5 skäl till att vi upplever frestelse

0
1004

Idag kommer vi att undervisa av 5 skäl vi upplever frestelser. En av de kontroversiella frågorna som jag har lyssnat på som en herde är varför de troende måste möta Temptation? Vissa människor kommer att fråga, om jag tjänar Gud med all försiktighet, borde mitt liv inte vara bättre och fritt från prövningar? Vår tjänst till Gud eller vår position i Gud har inget att göra med frestelser eller prövningar.

Jesus Kristus, Guds son, efter att ha fastat och bett i fyrtio dagar och nätter, frestades han av djävulen omedelbart när han gick ut ur öknen. Matteus 4: 1-11 Sedan leddes Jesus av Anden ut i öknen för att frestas av djävulen. Efter att ha fastat i fyrtio dagar och fyrtio nätter var han hungrig. Frestaren kom till honom och sa: "Om du är Guds Son, säg till dessa stenar att de ska bli bröd." Jesus svarade: "Det står skrivet: 'Människan ska inte leva av bröd ensam, utan av alla ord som kommer från Guds mun.'" Därefter tog djävulen honom till den heliga staden och lät honom stå på den högsta punkten i tempel. ”Om du är Guds Son,” sa han, “kasta dig ner. För det står skrivet: ”Han kommer att befala sina änglar om dig, och de kommer att lyfta dig i sina händer, så att du inte slår din fot mot en sten.” ”Jesus svarade honom:” Det står också skrivet: ' Ställ inte Herren din Gud på prov. '”Återigen tog djävulen honom till ett mycket högt berg och visade honom alla världens riken och deras prakt. "Allt detta kommer jag att ge dig," sa han, "om du böjer dig och tillber mig." Jesus sa till honom: ”Bort från mig, Satan! Ty det står skrivet: 'Tillbe Herren, din Gud, och tjäna honom bara.' ”Därefter lämnade djävulen honom, och änglar kom och närmade sig honom. Jesus fylldes med den Helige Andens kraft, Bibeln antecknade att han var en man utan fläckar, ändå frestade djävulen honom.

Detta bekräftar bara det faktum att vi kan möta frestelser oavsett hur nära vi är Gud. Abraham frågades fruktansvärt trots att han kallades Guds vän. Abraham genomgick stunder av prövning med sin fru Sarah. Gud fortsatte att lova att göra Abraham till fader av nationer och ändå har Abraham inte ett barn ens på sjuttio år. Job, trots att han var en upprätt man inför Gud, skrev Bibeln att Gud fortfarande lät honom frestas av djävulen. Vår nyfikenhet skulle lyftas om vi bara vet orsakerna till varför vi upplever frestelser.

En sak vi måste veta är att för varje frestelse har Gud gett en väg ut om den. Boken med ingen frestelse har överträffat dig utom sådana som är vanliga för människor; men Gud är trogen, som inte tillåter dig att bli frestad utöver vad du kan, men med frestelsen kommer också att göra vägen att fly, så att du kan bära den. 1 Corinthians 10: 13 Ingen frestelse har överträffat dig utom sådana som är vanliga för människor; men Gud is trogen, som inte tillåter dig att bli frestad utöver vad du kan, men med frestelsen kommer också att göra vägen att fly, så att du kan bära det.

Varför tillåter Gud sina barn att frestas?

Frestelser är en del av Guds arbete för att forma oss

Vi förstår aldrig tro förrän vi ser det gå genom eld och ändå kom ut skinande som solen. Vad de flesta kristna tycker om idag är nåd. Det var lättare för aposteln Peter att kasta Judas Iskariot efter att han förrådt Kristus. Men när det var dags för Peter att tro, misslyckades han också.

Ibland tillåter Gud frestelser att forma vår tro på honom. Gud tar ibland bort häck av eld, tar ut nåd och låter oss arbeta barfota på livets taggar. Detta är inte för att skada oss, utan för att utrusta oss för en större uppgift. Abrahams största frestelse var karg. Gud fick honom att vänta så länge bara för att veta vilken typ av man han var. Abrahams tro ger honom en plats som Guds vän.

Frestelser placerar Gud i showen

Försök och frestelser avslöjar Guds verklighet och äkta hans kraft. När vi är i livets storm kämpar vi bittert. Ibland verkar det som om vi kämpar ensamma för att vi har bländats av stormen och vi inte längre kunde se Gud i stormen.

Gud visade upp sina krafter i Abrahams liv efter att hans fru Sarah födde vid 90 års ålder. Frestelser avslöjar styrkan i den allsmäktige Guds kraft.

Det leder oss tillbaka till Gud

Det finns tillfällen då Gud tillåter frestelser och prövningar i en troendes liv så att han / hon kan hitta tillbaka till Gud. När Kristus sov i båten började stormen och båten skulle snart vända.

Apostlarna hade för tillfället glömt bort att Kristus till och med var i båten med dem på grund av rädsla. De försökte allt de kunde för att rädda situationen men deras bästa verkar inte vara tillräckligt. I det ögonblick de skulle förgås, deras sinnen återställdes och de kommer ihåg att Kristus var i båten med dem. De ropade till Kristus om hjälp och stormen lugnades.

Livets prövning skickas ibland för att hjälpa oss hitta tillbaka till Gud.

Frestelse är en predikan för andra människor

Jobbslivet var ett praktiskt exempel. Efter att han mötte den trängsel som ledde till att hans barn dödade och hans förmögenhet förlorades. I praktiken hade Job inget att leva för. Det fanns ingen anledning för honom att överleva sjukdomen eftersom allt han arbetade för redan hade förstörts.

Men Gud räddade honom och välsignade honom utom mått. Han var rikare och mer välmående än han brukade vara. Jobs liv är en predikan för andra, särskilt inte troende att Gud ensam är den Allsmäktige.

Att lära oss tålamod

Guds löften är heliga. Även om himmel och jord kan passera, men ingen av hans ord kommer att förverkligas. Men vår frestelse kan vara en försening i Guds löfte till oss.

Gud lovade Abraham att göra honom till fader för många nationer och vid 90 år har Abraham fortfarande inget barn. Gud lärde bokstavligen Abraham hur man bibehöll en god attityd när han väntade på att Guds löfte skulle upprättas. Ibland lär prövningar och frestelser oss att vara tålmodiga och låta Gud ta ledningen.

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

 


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.