5 gånger du kan använda Psalm 20

1
12719

Idag kommer vi att undervisa fem gånger om att du kan använda Psalm 20. Psalmens bok är ett av de mest kända kapitlen i skrifterna. Psalmens bok innehåller enorma bönförfrågningar och bön till Gud. Psaltaren 20 är en av de psalmer som människor använder för böner.

Psaltaren 20: 1-9 Må Herren svara dig när du är i nöd; må namnet på Jakobs Gud skydda du. Må han skicka dig hjälp från helgedomen och ge dig stöd från Sion. Må han komma ihåg alla dina offer och acceptera dina brännoffer. Må han ge dig ditt hjärtas önskan och göra alla dina planer lyckade. Må vi ropa av glädje över din seger och lyfta upp våra banderoller i vår Guds namn.

Må Herren ge alla dina önskemål. Detta vet jag nu: Herren ger sin smorde seger. Han svarar honom från sin himmelska fristad med den högra segerns kraft i sin högra hand. En del litar på vagnar och andra på hästar, men vi litar på Herrens, vår Guds namn. De knäböjs och faller, men vi reser oss upp och står fast. Herre, ge kungen seger!
Svara oss när vi ringer!

Oftast används den här psalmen ofta för böner när vi är i nöd. Det finns dock andra tillfällen i våra liv som den här psalmen är mycket effektiv. I denna recension kommer vi att lyfta fram fem gånger du kan använda Psalm 20 på platsen för bön med relevanta exempel.

När du har problem


Det här är den bästa tiden som de flesta troende använder den här psalmen för böner. Den första versen i Psalmen säger: Må Herren höra dig i nödens dagar, må namnet på Jakobs Gud skydda dig.

Detta är en bön om hjälp till Gud i nödens ögonblick. Skriften fick oss att förstå att Gud är vår tillflykt och styrka, en mycket närvarande hjälp i problem. När vi är i livets storm behöver vi Guds hjälp. Det där's varför vi gråter till honom i vårt ögonblick av nöd. Den första versen i denna Psalm säger en bön som vi ofta anser vara nödvändiga. Det står, Må Gud höra dig på nödens dag, må namnet på Jakobs Gud skydda dig.

Det är inte alla i behov som Gud lyssnar förs till. Det finns tillfällen när Guds närvaro är långt ifrån bönens plats när vi är i nöd. Vissa människor har påkallat herrens namn, ändå räddades de inte. En bön som vi alltid måste säga är att Gud inte ska överge oss när vi är i trubbel. När vi stöter på problem är detta utan tvekan ett undantagellent Psalm att använda för bön.


När du behöver hjälp


Den andra versen i psalmen säger att Må han skicka dig hjälp från helgedomen och ge dig stöd från Sion. Skriften säger att jag kommer att lyfta blicken mot bergen där min hjälp kommer ifrån; min hjälp kommer från Herren, skaparen av himmel och jord.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU


En annan gång vi kan använda den här psalmen för böner är när vi behöver hjälp. Ingen man tar emots vad som helst om det inte ges ovanifrån. Det räcker inte att hoppa från pelare till stolpe när vi är i nöd. Det är den bästa tiden att be till Gud. Gå på knä och påkalla namnet på Jakobs Gud, använd den här psalmen för bön, och acceptera ditt mirakel.


När du behöver Gud att komma ihåg sitt löfte


Skriften fick oss att förstå att Gud är en belöning för dem som flitigt söker honom. Dina år av tjänst och offer får inte gå till spillo. En av de saker som rör Gud är människans offer. Offer i detta sammanhang betyder inte brännoffer och blod från ett får. Det betyder vår obevekliga tjänst mot honom.

En vers i Psalm 20 säger att Må han komma ihåg alla dina offer och acceptera dina brännoffer. Må han ge dig ditt hjärtas önskan och göra alla dina planer lyckade. När Gud sade till profeten Jesaja att informera Hiskia att förbereda sitt hus för att döden skulle komma för honom. Hiskia gick ner på knä och bad varmt till Gud. Han sa till Gud att komma ihåg sin tjänst och alla sina offer till Gud, och precis där, Gud bad Jesaja att informera Hiskia om att hans böner äre har besvarats och fler år hare har lagts till i hans liv.

Offer för Gud är som ett förbund, och Gud glömmer inte sitt förbund. Gud sa över Isreals barn det på grund av Jakob, min son, Jag villd glöm aldrig mitt förbund med Isreal. Gud lovar att ge oss ett förväntat slut. Det är därför vi alltid måste be till Gud att han kommer ihåg alla hans löften.

När du vill ha seger


Du kan använda Psalm 20 för a bön om seger över utmaningar eller förvirrande situationer. En del av psalmen uppgav att Må vi skrika av glädje över din seger och lyfta våra banderoller i vår Guds namn. Må Herren ge alla dina önskemål. Nu vet jag: Herren ger sin smorde seger.

Denna del av skrifterna betonars som Gud gers seger till sin smorde. När du behöver segra över en situation kan du använda den här psalmen för böner.


När du litar på Gud


Även om du är i trubbel, du är inte bestörted, stormen kan komma att rasa på dig, men du kommer inte att bli störd för att du litar på Herren. Skriften säger En del litar på vagnar och andra på hästar, men vi litar på Herrens, vår Guds namn. De knäböjs och faller, men vi reser oss upp och står fast. Herre, ge kungen seger! Svara oss när vi ringer!

Med dina ögon, du ser belöningen som litar på andra gudar. Du kommer att se dem skämma om hjälp. Men Herren ska hjälpa dig för att du litar på honom.

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelPsalm 2 Betydelse Vers av Vers
nästa artikelLärdom att lära av Psalm 150
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

1 KOMMENTAR

  1. Jag visste aldrig att Gud är närmare mig än jag trodde. Allt jag behöver finns i Bibeln. Hädanefter kommer jag inte att springa från pelare till Post igen för att leta efter det som inte går förlorat. Tack för din andliga vägledning.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.