5 bönpoäng att be för Nigeria

0
333

Idag kommer vi att ta itu med 5 bönpoäng för Nigeria. På senare tid har vi ställts inför många laster i landet som är tillräckliga för att försvaga vår tro på landet självt, men vi bör också inse att så illa som det verkar kan det bara bli bättre när det finns ansträngningar för att andan här och där. En Guds man sa, ”Klagan komplicerar bara saker och ting.” Låt oss förmana oss själva i Herren och se till Jesus, som kan hjälpa oss, för han ensam har varit vår hjälp hittills.

Vi kan inte lita på oss själva, inga externa krafter och inte heller kan vi lita på våra ledare. Vi har en Gud som är pålitlig och ständigt pålitlig. Han är för trogen för att misslyckas. Om vi ​​har tappat någonting är han anledningen till att vi inte har tappat allt. Av dessa skäl och mer bör vi överlåta vår nation Nigeria i Guds händer. Vi förbinder honom att ta ansvar, att ge oss fred, framsteg, stabilitet och enhet. Vi överlåter också våra ledare i Guds händer som de underkastar hans vilja och ledarskap.

Psa. 27: 6 "så att jag kan publicera med tacksägelsens röst och berätta om alla dina underbara gärningar"

Psa. 69:30, "Jag vill prisa Guds namn med en sång och göra honom stor med tacksägelse"

Låt oss sjunga,
Vi är tacksamma oh herre
Vi är tacksamma Oh Lord
För allt du har gjort för oss
Vi är tacksamma Oh herre.

1. BÖNPUNKTER

 

 • Fader i Jesu namn, tack för din hand på vår nation, tack för den hjälp vi hittills har sett, vi ger dig beröm och ära i namnet Jesus Kristus, vår Herre.
 •  
 • Himmelske Fader, vi tackar dig och berömmer för din nåd över oss, trots allt, förblir du vår Gud, välsignad vare ditt namn Herre i Jesu namn.

 

2. HJÄLPBÖN

 

 • Psa. 27: 9 Dölj inte ditt ansikte långt ifrån mig; förlåt inte din tjänare i vrede; överge mig inte, o min frälsnings Gud. ' Himmelske Fader vi kommer inför din tron, vi ber om din hjälp, vår himmelske Fader, i vår nation Nigeria, hjälp oss Herre i Jesu Kristi namn.
 • Åh Herre vår hjälp, hjälp våra ledare, hjälp alla i kraften och hjälp oss att hjälpa varandra i Jesu Kristi namn.
 • Fader i Jesu Kristi namn, vi ber om din barmhärtighet Herre i Jesu namn, Herre överge oss inte, hjälp oss, visa din nåd på oss i Nigeria i Jesu Kristi namn.

 

3. FREDSBÖN

 

 • Psa. 122: 6-7 säg 'Be för Jerusalems fred; de ska lyckas som älskar dig ”. Fader i Jesu Kristi namn, vi överlämnar vår nation Nigeria i dina händer, pappa, vi förklarar fred i Jesu Kristi namn.
 • Himmelske Fader, lugna varje storm i vårt land Nigeria i Jesu Kristi namn.
 • Fader Herre, vi ber för fred och lugn i alla de 36 delstaterna i Nigeria i Jesu namn.
 • Psa. 147: 14 säger: 'Han gör fred i dina gränser och fyller dig med det finaste av vete'. Herre, vi talar lugn till alla oroliga stater i Nigeria i Jesu Kristi namn.
 • Vi förklarar Guds fred inom våra gränser, i varje stat, Fred i varje stad, Fred i varje kvarter och hushåll i Jesu Kristi namn.
 • Fader i Jesu namn, varje helvetes makt som arbetar mot frid och lugn i vårt land Nigeria, vi förstör dem genom din makt Herre i Jesu Kristi namn.
 • Varje sammankomst, parti eller sammanslutning som arbetar mot fred i denna nation Nigeria, Herre, orsakar förvirring bland dem och gör deras gärningar värdelösa i Jesu namn.

 

4. ENHETSBÖN

 

 • Psa. 133: 1 ”Se, hur bra och hur trevligt det är för bröder att bo tillsammans i enhet” Fader i Jesu namn, vi ber om enhet i Nigeria, i varje stat, Herre låter din enhet regera bland oss ​​i de mäktiga namnet Jesus Kristus.
 • En av fienderna till enhet är splittring, vi har så mycket splittring i Nigeria och det kan bara brytas på plats för andan. Den korintiska kyrkan var uppdelad och detta behandlades i apostlar Paulus brev, som alltid bad för kyrkan. Fader i Jesu namn, varje utsäde av splittring som orsakar splittring bland oss, de ryckas ut i Jesu Kristi namn.
 • Fader i Jesu namn, varje splittrare som saktar ner vår enhet som nation, Herre förvirrade mitt ibland dem och lät sådana sammankomster spridas i Jesu Kristi mäktiga namn.

 

5. BÖN FÖR VÅRA LEDARE

 

 • Enligt 1 Tim. 2: 1-3, ”Jag uppmanar därför att först och främst bön, böner, förbön och tack ska göras för alla människor; För kungar och för alla som har makten; så att vi kan leva ett lugnt och fridfullt liv i all gudomlighet och ärlighet. Ty detta är bra och godtagbart i ögonen på Gud, vår frälsare ”Fader i Jesu namn, vi påkallar dig; hjälp våra ledare att leda oss väl i Jesu namn.
 • Fader i Jesu namn, vi ber om visdom för våra ledare, visdom för rätt beslut, visdom för stor inverkan på folket, visdom för produktiv administration i Jesu Kristi mäktiga namn.
 • Psa. 33: 10-11 ”HERREN förintar hedningarnas råd: han gör folkets anslag utan effekt. HERRENS råd står för evigt, hans hjärtas tankar från släkte till släkte. ” Fader, vi ber i Jesu Kristi namn, du arbetar genom våra ledare så att dina planer och syften ensam kommer att passera i vårt land i Jesu namn.
 • Psa. 72:11 "Ja, alla kungar ska falla ner inför honom: alla nationer ska tjäna honom." Herre, vi ber att våra ledare underordnar sig ditt ledarskap och din auktoritet; de böjer sig i suveränitet för dig i Jesu Kristi namn.
 • Prov. 11:14, "Där ingen råd finns, faller folket, men i mängden rådgivare finns säkerhet"
 • Fader, vi ber för rådets ande till varje tjänsteman vid makten vid rodret, hjälp dem att underordna sig din vilja och din vägledning hela tiden, de ser dig i allt de gör, deras samvete är helt underkastat dig för känslighet i namnet Jesus Kristus.

 

BÖN FÖR EKONOMISK STABILITET

 

 • Fader i Jesu namn, vi ber om en stabil ekonomi, ger oss rätt att göra rätt på alla nivåer vi befinner oss, hjälper oss mot girighet mot varandra, hjälper oss mot själviskhet i Jesu namn.
 • Herre, vi ber att du hjälper våra ledare att fatta rätt beslut och införa en positiv politik för att hjälpa vår ekonomi i Jesu Kristi namn.
 • Fader, avsluta den ekonomiska lågkonjunkturen i Nigeria, låt vår nation blomstra och blomstra, få våra händer att blomstra så att vi kan uppleva framsteg i våra individuella liv i Jesu Kristi namn.
 • I Jesu namn talar vi om framsteg; vi talar om stabilitet och välstånd i vår ekonomi, Herre, genom din kraft i Jesu namn.
 • 22. Tack himmelsk fader för att du alltid hör oss, välsignad vare ditt namn Herre i Jesu Kristi namn.

annonser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här