5 sätt att övervinna rädsla som troende

2
9737

Idag kommer vi att göra med 5 sätt att övervinna rädsla som troende. Rädsla är närvaron av ångest eller nyfikenhet som skapas av känslan av osäkerhet. Vi har alla vår rädsla, det finns ingen man född av kvinna som inte har rädsla. Vi fruktar så många saker. Vissa människor fruktar att de kommer att misslyckas i livet. I en mycket öm ålder har de varit spända av rädsla för misslyckande. Denna rädsla blir ibland ett bränsle som manipulerar vissa till att göra något bra i livet. Men statistiken för människor som påverkas positivt av sin rädsla är ingenting jämfört med dem som leddes till förstörelse av sin rädsla.

Profeten Jona spändes av rädsla efter att Gud skickade honom för att predika. Han blev överväldigad av sin rädsla för att han var tvungen att lyda Guds instruktioner. Han gick en annan väg för att han var mycket orolig i sitt hjärta. Så många liv och öden har förstörts på rädslans altare. Det är viktigt att veta att rädsla inte reser ensam, det kommer med oro och ångest. Närvaron av oro skapar problem som inte finns i första hand. Skriften säger i bok av 2 Timothy 1: 7 För Gud har inte gett oss den anda av rädsla; utan en kraftens och kärlekens och en sund själ.

Innan vi fortsätter, låt oss snabbt lyfta fram några av de negativa effekterna av rädsla i en troendes liv.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Negativa effekter av rädsla hos troende

Fienden blir en jätte rovdjur


Rädsla gör att du blir ett byte för fienden. Det finns så många människor vars fiender har stoppat sina liv på grund av rädsla. När du är spänd med en fruktans ande, skulle du inte veta eller få reda på att Gud har så många löften åt dig.

Detta gör att fienden blir ett rovdjur. Varje gång du försöker hitta tillbaka till korset påminner fienden dig om ditt förflutna och du blir så rädd att du inte ens vet vad du ska göra.

Det orsakar rastlöshet

Har du någonsin sett en man eller kvinna som är rädd och fortfarande lugn? Varje man vars liv störs av rädsla, en sådan man kommer alltid att vara på språng och leta efter en lösning. Under tiden blir en sådan man sårbar och kan lätt vilseledas eller vilseleds till något hemskare än de fruktar.

Många har glömt sin skapare, de har glömt att Kristus har utgjutit blodet på Golgata kors för att försona sina synder. De börjar leta efter en lösning där den inte finns.

Det kan leda till plötslig död

Rädsla är den största mördaren av män. Det är så hemskt att det kan leda till blodtryck som i sin tur tar livet för en sådan person. Oavsett vad du går igenom, oavsett hur hemsk situationen är, ha alltid en stark tro.

5 sätt att övervinna rädsla

Studera Guds ord

Ett av de bästa sätten att övervinna rädsla som troende är genom att ha rätt information. Studera Guds ord för att veta om alla Guds löften för ditt liv. Dessa löften kommer att utrusta ditt sinne och få dig att veta att Gud kan lösa alla situationer.

Kom ihåg att skrifterna säger 23 Moseboken 19:XNUMX Gud är inte en människa, att han skulle ljuga, inte heller en människoson, att han skulle omvända sig. Har han sagt och kommer han inte att göra det? Eller har han talat och kommer han inte att göra det gott? Detta innebär att alla Guds löften för ditt liv kommer att uppfyllas oavsett situationen du går igenom. Om Gud har lovat att han kommer att tillgodose alla dina behov enligt sin rikedom i härlighet genom Kristus Jesus, borde du lita på Gud att han kommer att göra det.

Vet och litar på Bra

Daniel 11:32 Och de som gör ondskefullt mot förbundet, han ska fördärva genom smicker;

Skriften säger att de som känner sin Gud ska vara starka och de ska utnyttja. Det är inte möjligt för en att känna Gud och inte lita på honom. Du måste känna Gud, och du måste veta att han är en belöning för dem som flitigt söker honom.

Att lita på Gud betyder att du kastar all din omsorg på Gud. Du släpper alla dina bekymmer, rädsla och ångest eftersom du har Gud. När livets problem raserar på dig kommer du fortfarande att lita på Gud att han är stor och kraftfull nog för att rädda dig. Skriften säger vem som talar och det sker när Gud inte har befallt. Vem hotar ditt liv med döden? Lita på Gud. Han har sagt att du inte kommer att dö utan leva för att förkunna sina gärningar i de levandes land.

Be i den Helige Anden

Ett av de bästa sätten att övervinna din rädsla är att be i det heliga spöket. 1 Korintierbrevet 14: 4 Den som talar i en tunga, upprättar sig själv, men den som profeterar upprättar kyrkan. När du talar i tungor, uppför vi oss själva. Vi bygger oss själva i andens rike.

Det finns människor som är rädda för att stanna ensamma i huset eftersom de fruktar attacker från fienden. Detta är en väg ut ur den rädslan. Gud har inte gett oss andan av rädsla utan av Sonship att gråta Ahba far. När du går in i huset, sätt alla demoniska krafter under träldom genom att be i det heliga spöket. Det bygger dig upp för att övervinna rädslan.

Hitta fred med Gud

Romans 8: 31 Vad ska vi då säga till dessa saker? Om Gud is för oss, vem kan vara mot oss?

En av anledningarna till att fienden avkortar våra liv med rädsla är att vi inte har fred med vår skapare. I det ögonblick vi gör gott med Gud kan fienden inte längre ha makt över oss. Vi kan inte längre frukta vad fienden skulle göra mot oss eftersom vi har rätt ställning med Gud.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikel5 sätt att undvika missbruk som singlar
nästa artikelBönpoäng för att övervinna girighet
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

2 KOMMENTARER

  1. Böneförfrågan
    snälla röra och komma överens med mig för genombrott och befrielse i mig och min familjs sinnen, kroppar, andar och själar. vi kommer att se Guds godhet i de levandes körfält. be för min son, Christian 19, behöver en veterinär. för att hjälpa honom att få sin veterinär. assistentintyg och ett bra jobb och hans ekonomi.
    ändra vår historia för gott så att alla vet att det var Gud på vår sida, visa dig mäktig i våra liv Gud, för vi älskar dig, hedrar dig, väntar på dig och du hoppas jag ensam, i dig litar vi på och är beroende ... Tack Herre I Jesus namn Amen

  2. Tack Pastor för att uppmuntra oss som kristna att vi verkligen har en stor och mäktig GUD. Vi tackar GUD för ditt liv, fortsätt alltid att mata oss med ordet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.