Bönpoäng mot stamkonflikter i Nigeria

0
7765

 

Idag kommer vi att hantera bönpunkter mot stamkonflikter i Nigeria. Under denna kritiska tid har vi sett så många stamkonflikter bryta ut i Nigeria. Mer än någonting är tribalism ett av nigerianernas största problem. Södra känner att landets problem kommer från norr, nordländerna känner att söder är uppkomsten av landets problem. Det visas uppenbarligen att olika stammar i Nigeria inte tål varandra.

Ledningen för enhet i detta land har brutits och många kräver redan separering. Deras oförmåga att separeras har ytterligare lett till stamkonflikter och krig i landet, detta har lämnat många liv döda och egendomar förstörda. Boken av Amos 3: 3 Kan två gå tillsammans, om de inte är överens? Det är omöjligt för två att arbeta tillsammans om de inte är överens. Eftersom fienden framgångsrikt har skapat en form av splittring mellan stammar i Nigeria har det blivit omöjligt att sluta eld. Mer än någonsin kommer vi att be till Gud att återställa enhet i Nigeria. Dessutom kommer böner att fokusera på kärlek.

När det finns kärlek bland stammarna i Nigeria, kommer det inte att utgöra blod, tribal orättvisa kommer att upphöra. Jag föreskriver med himmelens myndighet att den drabbade enheten i Nigeria kommer att återställas i Jesu namn.

Bön poäng:

 

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

Bön för kärlek bland stammar

 


 • Herre Jesus, du är kärleksagenten. Den som lärde oss att älska. Vi ber att genom din barmhärtighet kommer du att skapa kärlekens ande hos män från varje stamm i Nigeria. Vi ber att du ska ge oss nåd att älska oss själva som om du älskade kyrkan. Vi förstår att när det finns kärlek kommer det att bli liten eller ingen konflikt, Lord Jesus, lär män att älska sig själva som om du älskade kyrkan.

 • Skriften säger att fruktan för Herren är början på visdom, lär oss att frukta dig i Jesu namn. Skapa i oss ett nytt hjärta, hjärtat som kommer att tro mer på nationalitet snarare än etnicitet. Hjälp oss att avstå från ilska, lära oss att anta förhandlingar i Jesu namn.

Bön för enhet bland stammar

 

 • Fader Herre, vi ber att du ska ge oss enandens anda. Skriften säger att kan två arbeta tillsammans såvida de inte håller med? Fader Herre, vi ber dig återställa den enhet som fienden har tagit bort från oss. Vi ber att ni lär oss hur man tolererar och förstår varandra.

 • Vi förstår att vi har olika språk och kultur, men kärlek är över allt. Vi ber Herre Jesus att du ska lära oss hur vi älskar oss själva. Vi kommer mot varje anda av intoleranta i vår mitt, vi möter varje anda av missförstånd i vår mitt, vi förstör den genom den Helige Andens eld i Jesu namn.

 • Lord Jesus, vi ber att du låter varje stam se en anledning till ett Nigeria. Lär oss att vi kan få veta att den sammanslagning som förde oss alla samman organiserades av dig. Lär oss att omfamna ett Nigeria, lära oss att omfamna fred istället för krig, lära oss att anamma dialog istället för blodsutgjutelse, i Jesu namn.

Bön mot blodsutgjutelse bland stammen

 

 • Fader Herre, vi möter varje blodsugande demon som har besatt män från varje Nigeria-stam. Vi arresterar varje demon som har uppslukat människors hjärta och orsakat dem att vara våldsamma. Vi ber att blodsutgjutelse ska upphöra bland stammarna i Jesu namn.

 • Herre Jesus, vi ber att det inte ska finnas fler mord i Jesu namn. Herre, från norr, till söder, till öst och väst, vi ber att det inte kommer att bli något mer död i Jesu namn. Vi ber med himmelens auktoritet att du ska skapa ett nytt hjärta i varje människas sinne i Jesu namn. Ett hjärta som fruktar dig och lyder ditt ord, vi ber att du ska ge det till oss i Jesu namn.

Bönpoäng för fred

 

 • Skriften säger att min frid har jag inte gett er som världen ger det. Vi ber att du tillåter din fredsregering i Nigeria. Herre låt fred herska bland varje stamm, låt fred härska i människors hjärta i Jesu namn.

 • Vi möter alla våldsandar i människornas hjärta, vi tillrättavisar den genom himmelens auktoritet. Vi möter varje anda av krig och blodsutgjutelse, låt den förlora sin makt i Jesu namn. Vi ropar till dig himmelens furste, vi ber att du låter din fred råda i vårt land. Lär oss istället för krig att se styrka i vår mångfald, i Jesu namn.

 

Bön för ledare för varje stamm

 

 • Herre Jesus, på samma sätt kommer vi ihåg alla beslutsledare för varje stamm i vår bön. Vi ber att du kommer att lära dem att undervisa om fred och kärlek bland sina anhängare. Vi kommer emot varje anklagelse i deras hjärtan i Jesu namn. Vi ber att du lär dem att älska och omfamna ett Nigeria i Jesu namn. 

 • Herre, vi ber att du ska skapa Herrens fruktan i deras hjärta. Herrens rädsla som hindrar dem från att främja kätteri bland deras folk som kan leda till stamkrig, vi ber att du kommer att skapa din rädsla i deras hjärtan i Jesu namn. Herre, vi kommer emot varje ande av själviskhet i deras hjärtan, vi tillrättavisar en sådan ande i Jesu namn. Vi sätter på träldom, varje demon som minskar deras toleransnivå för varandra, vi ber att du underkänner en sådan ande med din kraft i Jesu namn.

 

Bön för varje stams tillväxt och utveckling

 

 • Fader Herre, vi ber att du får varje stamm att utvecklas jämnt i Jesu namn. Att det inte kommer att finnas någon form av avund eller avundsjuka bland stammen, vi ber för tillväxt och utveckling av varje stam i Nigeria, vi ber att du gör det möjligt i Jesu namn.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU
tidigare artikelBönpoäng för de förföljda för evangeliet
nästa artikelBönpoäng mot mord i Nigeria
Mitt namn är pastor Ikechukwu Chinedum, jag är en Guds man, som brinner för Guds rörelse i dessa sista dagar. Jag tror att Gud har bemyndigat varje troende med en märklig nådordning att manifestera den Helige Andens kraft. Jag tror att ingen kristen ska förtryckas av djävulen, vi har kraften att leva och vandra i herravälde genom böner och Ordet. För ytterligare information eller rådgivning kan du kontakta mig på everydayprayerguide@gmail.com eller chatta med mig på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jag kommer också att älska att bjuda in dig att gå med i vår kraftfulla 24 timmars böngrupp på Telegram. Klicka på den här länken för att gå med nu, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud välsigne dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.