5 sätt att undvika äktenskapsbrott i äktenskapet

1
11274

Idag kommer vi att göra med fem sätt att undvika äktenskapsbrott. I 5 Moseboken 20:14 ska du inte äktenskapsbrott. Äktenskapsbrott är ett stort förseelse inför Gud den Allsmäktige. Gud vill ha helighet, han vill ha renhet, det är därför han uttalade att äktenskapsbrott bör undvikas.

Kung David gjorde problem med sin familj när han blev otrogen. Han begick handlingen mot sin trogna tjänares, Uria, hustru. David låg med Uria och gjorde henne gravid. Som om det inte räckte, lät han Uria dödas på stridsfältet för att täcka över sin synd. Gud var inte nöjd med David för vad han har gjort, så barnet som blev gravid från befruktningen mellan David och Uria hustru dog. Gud var tvungen att ta ut ohelighetens frö.

Många troende tycker att det är så svårt att avstå från äktenskapsbrott trots att de är en ivrig predikant eller bön. Ibland undrar vi varför det är så svårt att undvika äktenskapsbrott. Först måste vi förstå varför Gud instruerade att vi inte får begå äktenskapsbrott.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Varför Gud sa om inte äktenskapsbrott

Det förstör Guds ursprungliga avsikt för äktenskap


Äktenskapsbrott förstör Guds ursprungliga avsikt för äktenskap. Gud sa att det inte var tillräckligt bra för en man att stanna ensam, det var därför Gud gjorde kvinnan ur en man. Guds naturliga avsikt var att en man skulle vara tillsammans med en kvinna. Inte undra på att skrifterna säger i 2 Moseboken 24:XNUMX. Därför ska en man lämna sin far och sin mor och ansluta sig till sin fru, och de ska bli ett kött. Syftet med kön är att det ska ske inom ramen för äktenskapet. All sexuell aktivitet utanför äktenskapet är synd och syftet med äktenskapet är att en man och en kvinna ska vara tillsammans och bilda en kropp.

Äktenskapsbrott förstör ett äktenskap

Äktenskapsbrott förstör äktenskapet. När en man eller kvinna går i äktenskapsbrott kommer det att påverka flödet av saker i äktenskapet. Deras partners kommer att drabbas av det och deras barn kommer att drabbas av det. Det finns ett övernaturligt förbund som är knutet till kön, det ger engagemang och enhet, det är därför som Gud instruerade att det skulle göras inom ramen för äktenskapet.

Kung Davids familj kände den starka heten av äktenskapsbrott efter att kungen låg med Uria hustru och blev barn. Döden kom in i huset hos mannen som betraktades som en man efter Guds hjärta. Trots att David bad varmt till Gud för att spara barnets liv tog Gud fortfarande bort barnet. Äktenskapsbrott förstör a familj.

Äktenskapsbrott ära inte Gud

Gud vill att vi ska undvika allt som inte förhärligar hans heliga namn. Syftet med vår existens är att ha koinonia med Gud. En av de saker som bryter kommunikationskanalen mellan människa och Gud är synd. Äktenskapsbrott är en synd som Guds ande starkt rynkar pannan på. Därför instruerade Gud att vi skulle avstå från den.

Gud vill att vi ska ägna oss åt de saker som förhärligar hans heliga namn ensam. När vi går i äktenskapsbrott börjar vi ge Kristi evangelium ett negativt namn som inte är tillräckligt bra.

Fem sätt att undvika äktenskapsbrott

Ha rädslan för Gud

Skriften säger att herrens rädsla är början på visdom. Vi behöver Guds visdom för att undvika äktenskapsbrott. Joseph var snabb med att känna igen rädslan för Herren, det var därför han var klok nog att fly. 39 Moseboken 9: XNUMX Det finns ingen större i detta hus än jag, och han har inte hållit tillbaka något annat än mig, för du är hans hustru. Hur kan jag då göra denna stora ondska och synda mot Gud? ”

Joseph förstod att den ondska han vill göra inte bara är mot sin chef utan också är det en synd mot Gud. Och eftersom han fruktade Gud mycket, kunde han avstå från att ligga med sin herres hustru.

Vet när du ska fly

Det handlar fortfarande om visdom. Skriften säger att visdom är lönsam för ledaren. Du bör inte vänta med att kasta och binda en demon som du inte ser när du frestas att gå in med en annan kvinna som inte är din fru. Så mycket som du är väldigt bön, måste du också veta när du ska fly och aldrig se tillbaka.

Joseph kunde övervinna frestelsen att lägga till sin herres hustru inte för att han bara har fruktan för Gud utan för att han visste när han skulle springa. Du måste veta rätt tid att springa och aldrig se tillbaka när frestelsen kommer. Kung David föll för frestelsen för att han såg mycket och inte visste när han skulle fly. Det finns inget behov av att kasta och binda någon demon, lösningen ligger i att du vet den bästa tiden att springa och aldrig se tillbaka.

Studera Guds ord och be


En del av herrens bön säger att de inte leder oss till frestelse utan befriar oss från allt ont. Du måste titta och be. Skriften säger att Herrens ord är en lampa för mina fötter, ett ljus för min väg. När vi studerar Guds ord får vi en bättre förståelse för vem Gud verkligen är och vad han inte är.

Medan vi ber till Gud, måste vi be att vi inte leds i frestelser som blir större än vad vi bar.

Älskar din make
En av de största orsakerna till äktenskapsbrott är brist på kärlek. Efter att Gud hade gett de tio buden när Kristus kom, frågades han vilket av buden som var det äkta och viktigaste, Kristus sa att det är kärlek.

När du älskar din granne lika mycket som du lever själv skulle du inte vilja göra något för att testa din fru. Kärlek kommer att göra dig engagerad i facket, när din engagemangsnivå når en viss grad blir det ganska svårt för dig att gå med en annan kvinna eller man.

Prata med någon för hjälp

Ett av de problem som troende gör är att tro att de inte behöver hjälp från någon. Ja, du kan göra allt genom Kristus som stärker dig, men samlingen av bröderna får inte heller överges. När frestelsen av äktenskapsbrott börjar byggas upp i ditt hjärta, inte bara amma eller kämpa med den känslan ensam, du måste försöka prata med människor så att du kan få en uppfattning om vad som är fel.

Ibland kan du behöva tala med din pastor eller en rådgivare. De kan hjälpa dig att övervinna andan av äktenskapsbrott.

 

 

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikel10 skrifter för att börja din dag
nästa artikel5 sätt att undvika missbruk som singlar
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

1 KOMMENTAR

  1. Tack så mycket för din stora insikt om äktenskapsbrott. Jag ber för de drabbade att befrias i Jesus mäktiga namn.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.