Bönpoäng mot skam och skam

1
497

Idag kommer vi att hantera bönpunkter mot skam och skam. Skam och skam går hand i hand, dessa två laster kan förstöra en mans rykte. Det gör en man värdelös och minskar människans självkänsla. Om du blir förlöjligad av samma människor som brukade fira dig, kommer du att förstå vilken skam och skam är. När du inte längre kan gå fritt på gatan eftersom du är rädd att människor kommer att göra ett hån mot dig.

Innan skam eller skam inträffar en man ofta kommer inte en stor olycka att inträffa en sådan man som får honom att bli ett förlöjligande. När detta händer kommer förvirring att sättas i luften. Du skulle inte ens var eller vem du skulle vända dig för att få hjälp eftersom du är fylld med skam och skam. Psaltaren 44:15 '' Min förvirring är ständigt framför mig, och min ansikts skam har täckt mig. ''? Skam och skam är en form av vanära som händer en man. Det sänker en man och skulle göra vad som helst för att en sådan man aldrig skulle resa sig igen.

Strax innan vi fördjupar oss i bön mot skam och skam är det viktigt att veta orsaken till dessa fruktansvärda laster som fienden använder för att minska en man.

Orsaker till skam och skam


Syndfulla och slarviga beslut;

En av de största orsakerna till skam och skam är synd och slarvigt beslut som fattas av en man. Kung David förde olycka över sig själv och palatset genom att lägga sig till Uria hustru. Uria var en av de trogna soldaterna i Davids armé. En dag tog David en promenad och han såg Urias vackra fru, han kunde inte motstå henne, han kallade in henne och hade sex med henne.

Vid denna tidpunkt begick David en äktenskapsbrott. Som om det inte räckte, lät han också döda Uria vid stridsfronten så att han helt kunde ta över sin fru. Gud var inte nöjd med detta. Och detta ledde till en svår olycka över David och palatset. Barnet som Uria hustru hade för David dog. Gud tog livet av det oheliga fröet och skämde David.


Pride

Det finns ett populärt språk som stolthet faller under undergång. Ordspråksboken 11: 2 betonar vidare den negativa effekten av stolthet. Det står När stolthet kommer, då kommer skam; Men med de ödmjuka is visdom.

David är stolt över att vara kung, det var därför han inte såg något ont i att lägga med Uria hustru. Han trodde att han inte kunde beröras av människor och lagen och glömde att Gud är framför allt.

Olydnad

Olydnad mot Guds vilja och instruktioner kommer att orsaka en olycka över en människas liv. Inte undra på att skrifterna säger att lydnad är bättre än offer.

Efter hans skapade Adam och Eva i trädgården. Gud beordrade att de skulle äta från alla träd i trädgården utom ett träd som är livets träd. Gud avslöjade att dagen de äter från det trädet är dagen de dör. Men Adam och Eva lydde inte denna instruktion när de äter från trädet. De var skamligt barnade från den vackra trädgården.


Lita på andra mänskliga

Förtroende för människan är förgäves. Psalmisten förstod detta, litet under att boken i Psalm 121: 1-2 Jag lyfter mina ögon mot bergen - varifrån kommer min hjälp? Min hjälp kommer från HERREN, som skapade himmel och jord.

Gud vill inte att vi ska lita på medmänniskor. Och vi upptäcker att när som helst vi försummar Gud genom att sätta vårt hopp och förtroende för en man, blir vi ofta besvikna. Vi får inte på något sätt tillåta förtroendet för en man att ta Guds plats i våra liv.

Efter att ha känt orsakerna till skam och skam, försök så mycket som möjligt att undvika dessa orsaker. Jag föreskriver med himmelens myndighet att varje form av skam och skam i ditt liv tas bort i Jesu namn.

 

Bön poäng

 

  • Herre Gud, jag tackar dig för den nåd som du har använt för att kalla mig ur mörkret till ditt underbara ljus. Jag förstorar dig för din försörjning över mitt liv, Herre låt ditt namn upphöjas i Jesu namn.
  • Herre, jag ber att din barmhärtighet ska tala för mig i Jesu namn. På alla sätt som fienden vill skämma mig, låt din nåd tala i Jesu namn.
  • Jag kommer emot någon form av olycka som fienden har ställt ut för att skämma mig för andras ögon. Jag ber att varje olycka tas bort i Jesu namn.
  • Herre Jesus, jag litar på och hoppas på dig, låt mig inte skämmas. Jag ber att genom din barmhärtighet ska du skydda mig från mina fienders skam, du ska inte låta dem vinna seger över mig i Jesu namn.
  • Herre, på något sätt som fienden vill skämma mig över min hälsa, förordar jag av himmelens myndighet att du inte tillåter det i Jesu namn.
  • Herre, jag möter alla former av förfallande hälsa som får fienden att göra narr av mig, jag kommer emot det i Jesu namn.
  • Herre, jag bestämmer över mitt förhållande att fienden inte ska ha anledning att göra narr av mig i Jesu namn. Herre, jag grundar mitt förhållande på Kristi Jesu fasta klippa, jag ska inte skämmas i Jesu namn.
  • Fader Herre, under min karriär har Kristus aldrig misslyckats, jag tillrättavisar alla former av misslyckanden i Jesu namn. I alla fall vill fienden göra mig till ett förlöjligande på grund av misslyckande, jag blockerar det i Jesu namn.
  • Fader, jag förordar att jag ska firas i stället för skam och smälek i Jesu namn.

annonser

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här