Bibliska lektioner att lära av historien om Judas Iskariot och aposteln Peter

0
9427

Idag kommer vi att ta itu med bibliska lektioner för att lära oss av historien om Judas Iskariot och aposteln Peter. Både Judas Iskariot och aposteln är lärjungar av Jesus Kristus. Medan skrifterna bara har lite hänsyn till Judas Iskariots liv, har skrifterna tillräckligt med detaljer om Petrus liv. Oavsett hur mycket deras liv Bibeln kan ge, var det dock något märkligt med dessa två apostlar: de spelades båda en integrerad roll i Jesu Kristi liv.

Någon tankegång trodde att Judas Iskariot borde firas mer än aposteln Peter, eftersom han tog ansvar för sina handlingar genom att begå självmord. En sak var relevant om dessa två lärjungars betydelse för Kristi liv, de båda svikit Jesus. Judas förrådde Kristus på grund av sin kärlek till pengar medan Peter förrådde Kristus på grund av rädsla. Låt oss snabbt analysera livet och belysa de viktiga lärdomar som kan dras från deras liv.

Peter hade en trosfråga


En sak var märklig om aposteln Petrus svek mot Kristus. Innan händelsen inträffade sa Jesus till Peter att han skulle förneka honom tre gånger nästa morgon innan hanen kryper. Boken av Matteus 26:34 Jesus sade till honom: "Sannerligen säger jag dig att denna natt, innan hanen galar, kommer du att förneka mig tre gånger." Trots att Peter varnade innan tiden förrådde han fortfarande Kristus Jesus.

När Jesus hade tagits av sina angripare blev han fruktansvärt misshandlad och skämtligt hånad bland dem. Petrus sågs nära händelsens scen och utmanades att vara en av Jesu lärjungar. Aposteln Petrus hade sett den plåga som Kristus gick igenom och visste att liknande skulle hända för alla som identifierar sig med Kristus. Omedelbart förnekade Peter Jesus att han aldrig har sett honom förut. Han blev ombedd igen, och Peter förnekade fortfarande Kristus och för tredje gången förnekade han fortfarande att han kände Kristus eller hade något att göra med honom.

Petrus hade en trosfråga som var anledningen till att han inte kunde stå med Kristus just nu. Kom ihåg när Kristus gick på vattnet. Matteus 14: 26-31 Strax före gryningen gick Jesus ut till dem och gick på sjön. 26 När lärjungarna såg honom gå på sjön blev de rädda. ”Det är ett spöke,” sa de och ropade av rädsla. Men Jesus sa genast till dem: ”Ta mod! Det är jag. Var inte rädd. ” "Herre, om det är du," svarade Peter, "säg mig att komma till dig på vattnet." ”Kom,” sa han. Då steg Peter ut ur båten, gick på vattnet och kom mot Jesus. 30 Men när han såg vinden blev han rädd och började sjunka och ropade: "Herre, rädda mig!" Omedelbart räckte Jesus ut handen och tog honom. "Du med liten tro", sade han, "varför tvivlade du på det?"

Aposteln Petrus hade visat sin brist på tro när Jesus beordrade honom att gå på vatten. Trots att han gick på vattnet tvivlade Peter fortfarande i sitt sinne om han verkligen arbetade på vattnet och när han såg vinden flyttades hans blick mot Kristus och han började sjunka.

Lektion: Vi måste hantera alla former av otro och brist på tro. Skriften säger hebreiska 11: 6 Men utan tro är det omöjligt att behaga honom, för den som kommer till Gud måste tro att han är, och att han är en belöning för dem som flitigt söker honom. Arbeta med din tro.

Judas Iskariot har karaktärsproblem


Varje man har sin svaghet, Judas Iskariot är svaghet hans kärlek till pengar. En man med tveksam karaktär som Judas Iskariot skulle man inte förvänta sig mycket av honom. Under Kristi tid på jorden bidrog människor med pengar till hans tjänst. Dessa pengar förvarades i vård av Judas Iskariot. Först gick det bra med pengarna. Men han kunde inte fortsätta länge eftersom det är hans karaktär att bli överväldigad av pengar.

Det dröjde inte länge innan Judas började stjäla från handväskan som var tänkt att spara mot Kristi Jesu tjänst. Johannes 12: 6 Detta sade han, inte att han brydde sig om de fattiga; men för att han var en tjuv och hade påsen och bar det som satt där. Du måste ha hört det populära språkbruket att kärleken till pengar är roten till det onda. Judas Iskariot kärlek till pengar fick honom att göra det otänkbara. Han förrådde Kristus och sålde ut honom för trettio silver silver. Han gav ut Kristus till sina angripare på grund av pengar.

Lektion: I livet, medan vi utmärker oss inom vårt styrka, får vi inte blunda för vårt svaghetsområde. Svagheten vi inte arbetar med idag kan förstöra oss i morgon.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Aposteln Peter hittade sin väg tillbaka till korset, Judas kunde inte


Tyngden av deras synder är nästan densamma men slutet på allt är det som gör skillnaden. Efter att Petrus hade förrått Kristus blev han fylld med skyld att han tårade. Men han lät sig inte tyngas av skuld i en utsträckning att han inte kunde hitta barmhärtighetens tron. Han gick bort omvänt och går aldrig tillbaka till den synden. Kom ihåg att skrifterna säger i boken av Hesekiel 18:23 Har jag något behag att de onda skulle dö? ” säger Herren HERREN, ”och inte att han skulle vända sig från sina vägar och leva? Omvändelse är allt som behövs för att du ska hitta vägen till barmhärtighetens tron.

Ty Gud tycker inte om brännoffer, Guds offer är en trasig ande, ett trasigt och bedrövat hjärta som Gud inte kommer att förakta. Det betyder att vår omvändelse är mycket viktig när vi söker förlåtelse.

Judas Iskariot å andra sidan var överväldigad av skuld. Han uppslukades till fel att han kunde återvända till Gud för barmhärtighet. Istället gick han bort och begick självmord och tog lag i sina händer. Judas måste ha trott att döden var det enda bra han kunde göra vid den tiden, men Gud tycker inte om syndarens död utan omvändelse genom Kristus Jesus.

Lektion: Oavsett hur stor vi känner att vår synd är, måste vi sträva efter omvändelse. Den som bekänner sina synder och omvänder sig från den ska finna barmhärtighet. Vi måste ha en genuin omvändelse. Gud är barmhärtig nog för att förlåta oss all vår synd.


 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikel10 bönpoäng för nyfödd baby
nästa artikelBönpoäng att säga innan du går till intervju
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.