Psalm 100 Betydelse vers av vers

0
1055

Idag kommer vi att handskas med Psalm 100 som betyder vers för vers. Psaltaren 100 är en av de många psalmerna i skrifterna som lägger stor vikt vid att prisa Gud. Som människor kan vi inte undergräva kraft av beröm. Allt om förhållandet mellan kung David och Gud får oss att veta att Gud verkligen älskar beröm. Kung David betraktades som en man efter Guds hjärta inte för att han var en stor kung i Isreal, utan för att han förstod hjärtat av beröm och att han aldrig brydde sig om att prisa Gud.

Vi som troende måste också suga upp andan av beröm. Gud är Gud och bara han förtjänar våra beröm. Låt oss snabbt lyfta fram Psalm 100-boken med dess betydelse vers för vers.

Skrik ett glatt rop till Herren, alla länder! Tjäna Herren med glädje; Kom före hans närvaro med sång.

Den första versen säger gör ett glatt ljud för herren allt du landar. Ordet land i detta sammanhang betyder inte marken. En del översättningar av Bibeln använder jorden, människor, nation istället för land. Det är viktigt att veta att ordet mark här betyder mer än den fysiska mark som används för plantering av grödor eller uppfödning av djur. Mark betyder i detta sammanhang folket och hela nationen.

Hur kan hela folkets folk göra ett glatt ljud för herren? Det beror på att Gud har gett oss uppdraget att se till att hela generationen människor inser att Gud är störst. Skriften i Matthew 28: 19-20 Gå därför och gör lärjungar för alla nationerna och döp dem i Faderns och Sonens och den Helige Andens namn, lära dem att följa allt som jag har befallt er; och se, jag är alltid med dig, även till slutet av åldern. ” Amen.

Vi har fått uppdraget att göra lärjungaskap av alla nationer. Vi har till uppgift att föra dem till Kristus. Jesus sa till sina lärjungar dominera tills jag kommer. Vi har fått kapacitet att verka i höga sfärer. När vi lär folket om Gud kommer mörkret att driva ut ur landet och hela församlingen av människor kan göra ett glatt ljud för herren som har räddat dem från syndens och dödens fördömelse.

Tjäna herrens glädje, kom till hans närvaro med sång. I vår plikt att prisa Gud, måste komma till hans närvaro med sång och till hans hov med glädje i våra hjärtan.Vet att Herren, han är Gud;
Det är han som har skapat oss, och inte vi själva;
Vi är hans folk och fåren på hans betesmark.

Detta är också i stället för att undervisa och disciplinera folket om Gud. Vi måste veta att herren, han är Gud. Gud är den som skapade oss och inte oss själva. Allt vi har i livet är från Herren. Vi äger ingenting. Skriften får oss att förstå att allt bra kommer från herren.

När vi förstår detta kommer det att hjälpa oss att övervinna stoltheten i vårt hjärta. Vi kommer att förstå att allt vi har ges till oss av Gud. Och vi ska tjäna Gud genom att välsigna mänskligheten. Den andra versen säger att vi hans folk och vi är får av hans betesmark. Kristus är herden, vi är fåren. Detta visar att Gud vakar över oss även när vi inte vet det. 

Han är herden och vi är hans får. Han tar hand om oss och ser till att ingen skada kommer nära oss. Gud skyddar oss från livets vargar som kan komma in i fåren för att sluka dem. Guds nåd är tillräcklig och hans skydd är alltid över oss. Detta förklarar ytterligare varför vi måste prisa Gud, för han är den stora herden som ser till att inget av fåren försvinner. 

Gå in i hans portar med tacksägelse,
Och till hans domstolar med beröm.
Var tacksam mot honom och välsigna hans namn.
Ty Herren är god;
Hans nåd är evig,
Och hans sanning varar i alla generationer.

Skriften säger att oroa sig för ingenting men i allt genom bön gör bön och tacksägelse din begäran känd för honom. Gud uppskattar berömmen från sitt folk. När vi tackar Gud för en viss sak som han har gjort för oss öppnar det dörren för fler saker som kan göras. Vi borde inte vara oroliga när vi är i Herrens närvaro. Att oroa sig i Guds närvaro visar bara vår brist på tro att Gud står framför alla situationer. 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Skriften säger gå in i hans portar med tacksägelse och till hans hov med beröm. När vi är i närvaro av Gud spelar ingenting annat någon roll. Eftersom vi är vid källan till skapelsen där allt skapas. Den efterföljande versen säger vara tacksam mot herren och välsigna hans namn. Vi måste sträva efter att alltid tacka herren, inte bara för att han kommer att göra utan för de saker han har gjort. Herren är god och hans barmhärtighet är evig och hans sanning är från generation till generation. 

Herrens barmhärtighet är evig. Herrens barmhärtighet är ett förbund mellan Gud och människan. När Gud hade ett förbund med Abraham, Isak och Jakob, utvidgade han sina förbunds äkta med att omfatta Isreals barn. När Gud ger ett löfte kommer han definitivt att uppfylla det. Skriften får oss att förstå att Gud inte är en människa att ljuga och att han inte är människosonen att omvända sig. Han hedrar sitt ord fett bortom sitt namn. 

Vi måste prisa Gud för att han inte är en man som talar om lögn och inte heller är han människosonen att omvända sig. Vi måste tacka honom för hans nåd, barmhärtighet och gynna oss som människor och får i hans betesmark. Gud ska alltid lovordas. 

 

 


tidigare artikel5 skäl till att vi upplever frestelse
nästa artikelPsalm 78 Betydelse vers av vers
Jag heter Pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse under de sista dagarna. Jag tror att Gud har gett varje troende med en underlig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och gå i herravälde genom böner och ordet. För mer information eller rådgivning kan du kontakta mig på chinedumadmob@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 -timmars bönegrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.