Psalm 2 Betydelse Vers av Vers

0
7490

Idag kommer vi att handskas med Psalm 2 som betyder vers för vers. Vi kommer att lyfta fram alla verser i detta skrift och försöka så mycket vi kan för att göra rättvisa åt dem. En sak är helig om detta skriftställe, det är att Gud är mäktig och han är den Allsmäktige. När vi överlämnande allt för honom kommer vi att lyckas, men en själ som trotsar Gud kommer att förgås.

För enkel förståelse, låt oss markera varje vers i skrifterna så att vi kan förstå bättre.

Psaltaren 2: 1-3 Varför rasar hedningarna och folket föreställer sig fåfänga?
Jordens kungar satte sig, och härskarna rådde tillsammans mot HERREN och mot hans smorda och sade:
Låt oss bryta sönder deras band och kasta bort deras sladdar från oss.
Den som sitter i himlen ska skratta: Herren skall ha dem därsion.

Först är det viktigt att notera att nationer inte kan resa sig mot Gud, härskare i världen kan kämpa med hans auktoritet. Människans allians mot Gud kommer inte att bestå. Vi kan dra slutsatsen från historien om Babel när jag kom tillsammans för att bygga ett torn. Gud kastar mystiskt förvirring i deras mitt. Detta för att betona suveräniteten hos den Allsmäktige.

Jordens kungar tar råd tillsammans mot herren och hans smorda. Djävulen förstår att Kristi evangelium kommer att orsaka skräck för hans rike, det är därför han kommer att göra vad som helst för att se till att evangeliet inte sprids. De tar råd mot Guds smorde. Deras avsikt är att hindra Kristi evangelium från att spridas. Men den Heliga av Isreal som sitter i himlen skrattar åt mikrokänslan hos män som vill stoppa hans arbete.

Låt det vara känt för alla att Gud inte hotas av att människor samlas mot honom. Han är den mäktiga och allsmäktige.

Psaltaren 2: 4-6 Då ska han tala till dem i sin vrede och plåga dem i hans ont.
Ändå har jag satt min kung på min heliga berg i Sion.

De som står i vägen för Herren ska krossas. Gud kommer att tala till dem i vrede, de kommer att känna sin vrede och faran för hans fallna ansikte. Vad du än gör, försök inte stå emot Gud eller hans folk. Guden vars eld är i Sion och ugn i Isreal.

Farao stod i vägen för Herren, han vägrade att låta barnen gå efter att Gud skickade Mose för att informera honom om att han skulle befria Isreals barn. Hela folket i Egypten kände värmen från Guds vrede. Gud handlade hårt med Egyptens barn. Den som står i vägen för Herren kommer att krossas.

Under tiden vill Gud att hela nationen ska veta att han har ordinerat sitt folk och gett dem myndighet över allt. Gud har etablerat sitt folk. Inte undra på att skrifterna säger att du inte ska beröra min smorde och inte skada min profet. Lägg inte fingret på den smorde av Gud. 

Har du undrat varför David inte bara kunde döda Saul när han fick chansen? 1 Samuelsboken 24:10 ”Jag kommer inte att lyfta min hand mot min herre, för han är HERRENS smorde.” 


7-9 Jag ska förkunna förordningen: Herren har sagt till mig: Du är min Son; denna dag har jag fött dig.
Be mig, så ska jag ge dig hedningarna till din arvedel och de yttersta delarna av jorden till din besittning.
Du skall bryta dem med en järnstav; du ska strimla dem i bitar som ett krukmakarkärl.

Denna del av skrifterna betonade att Gud är allsmäktig. Gud förordnar, förklarar han och det kommer att ske. Gud behöver inte någons samtycke för att få saker att hända. I 1 Moseboken kapitel XNUMX skapade Gud himmel och jord.

Allt som skapades av Gud gjordes med yttrande. Låt det finnas ljus och det var ljus. Detta visar att det finns auktoritet i Guds uttalande. Det finns kraft i Herrens ord. När han talar följer auktoritet omedelbart.

Inte undra på att skrifterna säger i klagboken 3:37 Vem är han som talar och det kommer att ske, när Herren inte har befallt det?. Det betyder att det inte spelar någon roll vad folk säger om dig, det som betyder är vad Gud säger om dig vid den tiden. Den som talar när herren inte har talat, är en ljudmakare, dvel inte mer vid vad folk säger om dig, du borde vara mycket mer bekymrad över vad Gud har att säga om dig.

10-12 Var nu kloka nu, ni kungar! Lär er, I jordens domare.
Tjäna Herren med rädsla och glädjas med skälvning.
Kyss sonen, så att han inte blir arg och ni försvinner från vägen när hans vrede tänds upp men lite. Saliga är alla de som litar på honom.

Detta är en uppmaning till alla män i maktens korridor, de som har tilldelats av Gud att ta ledarposition. Var därför klok nu, ni kungar. Lär er, ni jordens domare, tjäna herren med fruktan och gläd dig med skakningar.

Vi måste förstå att oavsett ledarskapsposition vi har är vi rättvisa och övervakare och en representant för Gud i den positionen. Vi måste se till att vi härskar med Herrens fruktan.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Den sista delen av skrifterna säger att välsignade är de som litar på Herren. Som anges i boken i Psaltaren 20 att vissa litar på vagnar, andra på hästar men vi litar på Herren. De har böjt sig och fallit; Men vi har stigit upp och står upprätt. Herren kommer att upphöja dem som litar på honom och han kommer att förnedra människor som litar på människan.

Skriften säger i Daniels bok 11:32 De som gör ondskefullt mot förbundet skall han fördärva med smicker; men de människor som känner sin Gud ska vara starka och utföra stora bedrifter. Sätt ditt förtroende för herren så ska du göra ett stort utnyttjande.


KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBönpoäng för att känna igen möjligheter
nästa artikel5 gånger du kan använda Psalm 20
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.