5 bibelvers du måste komma ihåg och varför

0
1214

Idag kommer vi att ta itu med 10 bibelverser som du måste memorera och varför du måste känna dem. Som troende är skrifterna vår största vapnet. När vi ber med skrifterna finns det en nivå av auktoritet som stöder våra böner. När vi citerar skrifterna under bön ger det en känsla av förståelse för att vi är medvetna om den aktuella situationen och vi är inte omedvetna om det faktum att Gud har en plan för alla situationer.

I den här artikeln kommer vi att lyfta fram 10 bibelverser som alla troende måste komma ihåg och vi förklarar också varför det är viktigt att känna till dessa bibliska avsnitt.

1. Johannes 3:16 

För så älskade Gud världen att han gav sin enfödde son, att den som tror på honom inte skulle förgås utan ha evigt liv. Detta är utan tvekan en av de mest berömda skrifterna i skrifterna. Medan många bara reciterar detta avsnitt för skojs skull är det viktigt att veta att detta avsnitt bär mer budskap än vad våra triviala sinnen kan fantomera.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

När Kristus kom till världen sa han med eftertryck att av alla buden är kärlek den största. Kristus kom till världen genom den kärlek som Gud har till mänskligheten. Efter den första människans fall fanns det ett vakuum som skapades mellan människan och Gud. Människan förlorade sin rättmätiga ställning på Guds agenda och det fanns ett behov av återställande av människan.

Återställningen kunde inte ha varit möjlig om inte genom inlösen. Under tiden sker inte inlösen om inte något är fynd för en annan. Gud var tvungen att släppa Kristus för att dö för människans förlossning.

Varför du måste veta passagen

Ibland spelar djävulen på vår intelligens som troende. Ibland får han oss att känna oss älskade som om vi har begått ett brott som inte kan förlåtas av Gud. Att känna till detta avsnitt kommer att ge oss den försäkringen att Gud fortfarande älskar oss.

Det ger oss en förståelse att även om vi var syndare har Kristus dött och betalat för alla våra synder på korset. Vår frälsning är redan en uppgörelse, allt som vi begär är att tro på den enfödde Son. Låt inte djävulen lura dig att tro att du inte kan räddas.

2. Romarna 8:28 

"Och vi vet att allt fungerar tillsammans för gott för dem som älskar Gud, för dem som är kallade enligt hans syfte."

När du är i livets problem, när livets storm stormar på dig med kraft, måste du veta att allt fungerar tillsammans för gott för dem som älskar Gud. Att veta att Gud har bättre planer för dig löser så många problem och det ger modet att möta alla former av utmaningar.

Varför du måste veta det

När du vet att allt fungerar tillsammans för gott för dem som älskar Gud, för dem som kallas enligt hans syfte, ger det en form av fred till ett oroligt sinne. När ditt sinne är mycket oroligt kommer det att vara modigt att veta problemet och hjälpa dig att stå fast i Gud när du vet att allt fungerar tillsammans för gott.

3. Filipperna 4: 13

Jag kan göra allt genom Kristus som stärker mig. När du har en stor dröm kommer människor ibland att sätta dig ner med ord. De får dig att känna att du inte kan göra det eller uppnå något genom deras mun. Ibland kan detta motlösande få dig att känna dig mindre och börja ge dig skäl till varför det är omöjligt för dig att uppnå dessa mål.

Varför du måste veta det

Att veta att det inte finns något som inte går att nå är bra, att veta att du kan göra allt genom kraften från den som stärker dig. Detta ger dig förståelsen att inte lita på din styrka eller kraft. När de säger till dig att det inte är möjligt, när de säger att det är för stort för dig att uppnå, behöver du bara berätta för dem att det inte är du utan Kristus som bor i dig.

Det är inte för dig att åstadkomma, det är genom Kristi styrka. Detta ger dig en speciell typ av självförtroende.

4. Psalm 46: 1

Gud är vår tillflykt och styrka, en mycket närvarande hjälp i trubbel. Var har du sprungit för att få hjälp? Skriften säger att Gud är vår hjälp i nödens ögonblick. Det betyder att när vi har problem är den person som vi ska ringa till hjälp Gud. Vår hjälp kommer inte från människan utan från Gud.

Kom ihåg att Kristus har lärjungarna var i en båt. Jesus sov i båten och plötsligt blev vinden så kraftig att båten skulle tippa. Lärjungarna litade på sin styrka och kunskap som sjömän för att rädda situationen, men allt var till ingen nytta. Tills de ropar till Kristus om hjälp. När Kristus vaknade, tillrättavisade han vinden och freden återställdes. Detta uttrycker ytterligare det faktum att vår hjälp bara kommer från Gud.

Varför du måste veta

Att känna rätt plats eller person att ringa för hjälp minskar stressen att hitta en. När problem kommer, utrustar denna vers oss med kunskapen om att vår hjälp är från herren, han är vår hjälp i svårigheter.

Så istället för att springa till andra gudar eller söka lösningar från källan som strider mot Kristus, går vi bara direkt till korset för att få hjälp.

5. Matteus 11:28

Kom till mig, alla dig som arbetar och är tunga lastade, så ska jag ge er vila.

Detta är ett försäkringsskrift som endast Gud kan ge människan vila. Skriften säger kom till mig, alla ni som arbetar och är tunga lastade och jag ska ge er vila. En del av skrifterna säger också att mitt ok är lätt och min börda är lätt.

Varför du måste veta det

Du måste veta detta så att du inte kommer att luras att tro att det finns en annan form av vila utanför Kristus Jesus. Ingen kan verkligen ge ditt sinne vila som Kristus. Han tar bort bördan från din nacke och ger dig vila.

 

 


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.