när vi var döda i överträdelser, gjorde oss levande tillsammans med Kristus (av nåd har du blivit frälst) ... "

Gud är rik på barmhärtighet. När du ber om barmhärtighet, använd denna skriftvers för böner. Han älskade oss först, därför är hans barmhärtighet alltid säker på oss. Även när vi var syndare har Kristus dött för oss. Detta är barmhärtighet bara för att vi inte ska förgås i syndens grav.

Mosebok 4: 31

HERREN er Gud är en barmhärtig Gud. Han kommer inte att överge dig, förstöra dig eller glömma löftet till dina förfäder som han svor att han skulle hålla.

Känner du att du har övergivits. Här är en bibelvers för att locka Guds barmhärtighet. Skriften säger att Gud är barmhärtig och han kommer inte att överge dig och han kommer inte att glömma det löfte han gav fäderna. Gud lovade Abraham, förbundet sträckte sig till Isak, sedan Jakob innan det blev avgörande i Isrealites liv.

Hebreerbrevet 4: 14-16

Då vi ser att vi har en stor överstepräst som har passerat genom himlen, Jesus, Guds Son, låt oss hålla fast vid vår bekännelse. För vi har inte en överstepräst som inte kan sympatisera med våra svagheter, men var på alla punkter frestad som vi är, men utan synd. Låt oss därför frimodigt komma till nådens tron, så att vi kan få barmhärtighet och finna nåd att hjälpa i nödens tid. ”

Gud är barmhärtig. Du behöver inte vara ren eller rättfärdig innan du kan kommunicera med Gud, Kristus har brutit den gränsen. Vi har ingen överstepräst som inte kan sympatisera med vår synd. Vi kan kroppen gå till tronen med försäkran om att vi kommer att böda barmhärtighet. Be Gud om nåd med denna vers.

Titus 3: 4-6

Men när Guds, vår Frälsares godhet och hans kärlek till mänskligheten visade sig, räddade han oss, inte på grundval av gärningar som vi har gjort i rättfärdighet, utan enligt hans barmhärtighet, genom tvättning av förnyelse och förnyelse genom den Helige Ande, som han utgjöt rikligt över oss genom Jesus Kristus, vår Frälsare.

Vi räddas inte av omfattningen av våra goda gärningar av den Högstes nåd. Han tvättar bort synden från en hel generation och gör oss hela igen. Vårt sinne förnyas av den heliga andens kraft. Allt detta hände inte av omfattningen av våra goda gärningar utan av Guds barmhärtighet.

1 Timothy 1: 16

Men just av den anledningen visade jag mig barmhärtighet så att Kristus Jesus i mig, de värsta av syndarna, kunde visa sitt enorma tålamod som ett exempel för dem som skulle tro på honom och få evigt liv.

Jesus är barmhärtig. Han kom till världen genom faderns barmhärtighet och han själv är fortfarande barmhärtig. När Jesus rörs med medkänsla måste stora gärningar hända.

Psalm 103: 10-12 

Han behandlar oss inte som våra synder förtjänar eller återbetalar oss enligt våra missgärningar. Ty lika högt som himlen är över jorden, så stor är hans kärlek till dem som fruktar honom; så långt som öst är från väst, så långt har han tagit bort våra överträdelser från oss.

Gud tänker inte eller agerar som en man. Skriften säger att eftersom himlen är långt ifrån jorden så stor är hans kärlek till dem som fruktar honom. Gud älskar oss, därför visar han medkänsla och barmhärtighet när vi behöver dem. När du söker efter Guds barmhärtighet, använd denna skriftdel för att be.

Klagomål 3: 22

HERRENS trogna kärlek tar aldrig slut! Hans barmhärtighet upphör aldrig.

Detta är skriften som berättar i vilken utsträckning Guds kärlek och barmhärtighet för mänskligheten är. Gud är trofast. Män kan skryta med sina pengar, de kan skryta med sin rikedom men bara Gud kan skryta med sin rättfärdighet. Hans kärlek känner inga gränser, så även hans barmhärtighet varar från generation till generation.

 

tidigare artikel10 bibelverser du måste be med när du behöver läka
nästa artikel10 bibelverser du inte får glömma när du ber om förlåtelse
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.