Psalm 51 Betydelse Vers av Vers

1
11823

Idag ska vi utforska Ps 51 menar vers för vers och vi litar på att den heliga anden hjälper oss att göra rättvisa mot denna skrift. Låt oss be innan vi börjar. Vår himmelske far, vi upphöjer dig för det här underbara ögonblick som du har gett oss att se en fantastisk dag som denna, vi tackar dig för att du har varit vår sköld och spännare, må ditt namn upphöjas. Herre, när vi går in i ditt ord, ber vi att den heliga anden ska betjäna oss ditt ord i Jesu namn. Vi sätter oss under ledningen av det heliga spöket, vi ber att du ska lära oss och bryta ner saker för oss i Jesu namn. Fader, till slut, låt inte detta ord stå emot oss, istället genom det, låt oss befrias från syndens kraft i Jesu namn.

Barmhärtighet över mig, o Gud,
Enligt din kärleksfullhet;
Enligt mångfalden av dina ömma barmhärtigheter,
Stryk ut mina överträdelser. Tvätta mig noggrant från min missgärning,
Och rensa mig från min synd. Ty jag erkänner mina överträdelser,
Och min synd är alltid framför mig. Mot dig, bara du, har jag syndat,
Och gjorde detta ont i dina ögon -
Att du kan hittas precis när du talar,
Och oskuldsfull när du bedömer. Se, jag föddes i orättfärdighet,
Och i synd blev min mor gravid. Se, du önskar sanning i de inre delarna,
Och i den dolda delen kommer du att få mig att känna visdom. Rensa mig med isop, så blir jag ren;
Tvätta mig, så blir jag vitare än snö. Låt mig höra glädje och glädje,
Att de ben du har brutit kan glädja dig. Dölj ditt ansikte från mina synder,
Och utplåna alla mina missgärningar. Skapa i mig ett rent hjärta, o Gud,
Och förnya en stadig anda inom mig. Kasta mig inte bort från din närvaro och ta inte din helige ande från mig. Återställ mig glädjen över din frälsning,
Och upprätthålla mig genom din generösa ande. Då ska jag lära överträdare dina vägar,
Och syndare ska omvändas till dig. Rädda mig från blodsskuld, o Gud,
Min frälsnings Gud,
Och min tunga ska sjunga högt av din rättfärdighet. Herre, öppna mina läppar,
Och min mun skall visa ditt beröm. Ty du vill inte offra, annars skulle jag ge det;
Du tycker inte om brännoffer. Guds offer är en trasig ande, ett trasigt och ett sorgligt hjärta -
Dessa, o Gud, kommer du inte att förakta. Gör gott i ditt välbehag mot Sion;
Bygg Jerusalems murar. Då ska du vara nöjd med rättfärdighetens offer,
Med brännoffer och helbrännoffer;
Då ska de offra tjurar på ditt altare.


Psaltaren 51 talar volym om någon som länge har väljs i syndens gift. Någon vars liv och existens har skadats av syndens kraft. Denna Psalm talar om någon som önskar rättfärdighet i den råa formen, någon som inte ser sig själv som en värdig person inför Gud. Denna Psalm återspeglar livet för någon som ber Gud om nåd.

För bättre förståelse, låt oss analysera den här psalmen i verser.

Barmhärtighet över mig, o Gud,
Enligt din kärleksfullhet;
Enligt mångfalden av dina ömma barmhärtigheter,
Stryk ut mina överträdelser. Tvätta mig noggrant från min missgärning,
Och rensa mig från min synd.

De första verserna i skrifterna återspeglar livet för någon som vädjar om nåd. Ha barmhärtighet över mig enligt din kärlek, enligt mängden av din ömma barmhärtighet. Herrens barmhärtighet är oändlig. Boken i Psalm 136 säger tacka herren för att han är god och hans nåd varar för evigt. Herrens nåd har inget slut.


Den andra versen visar att endast Gud kan tvätta bort vår synd genom blodet från hans enfödde Son Jesus Kristus. Det är Kristi blod som är tillräckligt för att tvätta bort orättfärdigheter. Denna vers erkänner att inget annat kan tvätta bort människans synd utom Gud.

Ty jag erkänner mina överträdelser,
Och min synd är alltid framför mig. Mot dig, bara du, har jag syndat,
Och gjorde detta ont i dina ögon -
Att du kan hittas precis när du talar, och oskyldig när du dömer.

Skriften säger i Ordspråksboken: den som döljer sin synd ska förgås, men den som bekänner och överger dem ska finna barmhärtighet. Det första steget mot förlåtelse är att erkänna att du har syndat. Vår synd är inför Gud och mot honom har vi alla syndat.

Gud är rättvis och rättvis. Han straffar eller tillrättavisar inte människor för att de inte gjort något. Att du kommer att hittas precis när du talar och oskyldig när du bedömer.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
Se, jag föddes i orättfärdighet,
Och i synd blev min mor gravid. Skåda, Du önskar sanning i de inre delarna,
Och i det dolda del Du får mig att känna visdom.

Detta för att betona det faktum att vi ärver synd från våra föräldrar, precis som världen ärvde synd från den första människan Adam. Även livmodern som föds ett barn i nio månader är förorenad och fylld med synd. Romarboken säger för alla har syndat och saknar Guds ära.

Gud har glädje i sanningen även i den inre delen. Detta innebär att vår äkta inte ska vara en allmän sak ensam, vi ska vara äkta och verkliga med våra bekännelser även när ingen tittar på.

Rensa mig med isop, så blir jag ren;
Tvätta mig, så blir jag vitare än snö. Låt mig höra glädje och glädje,
Att de ben du har brutit kan glädja dig. Dölj ditt ansikte från mina synder,
Och utplåna alla mina missgärningar.

Tills det rensas, finns det ingen rengöring. Under tiden betyder isop blodet av Jesus. Inget annat kan tvätta bort vår synd förutom Jesu blod. Ingenting kan göra oss vitare än snön förutom Jesu blod.

När vi rensas av Kristi blod blir vi en ny skapelse och gamla saker försvinner. Herrens ansikte kommer att döljas från vår synd när de har tvättats av Kristi dyrbara blod.

Kasta mig inte bort från din närvaro,
Och ta inte din helige ande från mig. Återställ mig glädjen över din frälsning,
Och upprätthålla mig genom din generösa ande. Då ska jag lära överträdare om dina vägar, och syndare ska omvändas till dig.

När syndens belastning är för mycket i en människas liv, kommer en sådan person att kastas bort. Detta beror på att Herrens ögon är för rättfärdiga för att se synd. Saul började få problem när han fördjupade händerna i synd. Guds ande var med Saul, men när synden kom in, tömde herrens ande sitt liv och han plågades av en ond ande.

Upprätthålla mig med din generösa ande här betyder upprätthålla mig med din heliga ande. Skriften säger att när kraften som uppväckte Kristus från de döda bor i dig, kommer den att påskynda din dödliga kropp. Vår kropp behöver stärkas av den heliga andens kraft.

Rädda mig från blodsskuld, o Gud,
Min frälsnings Gud,
Och min tunga ska sjunga högt av din rättfärdighet. Herre, öppna mina läppar,
Och min mun skall visa ditt beröm.

När vi tyngs av syndens kraft är det som djävulen gör oftast att föra skuld till vårt hjärta. Denna skuld kommer till och med att hindra oss från att sträva efter frälsning i Kristus Jesus eftersom vi känner att vår synd är för mycket än vad Gud kan förlåta.

Detta var vad som hände med Judas Iskariot. Han uppslukades av skuld över vad han har gjort och till slut tog han sitt eget liv i stället för att söka förlåtelse.


Ty du vill inte offra, annars skulle jag ge det;
Du tycker inte om brännoffer. Guds offer är en trasig ande, ett trasigt och ett sorgligt hjärta -
Dessa, o Gud, kommer du inte att förakta.

Förflutna är de dagar då Gud tycker om brännoffer. Väderens eller tjurens blod är inte dyrbart längre. Det finns ett blod som är dyrare än blodet från en väder eller tjur, det är Jesu blod.

Skriften säger att Guds offer är en trasig ande, trasig och ett sorgligt hjärta som Gud inte kommer att förakta. Detta betyder att när vi ber Gud om förlåtelse, måste vi ha ett krossat hjärta, ett hjärta som känns nykter för det onda som har begåtts och en äkta omvändelse måste följa. Det här är de uppoffringar som Gud tycker om, kom ihåg att skrifterna säger att Gud inte vill ha syndares död utan ånger genom Kristus Jesus.

Gör gott i ditt välbehag mot Sion;
Bygg Jerusalems murar. Då ska du vara nöjd med rättfärdighetens offer,
Med brännoffer och helbrännoffer;
Då ska de offra tjurar på ditt altare.

Detta är en uppmaning till Gud att inte hindra goda saker i vårt liv på grund av synd. Det finns tillfällen som synd stoppar manifestationen av Guds härlighet i en människas liv. Denna del av psalmen ber om att Gud ska göra gott i sin vilja till Sion.

Ditt liv är Sion, din karriär, utbildning, äktenskap, relation och allt som berör dig är Sion. Offret som du kommer att offra på Herrens altare är tacksägelse.
 
 
 


KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelLärdom att lära av Psalm 150
nästa artikelHur man kan övervinna finanskrisen som kristna
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.