Bönpoäng för att övervinna depression som troende

4
1612

Idag kommer vi att ta itu med bönpunkter för att övervinna depression som troende. Depression är ett felaktigt psykologiskt tillstånd av emot som påverkar hjärnan och hjärtat samtidigt. Under åren har depression varit den största orsaken till självmord bland ungdomar. Det är tråkigt att notera att det manliga könet drabbas av den största skadan.

Ett misstag som de flesta troende gör är att tro att vara troende är en flykt från depression. Vem som helst kan vara deprimerad även den största mannen på jorden. Detta förklarar varför depression inte bör antas troligt. Det finns så många saker som orsakar depression för en troende. Vissa det inkluderar finansiell kris, djup böljande synd och orättfärdighet, misslyckande, rädsla och stigma orsak leder också till depression.

Även om det har sagts att vem som helst kan vara deprimerad oavsett om man är troende eller inte. Det som emellertid skiljer en tro från andra är Guds ande. Guds ande är alltid tillgänglig för att hjälpa oss i vårt tillstånd av depression. Aposteln Peter upplevde depression efter att han förnekat Kristus tre gånger innan hanen kryper. Han kände sig dålig om vad han har gjort och han kände någon form av isolering från resten på grund av vad han har gjort. Men han kunde hitta sin väg tillbaka till Gud genom Guds hjälp. Under tiden förbrukades Judas Iskariot av depression att han tog sitt eget liv. Han kunde inte bära tyngden av vad han har gjort mot Kristus, han tillät tyngden av sin depression att ta en tung på sig, vilket ledde till hans död.

Depression är normalt för alla oavsett status eller kaliber. Att komma ur det är det som gör skillnaden. Skriften får oss att förstå att den heliga anden är en täcke. När vi är deprimerade är det bästa vi behöver just nu en täcke. Vi behöver något eller någon som kommer att lugna vår smärta och ta bort ångest från hjärtan. Det som gör oss annorlunda som troende, vi har den heliga anden som hjälper oss att komma ut ur alla situationer. När du känner dig deprimerad eller tillbakadragen från omvärlden, vänligen be följande böner.

Bön poäng:

 

 • 2 Timoteus 1: 7 Ty Anden som Gud gav oss gör oss inte blygsamma, utan ger oss kraft, kärlek och självdisciplin. ” Herre, jag ber att din ande kommer att rädda mig från någon form av oro i Jesu namn. Jag kommer emot alla former av rädsla och blyghet i mitt hjärta i Jesu namn.
 • Filipperna 4: 6-7 Var inte orolig för någonting, men i alla situationer, genom bön och bön, med tacksägelse, presentera dina önskningar till Gud. Och Guds fred, som överskrider all förståelse, kommer att bevaka era hjärtan och era sinnen i Kristus Jesus. ” Jag ber att din fred som överträffar människans förståelse kommer in i mitt liv i Jesu namn.
 • Skriften säger att inget vapenmode mot mig ska blomstra. Herre, jag förstör varje pil av ångest och oro som har skickats in i mitt liv från gropen, jag föreskriver att de inte ska ha makt över mig i Jesu namn.
 • Jag ber att Guds vind ska svepa ut alla former av rädsla som strålar ut i mitt hjärta idag i Jesu namn. För det har skrivits, vi har inte fått en anda av rädsla utan av Sonship att gråta Ahba far. Jag stöter på rädsla och ångest i livet idag i Jesu namn.
 • Herre Jesus, jag ber att du ska överskugga mitt liv med din kärlek. Din kärlek överträffar människors förståelse. Jag ber att även när jag möter avstötning och isolering från människorna runt kommer din kärlek att få mitt hjärta att finna fred och acceptans i Jesu namn.
 • Herre, varje svår situation i mitt liv som orsakar smärta och ångest, ber jag att du ska ta bort dem idag i Jesu namn. Herre varje strid i mitt liv, alla utmaningar som jag står inför, jag ber att din makt ska ge mig seger över dem idag i Jesu namn.
 • Herre, alla problem i mitt äktenskap som leder sorg i mitt hjärta, jag ber att du löser dem idag i Jesu namn. Ditt ord fick mig att förstå att många är de rättfärdiges lidanden, men herren är trogen att rädda honom från dem alla. Herre, jag ber att du ska lösa alla utmaningar i mitt äktenskap i Jesu namn.
 • Herre, varje form av misslyckande och besvikelse som orsakar smärta och ilska i mitt liv, ber jag att de ska lösas i Jesu namn. Herre, jag ber att du ska släppa en lugnande balsam för varje smärta i mitt liv idag i Jesu namn.
 • Fader Herre, på alla områden i mitt liv som jag står inför ekonomiska prövningar ber jag att försörjningen kommer i Jesu namn. Det har skrivits att Gud kommer att tillgodose alla mina behov enligt hans rikedom i härlighet genom Kristus Jesus, jag ber att min ekonomiska svårighet tas bort i Jesu namn.
 • Herre, jag ber att du ska fylla mitt liv med kärlek, tillfredsställelse och tillfredsställelse. Herre, jag vägrar att springa i andras lopp i Jesu namn. Ge mig nåd att sola i min tillfredsställelse i Jesu namn.
 • Herre, varje depression över min försämrade hälsa förstörs i Jesu namn. Jag talar mina läkningar till verklighet i Jesu namn. Jag står emot alla sjukdomskrafter i mitt liv i Jesu namn.
 • Herre, jag tillrättavisar depression i Jesu namn. Jag avbryter varje depression i mitt liv idag i Jesu namn.
 • Varje rot av depression i mitt liv tar eld idag i Jesu namn. Jag talar i det namn som är framför alla andra namn, varje iota av sorg i mitt liv tas bort i Jesu namn.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

 


4 KOMMENTARER

 1. Jag är underbar🙏 och mycket glad över att hitta de exakta böner jag vill ha här, jag ber att Gud kommer att besvara våra böner alla med sitt barmhärtiga hjärta i Jesu namn 🙏

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.