5 skäl till att dina böner inte besvaras

0
375

Idag kommer vi att ta itu med 5 skäl till att dina böner inte besvaras. En av de mest nedslående sakerna i vårt kristna liv är obesvarade böner. Ofta ber vi till Gud och vi förväntar oss att Gud ska svara nästan omedelbart, men det motsatta är fallet. Vi försöker hålla hoppet vid liv och fortsätta be men de kontinuerliga obesvarade bönerna tynger oss och vi kan hålla jämna steg med bönen.

En sak vi måste veta är att Gud alltid är redo att svara på böner. När vi ber till honom i Jesu namn är han alltid redo att svara på vår böner. Det finns dock några saker som ibland gör våra böner obesvarade. När ett sådant ämne dyker upp är det första som kommer att tänka på människor synd. Sannerligen kan synd hindra våra böner från att besvaras, trots allt som står i skrifterna i Jesaja 59: 1. Inte heller Hans öra tungt, att det inte kan höra. Detta förklarar att synd är en viktig faktor som orsakar en obesvarad bön.

Men förutom synd kan andra saker hindra vår bön från ett svar. Kom ihåg historien om Daniel när han bad till Gud om något. Gud hade besvarat bönen och skickat en ängel för att förmedla sina besvarade böner. Bibeln antecknade att prinsen av Persien höll ängeln fången och att han inte kunde ge Daniel de goda nyheterna. Ändå slutade Daniel inte att be förrän Gud var tvungen att skicka en annan ängel för att hjälpa den som hölls fången. Det finns tillfällen som vår försening kan orsakas inte för att Gud inte har svarat oss utan för att det finns ett hinder mellan oss och de besvarade bönerna.

KTitta PÅ INLÄGGEN VARJEDAGSSPELBILD-TV PÅ YOUTUBE
PRENUMERERA NU

I den här artikeln kommer vi att lyfta fram 5 skäl till att vår bön inte besvaras. Vi hoppas att detta hjälper oss att be bättre nästa gång. Jag ber att genom Guds barmhärtighet släpps varje försenat svar i Jesu namn.

När du frågar fel

Ja, det finns några böner som vi tycker passar bäst för oss med tanke på situationen vi befann oss i. Men inte alla böner som vi ber är Guds vilja eller sinne för oss. Boken av Jakob 4: 3 När du frågar får du inte, för du frågar med fel motiv, så att du kan spendera det du får på dina nöjen. Vi måste förstå att Gud har en strukturerad plan för våra liv och vi måste börja agera enligt den strukturen.

När Absalom förrådde sin far David och tronade sig själv som kung. Bönen som kung David bad var att Gud skulle förstöra sina fiender och återställa sin plats som kungen av Isreal. Men alla ansträngningar för att få tillbaka tronen slutar alltid i besvikelse. Tills David kände till orsaken till Absaloms styrka insåg han först att han har bett fel bön. 2 Samuelsboken 15:31 Då berättade någon det för David och sade: "Akitofel är bland de sammansvärjande med Absalom." Och David sade: "Herre, förvandla Akitofels råd till dårskap!" När David förstod orsaken till sitt problem visste han hur man ber på rätt sätt. Bibeln antecknade att Gud besvarade Davids bön.

Ibland kan våra obesvarade böner bero på att vi inte har bett rätt. Det är viktigt att låta Guds ande leda oss i ett ögonblick av bön. För det mesta är vi överväldigade av vårt problem att vi inte ger chansen till Guds ande.

Olydnad mot Guds instruktioner

Ordspråksboken 28: 9 Om någon vänder ett dövt öra för min instruktion, är till och med deras böner avskyvärda.

Om vi ​​inte lyssnar på Guds instruktioner kan våra böner vara obesvarade. Kung Saul var olydig mot Gud när han beordrades att bekämpa amalekiterna. Instruktionerna var att förstöra hela staden utan att lämna ut något.

Men Saul skonade lite boskap. Detta resulterade i att Gud förkastade Saul som kung över Isreal. När vi inte följer Guds instruktioner kan det leda till obesvarade böner. Tills vi kommer tillbaka till den punkt där instruktionerna inte följdes och förbättras kanske vi bara ber och känner att Gud inte längre är i himlen för att höra våra böner.

Att vända blinda ögon och döva öron för att gråta av Neendy

Skriften har fått oss att veta att den som gör döva örat för de fattigas rop, så kommer Gud också att döva öronen mot honom. Ordspråken 21: 13 Den som stänger öronen för de fattiges rop kommer också att ropa och inte besvaras. Kärnan i vår skapelse är att hjälpa andra människor. Det är därför Gud välsignar vissa människor framför andra människor så att vi kan höja oss från fängelsehålan.

Kom ihåg Herrens bön, förlåt oss denna dag våra överträdelser som vi förlåter dem som bryter mot oss. Det betyder att Gud gillar att behandla oss på det sätt och sätt vi behandlar andra människor.

När du inte har gemenskap med Gud

John 15: 7 Om du förblir i mig och mina ord förblir i dig, fråga vad du vill, så kommer det att göras för dig.

Kärnan i vår skapelse är att ha gemenskap med fadern. Men när den enda gången vi går till Gud i bön är när vi behöver något från honom, kan det leda till att Gud lämnar vår bönförfrågan obevakad. Vi måste se till att vi alltid har en balans och ett kontinuerligt förhållande till Gud.

Gud kanske lär dig ödmjukhet

Jakob 4:10 Ydmjuka er inför Herren, och han kommer att lyfta er

Gud sa till Abraham, arbeta framför mig och var perfekt, så ska jag göra dig till far till många nationer. När Gud lovar vill han ibland att vi ska visa tålamod medan vi väntar. Gud lärde Abraham tålamod genom att låta honom vänta länge innan han fick barn. Under dessa ögonblick bad Abraham till Gud och det verkar som om hans böner inte har besvarats.

Men Gud lärde honom bara att vara tålmodig medan han väntar. På samma sätt svarar Gud ibland inte våra böner, inte för att han inte vill, utan han försöker lära oss tålamod och ödmjukhet.

 


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här