Psalm 18 Betydelse Vers av Vers

0
954

 

Idag kommer vi att handskas med Psalm 18 som betyder vers för vers. Denna Psalm är en kombination av Tacksägelse och bedömning för vad Gud har gjort och saker som han kunde göra. Om du verkligen förstår Guds natur, kommer du att känna till verkligheten i denna Psalm.

Vi ber att när vi håller på att analysera detta skrift, kommer herrens ande att öppna vår förståelse i Jesu namn. Jag föreskriver med himmelens auktoritet att kött inte ska få plats i våra sinnen i Jesu namn. Den gudomliga ande som avslöjar Guds djupa saker kommer att arbeta med oss ​​när vi fortsätter i Jesu namn.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Jag kommer att älska dig, Herre, min styrka. Herren är min klippa och min fästning och min räddare; min Gud, min styrka, på vilken jag litar; min spännare och min frälsnings horn och mitt höga torn. Jag kommer att påkalla Herren, som är värd att prisas: så ska jag räddas från mina fiender. Dödens sorg omgav mig, och floderna av ogudaktiga män gjorde mig rädd. Helvetets sorger kringgick mig: dödens snaror hindrade mig. I min nöd kallade jag till Herren och ropade till min Gud: han hörde min röst ur hans tempel, och mitt rop kom fram för honom, till hans öron. Då skakade jorden och darrade; även kullarnas grundval rörde sig och skakades, för han blev vred. Det gick upp en rök ur hans näsborrar, och elden ur hans mun förtärde: kol tändes av det. Han böjde också himlen och kom ner; och mörkret var under hans fötter. Och han åkte på en kerub och flög; ja, han flög på vindens vingar. Han gjorde mörker till sin hemliga plats; hans paviljong runt honom var mörkt vatten och tjocka moln från himlen. Vid ljusstyrkan som var framför honom passerade hans tjocka moln, hagelstenar och eldkol.

Dessa första verser betonade Guds kraft. Psalmisten förklarade sin kärlek till Gud på grund av de underbara saker herren har gjort. Han uppgav att han ropade till herren i sin nöd och herren räddade honom. Med sin högra styrka förtärde han sina fiender.

Gud är så mäktig och han är alltid redo att rädda sitt folk. De som påkallar herrens namn ska inte bli skamade. När vi är i trubbel är detta en psalm av hopp för oss alla att Gud kan rädda oss från våra problem. Vi behöver bara anropa hans namn så blir vi frälsta.

Herren dundrade också i himlen, och den Högste gav sin röst; hagelstenar och kol av eld. Ja, han sände ut sina pilar och spridda ut dem; och han sköt ut blixtar och missnöjde dem. Då sågs vattnets kanaler, och världens grundval upptäcktes vid din tillrättavisning, Herre, vid sprängningen av dina näsborrar. Han sände uppifrån, han tog mig, han drog mig ur många vatten. Han räddade mig från min starka fiende och från dem som hatade mig; ty de var för starka för mig. De hindrade mig på min olycksdag, men Herren var min vistelse. Han förde mig också ut på en stor plats; han räddade mig, för han hade behag i mig. Herren belönade mig enligt min rättfärdighet; enligt mina händers renhet har han ersatt mig. Ty jag har hållit HERRENS vägar och har inte ondskan gått bort från min Gud. Ty alla hans domar fanns framför mig, och jag lade inte bort hans stadgar från mig. Jag var också upprätt inför honom, och jag höll mig från min missgärning. Därför har Herren ersatt mig enligt min rättfärdighet, enligt mina händer rena i hans syn.

Du har hört att många är de rättfärdiga lidanden men herren är trogen att rädda honom från allt detta. Han skulle förstöra dina fiender med hagelstenar och eldkol. Men man måste vara trogen mot herren och vara rättfärdig. En del av skrifterna uppgav att Gud kommer att belöna dig enligt min rättfärdighet och renhet i mina händer.

Vi måste se till att våra händer är rena. Skriften påstod att om en människas väg behaga Gud, kommer han att få honom att finna nåd i människornas ögon. När våra vägar behaga fadern, kommer vi att finna nåd inte bara i människors ögon utan också i Guds ögon.

Med den barmhärtiga visar du dig barmhärtig; med en upprätt man ska du visa dig upprätt; Med det rena ska du visa dig ren; och med den vanvettiga ska du visa dig själv. Ty du ska rädda det lidande folket; men kommer att få ner höga utseende. Ty du tänder mitt ljus: Herren min Gud kommer att upplysa mitt mörker. För av dig har jag sprungit genom en grupp; och av min Gud hoppade jag över en mur. När det gäller Gud är hans väg perfekt: Herrens ord prövas: han är en spännare för alla som litar på honom. För vem är Gud utom Herren? eller vem är en klippa utom vår Gud? Det är Gud som omsluter mig med styrka och gör min väg perfekt. Han gör mina fötter som bakben och sätter mig på mina höjder. Han lär mina händer att kriga, så att en båge av stål bryts av mina armar. Du har också gett mig din frälsnings sköld, och din högra hand håller mig upp, och din mildhet gör mig stor.

Gud hanterar oss på samma sätt som vi behandlar andra. Du vet att en del av herrens bön som förklaras som förlåter oss våra tresspass som vi förlåter dem som bryter mot oss. När vi förlåter andra människor kommer Gud också att förlåta våra synder. På samma sätt när vi visar barmhärtighet mot andra människor, kommer Gud också att vara barmhärtig mot oss.

Dessa verser angav precis hur Gud förhåller sig till oss när vi presenterar oss inför honom.

Du har utvidgat mina steg under mig så att mina fötter inte gled. Jag har förföljt mina fiender och tagit över dem, och jag har inte vänt om igen förrän de hade förtärts. Jag har sårat dem för att de inte kunde stiga upp; de faller under mina fötter. Ty du har omgjutit mig med styrka till striden; du har underställt mig de som står upp mot mig. Du har också gett mig mina fienders hals. så att jag kan förstöra dem som hatar mig. De ropade, men det fanns ingen som frälste dem: till Herren, men han svarade dem inte. Sedan slog jag dem små som damm före vinden: jag kastade ut dem som smuts på gatorna. Du har befriat mig från folks strävanden; och du har gjort mig till hedningens huvud; ett folk som jag inte känner ska tjäna mig. Så snart de hör om mig, ska de lyda mig: främlingar skall underkasta sig mig. De främlingar ska blekna och vara rädda från sina nära platser. Herren lever; och välsignad vare min klippa; och låt min frälsnings Gud upphöjas. Det är Gud som hämnas mig och undertrycker folket under mig. Han räddar mig från mina fiender; ja, du lyfter mig upp över dem som står upp mot mig; du har räddat mig från den våldsamma mannen. Därför vill jag tacka dig, Herre, bland hedningarna och lovsånga ditt namn. Stor befrielse ger han till sin kung; och visar nåd till sin smorde, till David och till hans säd för alltid.

På grund av Herrens stora välsignelser och befrielse tackar psalmisten Gud. Thanksgiving låser upp dörren till det övernaturliga genombrottet för oss. När vi tackar herren låser den upp andra välsignelser som ännu inte har släppts för oss.

 


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.