Bönpoäng för de förföljda för evangeliet

0
326

Efesierbrevet 6:18 Ber alltid med all bön och bön i Anden, var uppmärksam i detta syfte med all uthållighet och bön för alla de heliga -

Idag kommer vi att behandla bönpunkter för de som förföljs för evangeliet. Vi har hört berättelser om apostlar och profeter som misshandlades på grund av Kristi evangelium. Det finns förföljare som djävulen har tilldelat att hantera fruktansvärt med människor som bär evangeliets ljus. Djävulen använder detta schema för att begränsa evangeliets omfattning. Kom ihåg i Mathews bok 28:19 Gå därför och gör alla nationers lärjungar och döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn. lära dem att följa allt som jag har befallt er; och se, jag är alltid med dig, även till slutet av åldern. ”

Detta var Kristi befallning att vi skulle gå till världen och göra lärjungar av nationer. Under tiden förstår djävulen att om detta uppdrag fullbordas kommer många själar att räddas från syndens och helvetets plåga. Detta förklarar varför djävulen kommer att göra allt för att motverka detta uppdrag. Låt oss komma ihåg historien om aposteln Paulus. Innan Paulus blev Herrens apostel var han en stor förföljare av de troende. Paulus och hans män plågade kraftigt Kristi folk som skulle komma att förmedla Kristi evangelium runt om i staden.

På samma sätt i vår nuvarande värld har många människor dödats, så många människor har förlorat sina ägodelar och många andra saker till förföljare. Det finns platser i världen där mörkret är så starkt att de som förde evangeliets ljus inte kan trivas annars kan de dödas. Istället för att lägga våra händer och använda mun till mun för att fördöma lagföring är det nödvändigt att vi också höjer ett bönaltare för män och kvinnor som har lidit ett dåligt öde på grund av evangeliet. När aposteln Petrus kastades in i fängelset, korsade kyrkan inte bara armarna i tystnad, utan bad varmt för honom och Guds vrede underar genom deras böner.

I Apostlagärningarna bokades hur kung Herodes beordrade arrestering av människor som tillhör kyrkan. Peter greps och kastades bakom galler. Tungt beväpnade vakter sattes på plats för att säkra fängelset. Kungens plan var att ge Petrus en offentlig rättegång efter påsken. Men något hände före påskhögtiden. Apostlagärningarna 12: 5 Så hölls Petrus i fängelse, men kyrkan bad uppriktigt till Gud för honom. Kvällen innan Herodes skulle ställa honom inför rätta sov Peter mellan två soldater, bundna med två kedjor, och vaktmästare stod vakt vid ingången. Plötsligt uppträdde en Herrens ängel och ett ljus sken i cellen. Han slog Peter på sidan och väckte honom. "Snabb, stå upp!" sa han, och kedjorna föll av Peters handleder. Då sade ängeln till honom: "Ta på dig dina kläder och sandaler." Och Peter gjorde det. ”Vik din mantel runt dig och följ mig”, sade ängeln till honom. Peter följde honom ut ur fängelset, men han hade ingen aning om att det som ängeln gjorde verkligen händer; han trodde att han såg en vision. De passerade de första och andra vakterna och kom till järnporten som leder till staden. Det öppnade sig för dem av sig själv, och de gick igenom det. När de hade gått längs en gata lämnade ängeln plötsligt honom

När vi ber varmt, kommer Gud att uppstå och rädda sitt folk. Om du känner att det finns ett behov av att be för de förföljda för evangeliet, använd bönpunkterna nedan.

Bön poäng:

 

  • Herre Jesus, jag tackar dig för den underbara frälsningsgåvan som du förde till oss genom att utgjuta ditt blod på Golgata. Vi tackar dig för det stora uppdraget att evangelisera Guds ord till de osparade bitterrottdalen. Jag förstorar dig Herre Jesus.
  • Fader Herre, vi ber för alla troende som förföljs på grund av evangeliet. Vi ber att du, genom din barmhärtighet, hjälper dem att hitta fred även inför problem. Herre, även i deras svaghet, ber vi att du ger dem styrkan att aldrig ge upp eller gå tillbaka i Jesu namn.
  • Fader Herre, vi ber att du ger dem rätt ord att tala. Vi ber att du kommer att fylla deras hjärtan med mod, vi ber att du kommer att fylla deras sinnen med mod. Nåd för dem att fortsätta stå även under den hårdaste striden, vi ber att du ger den till dem i Jesus.
  • Fader Herre, vi ber att du kommer att röra deras förföljares hjärtan och sinnen. Precis som du får aposteln Paulus att ha ett stort möte med dig på väg till Damaskus, ber vi att du låter förföljarna få ett stort möte i Jesu namn. Vi ber för ett möte som kommer att förändra deras liv för gott, vi ber att du får detta att hända i Jesu namn.
  • Herre Jesus, vi ber dig befästa de troende med styrka och nåd att inte lita på sig själva. Vi ber att du ger dem nåd att bara lita på dig. Låt dem hitta en större kraft från Kristi död och återupplivning. Låt den heliga andens kraft bli deras sköld och spännare i Jesu namn.
  • Herre Jesus, vi ber att din närvaro inte kommer att överge de som bittert förföljs för denna kurs. Vi ber att du kommer att vara där när de behöver hopp, när de behöver styrka för att gå vidare, kommer du att ge dem en. Vi ber Herre Jesus, att din ande inte ska avvika från dem i Jesu namn.
  • Herre Jesus, skrifterna säger att Herrens ögon alltid är rättfärdiga. Herre Jesus, vi ber att varhelst de går till, kommer Guds händer alltid att vara över dem. Vi ber att precis som du gör underverk i Petrus liv via kyrkans bön, ber vi att de som förföljs för evangeliet kommer att finna medkänsla i Jesu namn.

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här