10 bibelverser du inte får glömma när du ber om förlåtelse

2
10768

Idag kommer vi att behandla 10 bibelverser du inte får glömma när du ber om förlåtelse. Förlåtelse är ett medvetet beslut att släppa förbittring eller ilska mot en annan person. Det finns så många kristna som har svårt att förlåta andra människor, medan de vill att Gud ska förlåta dem sina brister. Herrens bön sade att förlåt oss denna dag som vi förlåter dem som bryter mot oss.

Gud är barmhärtig och hans sanning sträcker sig från generation till generation. Han har lovat att förlåta vår synd eftersom Kristus har betalat för dem på korset av Golgata. Men när vi ber eller söker förlåtelse måste vi komma ihåg några bibelverser i Bibeln. Några av dem inkluderar:

Mark 11: 25

Och när du står och ber, om du har något emot någon, förlåt honom, så att din Fader i himlen också kan förlåta dig dina överträdelser.


Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Finns nu på amazon

Du måste alltid komma ihåg att Gud mest gillar att behandla oss på samma sätt som vi behandlar andra människor. När du går på knä för att be om förlåtelse, sök igenom ditt hjärta djupt för att veta om det finns människor som du inte har förlåtit än. Försök att förlåta alla som har korsat dig på ett eller annat sätt. Skriften förmanar att när vi ber om förlåtelse måste vi försöka förlåta människor som har kränkt oss så att vår far i himlen kan förlåta oss också.

Mathew 6: 15

Men om ni inte förlåter människor deras överträdelser, kommer inte heller er Fader att förlåta era överträdelser.

Detta för att ytterligare betona den tidigare versen i skriften. Om du inte förlåter människor deras överträdelser, kommer inte din far att förlåta dina överträdelser. Herrens bön säger att vi förlåter oss denna dag, liksom vi förlåter dem som bryter mot oss. När vi är snälla nog att förlåta dem som bryter mot oss, är vår fader i himlen vänlig nog att förlåta oss våra synder.

1 John 1: 9

Om vi ​​bekänner våra synder är han trofast och rättfärdig för att förlåta oss våra synder och rena oss från all orättfärdighet.

När vi ber om förlåtelse är det viktigt att bekänna vår synd. Skriften får oss att förstå att Guds uppoffringar är en trasig ande, ett brustet och sorgligt hjärta kommer Gud inte att förakta. Den som döljer sin synd kommer inte att lyckas, men den som bekänner och överger dem ska finna barmhärtighet.

När vi bekänner våra synder och missgärningar kommer Gud att förlåta oss våra synder.

Hebreerbrevet 8: 12

Ty jag kommer att vara barmhärtig mot deras orättfärdighet, och deras synder och deras laglösa gärningar kommer jag inte längre ihåg. ”

Detta är ett löfte från Gud. Han har lovat att vara barmhärtig mot vår orättfärdighet. Guds kärlek till mänskligheten är inte för dem som har räddats utan för dem som ännu inte ska få frälsningsgåvan. Gud har lovat att vara barmhärtig mot oss och han kommer inte att döma oss efter våra synder och laglösa gärningar.

Efesierbrevet 1: 7

"I honom har vi återlösning genom hans blod, syndernas förlåtelse, i enlighet med rikedomarna i Guds nåd."

Jesu blod har redan utgjutits för oss. Blodet talar rättfärdighet än Abels blod. Blodet talar för oss i vår nödsituation. Blodet talar rättfärdighet. Och i blodet har vi förlossning. Kristi blod böner för oss när vi ropar till Gud om barmhärtighet.

Kristi blod rinner fortfarande på Golgata och det fungerar fortfarande underbart till dags dato. Allt vi behöver göra är att gå in i blodets förbund.

Daniel 9: 9

"Herren vår Gud är barmhärtig och förlåtande, även om vi har gjort uppror mot honom."

Även om vi har gjort uppror mot Gud vid flera tillfällen, men Gud är barmhärtig mot oss och han visar fortfarande medkänsla. Prisad vara den herre som inte behandlar oss som ett resultat av våra brister. Guds kärlek är riklig för oss. Vi är inte längre under lagen, nåden har räddat oss.

Skriften säger att vi inte har någon överstepräst som inte kan beröras av känslan av vår svaghet. Vi kommer därför djärvt till barmhärtighetens tron ​​för att vi ska få nåd från Gud fadern.

Jesaja 1: 18

”Kom nu, låt oss lösa saken”, säger Herren. 'Även om dina synder är som skarlet, ska de vara vita som snö; även om de är röda som röda, ska de vara som ull. '”

Hur stor är din synd som inte går att förlåta? Oavsett hur stora våra synder är är Gud tillräckligt stor för att förlåta oss våra synder och missgärningar. Skriften säger att även om vår synd är så röd som skarlaken ska de göras vitare än snö, även om de är röda som röda ska de göras vitare än ull.

Jeremia 31: 34

”Ty jag kommer att förlåta deras ondska och inte längre minnas deras synder.”

Gud har lovat att förlåta vår ondska. Du har hört att Gud inte vill ha en syndares död utan omvändelse genom Kristus Jesus. Han vill inte att vi ska dö, han vill ha vår omvändelse och vi kan få vår omvändelse genom Kristus Jesus.

Matthew 6: 14-15

"För om du förlåter andra människor när de syndar mot dig, kommer din himmelske Fader också att förlåta dig. Men om du inte förlåter andra deras synder, kommer din Fader inte att förlåta dina synder. ”

Förlåtelse är att ge och ta något. När du samlar på vänlighet kanske du inte heller får barmhärtighet. Men när du förlåter andra människor deras brister, är herren barmhärtig att förlåta dig. När du inte glömmer andra människors synder, kommer Gud i himlen inte att förlåta dina synder.

Efesierbrevet 4: 31-32

”Bli av med all bitterhet, ilska och ilska, bråk och förtal, tillsammans med alla former av elakhet. Var snälla och barmhärtiga mot varandra, förlåt varandra, precis som i Kristus Gud förlåtit er. "

När du vill ha barmhärtighet och förlåtelse från Gud måste du se till att du inte blir bitter, fylld av ilska eller ilska mot en annan person. Var snäll mot andra människor, visa barmhärtighet mot andra och förlåt dem som bryter mot dig. Då kommer din fader i himlen att förlåta dig.

 

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikel10 bibelverser du måste veta när du ber om barmhärtighet
nästa artikel5 skäl varje kristna måste evangelisera
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

2 KOMMENTARER

  1. Doy gracias a Dios siempre en mi corazon por encontrar tan grande vendicion en las redes como lo es esta page. Oro al senor para que la fe de este ciervo de Dios no le falle.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.