Bönpoäng mot ministerfel

0
7179

Idag kommer vi att hantera bönpunkter mot ministerfel. Ministerfel är misstag som kyrkans ledare oavsett om pastor, evangelist eller profet gör som leder till människor till fördömelse. Ett av sätten fienden attackerar Kristi tjänst är att implantera misstag i händerna på ministeriets ledare. Detta görs ibland genom att förvirra inom kommunikationsområdet mellan kyrkans ledare och Gud. Det finns så många pastorer och apostlar som inte längre hör från Gud. Vad de kallar profetia är djävulens upptåg att få dem att falla djupt i synd och vilseleda folket under dem.

I världen idag finns det så många ministerfel. Många kyrka besökare har blivit ledda till stor synd och fördömelse av de människor de anser ledare för kyrkan. Fienden är i full raseri för att förstöra Kristi evangelium. Detta beror på att djävulen förstår evangeliets väsen och han vet att om evangeliet skulle trivas kommer helvetets befolkning att minskas kraftigt. Varje kyrkoledare och religiös ledare måste be denna bön inhärdigt. Ett slut måste göras mot alla former av ministerfel.

Hur ministerfel uppstår


utan

När en andlig ledare faller i synd ger det djävulen en chans att gå in i en sådan tjänst. En ödla kan inte komma in i en vägg om det inte finns en spricka. Fienden kan inte hitta en väg till en plats om det inte finns synd. När synd blir vanlig blir misstag oundvikliga.

Kung David började begå misstag dagen han föll i synd. När en man väljs i synd är det säkert fel.

Fel tolkning av ordet

Detta händer när en andlig enbart förlitar sig på sin egen jordiska kunskap. Skriften säger att ingången till ordet ger ljus och förståelse. Och skrifterna fick oss att förstå att det inte finns någon kunskap om ordet utanför Guds ande.

Men när andliga ledare tror att de vet mer om Gud och känner att det inte finns något behov av att söka råd från den heliga spöken, måste fel tolkning av ordet ske.

Olydnad

En annan sak som kan få fel att hända är ledarnas olydnad. Kung Saul gjorde fel som kostade honom tronen för Isreal när han inte lydde enkel instruktion från profeten Samuel. Andliga ledare måste sträva efter att lyda Gud hela tiden. Det beror på att när de faller faller de inte ensamma. De faller tillsammans med hundratals människor som Gud har åtagit sig i deras händer.

Effekt av ministerfel på en kyrka eller ett ministerium


Människor kommer att ledas vilse

Ministerfel uppstår när det saknas kunskap om den man som kallas Gud. Kom ihåg att skrifterna säger att mitt folk försvinner för att de saknar kunskap. Människor kommer att ledas ut i busken av misstag från Guds tjänare.

Guds ande går längre

När Guds predikanter hamnar djupt i misstag och de inte längre kan hitta sig ur det blir synd oundviklig. När synd blir oundviklig blir Guds ande oåtkomlig. Skriften säger att herrens ansikte är för rättfärdigt för att se synd. Gud kan inte bo på en plats där synden trivs. Guds ande kommer att lämna platsen och gissa vad? Livet eller tjänsten i något ministerium kan inte vara ledigt.
När Guds ande inte fungerar i en tjänst tar djävulen automatiskt över.

Djävulen blir Herren

Herrens ande är ett lysande ljus som utrotar djävulens mörker. När det ljuset försvinner kommer mörkret på ytan. När Guds ande lämnar en viss plats blir fienden platsens nya herre. Kraften som kommer att börja fungera eller manifestera sig på en sådan plats är inte längre från Gud utan från djävulen.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

 


Bön poäng:

  • Herre, jag tackar dig för den nåd som har kallat mig ur mörkret till Kristi Jesu underbara ljus. Jag tackar för din inlösen av min själ och den frälsning som jag har tjänat genom Kristi blod. Låt ditt namn upphöjas i Jesu namn.
  • Herre Jesus, du är kyrkans huvud, du är grundstenen för varje tjänst. Jag ber att du, genom din kraft, kommer att kämpa för detta ministerium. Jag tillrättavisar alla former av fel eller misstag som fienden har placerat på mitt sätt för att få människor att falla, jag tillrättavisar sådana misstag i Jesu namn.
  • Fader Herre, jag ber om en äkta förståelse av Kristus Jesus. Jag ber för en konkret förståelse av den Helige Ande. För att jag inte ska bli förvirrad av djävulens vindar, så att jag inte får vara förvirrad när du talar till mig, ber jag att du ska ge mig en äkta förståelse för mannen som heter Kristus Jesus. Precis som aposteln Paulus sa Paulus att jag kanske känner dig och kraften i din uppmuntran. Jag ber att du ger mig en djupare uppenbarelse av dig själv i Jesu namn.
  • Herre Gud, jag ber om nåd. Skriften säger att det är genom herrens barmhärtighet att vi inte förtärs. Jag ber för nåd att inte leda de människor vars liv och frälsning du har begått i mitt liv, jag ber att du ska ge mig denna nåd i Jesu namn. Jag ber att du ska hjälpa mig mot alla former av misstag och fel i min tjänst som kommer att få fienden att sjunga en sångsång över mitt liv och min tjänst i Jesu namn.
  • Fader Herre, jag ber att du ska utrusta mig med lydnadens ande. Nåd att lyda dig på alla sätt. Jag ber av Herrens barmhärtighet att du kommer att hjälpa mig att lyda dina instruktioner även när det låter dumt. Jag ber om den här nådens herre Jesus, ge mig den i Jesu namn.
  • Herre, jag ber att du ska ge mig de verkliga tolkningarna av ditt ord. Jag vägrar att förlita mig på min jordiska kunskap, jag ber att din ande kommer att avslöja djupa saker för mig i Jesu namn.
  • Herre, skriftstället säger när Anden hos honom som uppväckt Jesus Kristus från Nasaret från de döda bor i dig, kommer det att leva upp din dödliga kropp. Jag ber för Guds ande som kommer att utrusta mig mot köttets gärningar, jag ber att du ger det till mig i Jesu namn.
  • Jag ber för nåd att vara i rätt stånd med dig tillsammans med de människor vars frälsning och andliga tillväxt du har begått i mina händer. Jag ber att du ska ge oss all nåd att regera med dig i slutändan i Jesu namn.

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBönpoäng för att lindra smärta
nästa artikel10 bibelvers för barmhärtighet och förlåtelse
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.