5 Betydande effekter av Goliat i livet för en troende

0
8398

Idag kommer vi att lära om de 5 signifikanta effekterna av Goliat i en troendes liv. Först måste vi ge en levande definition av vad Goliat menar. Goliat är inte bara en lång jätte som skrämmer människor som Bibeln förklarade i boken i 1 Samuel kapitel 17. Goliat är mer än en fysisk framställning av en förtryckare, Goliat är någon demonisk kraft som begränsar varandras framsteg. Det betyder att Goliat inte behöver vara lång eller stor innan de kan kallas Goliat. När de väl är i stånd att förslava, utarma eller utsätta en annan person för plåga, är de Goliat.

Tyvärr har många troende Goliat i sina liv och de vet inte. Trots Abrahams förhållande till Gud var han tvungen att ta itu med karaktärens demon. Den karaktären var en Goliat som gjorde det omöjligt för Abraham att få barn. Så stor som Mose var, han blev överväldigad av ilskens ande. Det var samma ilska som hindrade honom från att komma till det lovande landet. För andra människor kan deras Goliat vara misslyckande, det kan vara fattigdom, det kan vara för tidig död eller någon annan sak.

När Daniel bad till Gud skickades svaret på hans böner genom en ängel. De Persiens Prins höll ängeln nere att Daniel inte kunde få svar på sina böner. Men Daniel slutade inte be förrän en annan ängel skickades för att befria den som har hållits fången så att han kan leverera Daniels besvarade böner. Goliat kan stå som ett hinder mot lycka, hälsa eller rikedom för någon.

Goliat i isrealiternas liv var en stor förtryckare. Han kom ut varje morgon och kväll för att utmana Isreals barn till strid, när alla Isreal-män såg honom flydde de inför honom. De var mycket rädda för hans skrämmande längd och tuffa utseende.

Ibland kan Goliat i våra liv vara uppenbart så att vi vet att vi plågas eller förtrycks. Andra gånger fullgör de i hemlighet sina uppgifter på ett subtilt sätt som vi inte ens noterar. Under tiden är det mycket bra att märka en Goliat tillräckligt snabbt för att höja ett bönaltare mot den. Om du bryr dig om att veta om ditt liv störs av närvaron av en Goliat, se upp för dessa tecken:

Böner är obesvarade


En av de betydande effekterna av en Goliat i en troendes liv är obesvarade böner. Vi ber till Gud med tro att han finns och hoppas att han lyssnar och svarar oss. Detta var också fallet med Daniel.

Daniel 10 bok förklarade hur Daniel bad varmt till Gud. Gud hörde hans böner från himlen och skickade en ängel för att svara på sina böner. Emellertid motstods ängeln i 21 dagar av Persiens prins. Ängeln skulle ha varit kvar på platsen för livet, men för att Daniel fortsatte i bön. Gud var tvungen att skicka ängel Michael för att befria ängeln som hölls nere av Persiens prins.

Gud hör oss när vi ber. Ibland beror anledningen till att vi inte har fått svar på vår bön på grund av närvaron av en Goliat i vårt liv som står som en hindring. När du ber och du inte får svar är det ett tecken på att det finns en Goliat i ditt liv.

Uttryckt av ekonomiskt behov


Skriften säger att Gud kommer att tillgodose mina behov enligt hans rikedom i härlighet genom Kristus Jesus. Våra ekonomiska behov bör tas om hand. Inte automatiskt som många predikare skulle tro att du tror. Bibeln säger att se en man flitig i sina gärningar, han kommer att stå inför kungar och inte bara män.

Men du skulle se några troende arbeta, ägna sitt liv och allt åt sina verk, men de överdådiga i penury. Detta är ett tecken på en Goliat. Det är viktigt att veta att Goliat är en hindring och en stor plåga. När du arbetar och du inte får belöningen för din svett, finns det en Goliat på bilden som står mellan dig och välstånd.


Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Finns nu på amazon

Plågad av sjukdom


Kristi blod är tillräckligt för att läka alla typer av sjukdomar. Men när ditt liv plågas av hemsk sjukdom som trotsar varje ortopedisk uppmärksamhet som ges till det, är det ett tecken på att en Goliat finns i ditt liv.

Skriften säger att vid hans ränder är vi botade. Kristus har tagit på sig alla våra svagheter och han har botat alla våra sjukdomar. Detta betyder att Kristus har botat oss långt innan vi föddes. Detta är ett stående förbund för oss, en Goliat kan stoppa förbundet från att fullbordas.

När du kan erövra synd


Det finns människor vars Goliat är synd. Bibeln fick oss att förstå att Herrens öron inte är för tunga för att höra oss, men det är vår synd som har skapat gräns mellan oss och Gud.

För vissa troende är deras Goliat synd. Ju mer de försöker hålla sig borta från synd och orättfärdighet, desto djupare faller de in i den. När du märker att du omedelbart har bett Gud om förlåtelse för en viss synd, är det dags att döda det fröet av synd i ditt liv.

 

När du är livrädd


Ty Gud har inte gett oss en fruktans ande utan Sonship att gråta Ahba fader.

Människorna i Isreal var mycket livrädda vid synen av Goliat. Ingen kunde våga utmana honom. Närhelst han är ute och skryter, flyr alla män från Isreal från hans syn. En av logikerna hos en Goliat är att tillföra våra liv med rädsla. Det får oss att glömma att vi har antagits som frälsningens söner och döttrar.

Ibland kan det vara rädsla för att Gud inte kan förlåta våra synder. Vi är mycket rädda för att gå in i herrens närvaro. Under tiden säger skrifterna att vi inte har en överstepräst som inte kan beröras med känslan av vår svaghet. Hebréerna 4: 15-16 Ty vi har inte en överstepräst som inte kan sympatisera med våra svagheter, men som i alla led var frestad som vi, men utan synd. Låt oss därför frimodigt komma till nådens tron, så att vi kan få nåd och hitta nåd för att hjälpa i nöd.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBönpoäng att be innan vi går till ambassaden
nästa artikelBönen pekar mot Goliat i mitt liv
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.