10 bibelvers för barmhärtighet och förlåtelse

0
15657

Idag kommer vi att behandla 10 bibelverser för barmhärtighet och förlåtelse. Skriften säger i Romarbrevet 9:15 Ty han säger till Mose: Jag skall ha nåd över vem jag kommer att ha barmhärtighet och jag kommer att ha medkänsla med vem jag kommer att ha barmhärtighet. Detta avslöjar att inte alla kommer att få del i Guds barmhärtighet. Gud kommer bara att vara barmhärtig över vem Han kommer att ha barmhärtighet och medkänsla med dem som han kommer att ha det på.

Men vi som troende har större chans att njuta av den allsmäktige Guds nåd. Detta beror på att vi har blivit återlösta av Kristus Jesu dyrbara blod. Förlåtelse är handlingen att förlåta en för ett brott som garanterar en viss bestraffning. Förlåtelse är av Gud. Kristus lärde oss att alltid förlåta varandra eftersom vår far i himlen har förlåtit oss all vår synd. Barmhärtighet föregår förlåtelse. När barmhärtighet är närvarande kommer förlåtelse inte att vara svårt att göra. Inte undra på att skrifterna säger i Ordspråksboken 28:13 Den som täcker sina synder kommer inte att lyckas, men den som bekänner och överger dem kommer att ha barmhärtighet. Nåd betyder ibland förlåtelse.

När Gud har barmhärtighet mot en individ eller nation, förlåter han deras brister. På samma sätt i våra liv kommer vi att förlåta oss när vi finner barmhärtighet i ögonen på människor som vi har gjort missbruk. När du ber om barmhärtighet och förlåtelse är det viktigt att använda skrifterna som en referenspunkt för din bön. Det finns flera fall i skrifterna där man lovade att han kommer att vara barmhärtig och visa medkänsla mot oss. Kristus rörde sig med medkänsla i de flesta av hans mirakulösa gärningar. Vi har belyst tio bibelverser för barmhärtighet och förlåtelse.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Bibelverser för nåd

 • Mika 7: 18-19 Vem är en Gud som du, som förlåter orättfärdighet och överlämnar överträdelsen för den kvarleva av hans arv? Han behåller inte sin ilska för alltid, för han har nöje. Han kommer åter att ha medkänsla med oss ​​och kommer att underkasta våra missgärningar. Du kommer att kasta alla våra synder i havets djup.
 • Efesierbrevet 2: 4-5 Men Gud, som är rik på barmhärtighet, på grund av sin stora kärlek som han älskade oss med, även när vi var döda i överträdelser, gjorde oss levande tillsammans med Kristus (av nåd har du blivit frälst)
 • Hebreerbrevet 2: 17-18 Därför måste han i alla ting göras som sina bröder, för att han skulle kunna vara en barmhärtig och trogen överstepräst i ting som tillhör Gud, för att försona folkets synder. Ty genom att han själv har lidit och blivit frestad kan han hjälpa dem som frestas.
 • Hebreerbrevet 4: 14-16 Eftersom vi då har en stor överstepräst som har passerat genom himlen, Jesus Guds son, låt oss hålla fast vid vår bekännelse. För vi har inte en överstepräst som inte kan sympatisera med våra svagheter, men som på alla punkter var frestad som vi, men utan synd. Låt oss därför frimodigt komma till nådens tron, så att vi kan få barmhärtighet och hitta nåd för att hjälpa i nöd.
 • 2 Korintierbrevet 1: 3-4 Välsignad vare vår Herre Jesus Kristus Gud och Fader, barmhärtighetens Fader och all trösts Gud, som tröstar oss i all vår trängsel, så att vi kan trösta dem som är i någon nöd , med den tröst som vi själva tröstas av Gud.
 • 7 Mosebok 9: XNUMX Vet därför att Herren er Gud, han är Gud, den trogne Gud som håller förbund och barmhärtighet i tusen generationer med dem som älskar honom och håller hans bud.
 • Ordspråksboken 3: 3-4 Låt inte barmhärtighet och sanning överge dig; binda dem runt din hals, skriv dem på ditt hjärttavla, och finn så nåd och hög uppskattning i Guds och människans ögon.
 • Matteus 25: 35-40,45 Ty jag var hungrig och du gav mig mat; Jag var törstig och du gav mig att dricka; Jag var en främling och du tog mig in; Jag var naken och du klädde mig; Jag var sjuk och du besökte mig; Jag var i fängelse och du kom till mig. ' Då kommer de rättfärdiga att svara honom och säga: 'Herre, när såg vi dig hungrig och matade dig eller törstig och gav dig att dricka? När såg vi dig en främling och tog in dig eller nakna och klädde dig? Eller när såg vi dig sjuka eller i fängelse och kom till dig? ' Och kungen kommer att svara och säga till dem: 'Förvisso säger jag er, i den mån du gjorde det mot en av de minsta av mina bröder, så gjorde du det mot mig. ... Visst säger jag er, eftersom ni inte gjorde det mot en av de minsta av dessa, så gjorde ni inte det mot mig.
 • Psaltaren 25:10 Alla Herrens vägar är barmhärtighet och sanning, för dem som håller hans förbund och hans vittnesbörd. ”
 • Psaltaren 86:15 Men du, Herre, är en Gud full av medkänsla och nådig, långmodig och rik på barmhärtighet och sanning.

Bibelverser för förlåtelse

 • Psaltaren 51: 1–2 Barmhärtig över mig, Gud, enligt din fasta kärlek; utplåna mina överträdelser enligt din rikliga barmhärtighet. Tvätta mig noggrant från min missgärning och rena mig från min synd
 • 14 Mosebok 18:XNUMX HERREN är långsam till ilska och överflödig av fast kärlek, förlåter orättfärdighet och överträdelse, men han kommer inte på något sätt att rensa de skyldiga och besöka fädernas missgärning på barnen, till tredje och fjärde generation
 • Psaltaren 103: 10–12 Han handlar inte med oss ​​enligt våra synder och betalar oss inte heller efter våra missgärningar. Ty så högt som himlen är över jorden, så stor är hans ständiga kärlek till dem som fruktar honom; så långt öster är från väster, så långt tar han bort våra överträdelser från oss.
 • Jesaja 1:18 Kom nu, låt oss lösa saken, säger Herren. 'Även om dina synder är som scharlakansröda, ska de vara vita som snö; fast de är röda som karmosinröda, skall de vara som ull.
 • Efesierbrevet 1: 7 I honom har vi förlossning genom hans blod, förlåtelse av synder, i enlighet med rikedomen i Guds nåd.
 • Matteus 26:28 Detta är mitt förbundsblod, som utgjutas för många för syndernas förlåtelse.
 • 15 Mosebok 28:XNUMX Och prästen skall göra försoning inför HERREN för den som gör ett misstag, när han oavsiktligt syndar, för att göra försoning för honom, så att han får förlåtelse.
 • 1 Johannes 1: 9 Om han syndar mot dig sju gånger om dagen och vänder sig till dig sju gånger och säger: 'Omvänd dig, måste du förlåta honom.'
 • Luk 17: 4 Om vi bekänner våra synder, han är trogen och rättfärdig för att förlåta oss våra synder och rena oss från all orättfärdighet.
 • 2 Korintierna 2: 5-8, 10 Nu om någon har orsakat smärta, har han inte orsakat det för mig, men i viss mån - för att inte uttrycka det för hårt - för er alla. För en sådan är detta straff från majoriteten tillräckligt, så du bör hellre vända dig för att förlåta och trösta honom, annars kan han bli överväldigad av överdriven sorg. Så jag ber dig att bekräfta din kärlek till honom. Alla som du förlåter, förlåter jag också.


KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBönpoäng mot ministerfel
nästa artikel5 tecken för att veta att du har gudomliga samtal
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.